roterende banner

zondag 2 juni 2013

Peter en Mark houden het spannend

Het was de eerste avond van de finale tussen Peter en Mark. Voor hun dus belangrijk en spannend, maar de vraag was natuurlijk wie zo veel plezier aan het spel beleeft dat ze een avond flink willen nadenken zonder dat het er toe doet. En dat viel reuze mee. Verheugend was het te zien, dat Sanne en Theo Bakker er weer waren. Theo had het zwaar gehad met een aantal behandelingen tegen zijn ziekte, maar kon weer spelen.  Ruud kwam binnen vlak na de indeling en was in een filosofische bui. Terwijl een aantal partijen net begonnen waren verkondigde hij ongeveer het volgende: de mens houdt zich erg bezig met kunst, religie en liefde en dat zijn zaken die in de afwezigheid van de mens eigenlijk helemaal niet bestaan, net zoals het schaken en verder zal ik mijn mond houden. Omdat we net waren begonnen konden we hier niet echt over in discussie gaan. Gelukkig was de partij Albert-Johan (1-0) snel klaar en kon Ruud wat vluggeren. Sanne won ook snel van Laurens. De voorzitter en de extern wedstrijdleider maakten elkaar het leven flink zuur. De voorzitter speelde aanvallend en dit werd beloond. Victor is sinds zijn pensioen niet meer weg te slaan bij ENPS en won van Ron van Leeuwen. Jan de Vries probeerde op conditie van Theo te winnen. Het werd een lange partij, maar het bleef bij remise. Bas was Tony de baas en Har en ik speelden ook een lange partij, waarbij in het eindspel mijn paard superieur was aan zijn loper.
Genoeg over al deze niet er toe doen zijnde partijen. Over naar de finale, de strijd om het dit succesjaar nog onvolprezener (is dat goed bij Wordfeud?) kampioenschap van de kampioen van Amsterdam met twee bananen. O ja, de beker was te bewonderen, wat was hij groot en mooi! En de drie klokken, wat fijn.  Maar nu dan echt over Peter tegen Mark. Want dat was de loting, Peter had wit. Ze hadden zich allebei voorbereid op zwart, dus mazzel voor Mark. Hij speelde in het Frans de Winawer variant. De witte stelling zag er de hele partij volgens mij iets beter uit, maar in de analyse hoorde ik zeggen dat zwart op een gegeven moment misschien gewonnen stond. Dr Lehman kwam ook nog meeanalyseren.Ik hoor graag de opinie van de almachtige Fritzen en Rybka's in de commentaren, maar het werd dus REMISE. Had ik u lang in spanning gehouden he? En zij ons ook, want ze gaan volgende week verder en Mark heeft wit. Speelt hij 1. e4 zoals vroeger of 1. d4 zoals de laatste tijd of gaat hij Peter verrassen met 1. ?? Kom het meemaken volgende week.

Pieter

De uitslagen op een rij uit mijn hoofd (kan me vergissen in wit/zwart:
Peter-Mark 0,5-0.5
Tony-Bas 0-1
Albert-Johan 1-0
Rimme-Sander 1-0
Victor-Ron vL 1-0
Laurens-Sanne 0-1
Har-Pieter 0-1
Theo-Jan 0.5-0.5

PS. in de stand na ronde 16 sta ik 1e!

2 opmerkingen:

  1. Weer een goed stukje en een heerlijke foto.
    Typisch ENPS: mensen die hard nadenken (of doen alsof) tijdens een belangrijke wedstrijd en dan toch naast beide spelers een biertje!
    Ben benieuwd wat het vrijdag gaat worden,

    Stefan

    BeantwoordenVerwijderen