roterende banner

zaterdag 16 april 2011

ENPS 3 promoveert niet

Volgend seizoen speelt ENPS 2 voor het eerst in de historie van de club  voor de tweede keer op rij in de eerste klasse.
Maar niet op eigen kracht: Gisteravond strandde het team voor de derde keer op 3 1/2 bordpunt. Het eindigt nu bij de onderste drie, degradeert en herrijst uit zijn as na het kampioenschap van ENPS 3 van vorige week.
Zo hebben we als ENPS toch een nieuw unicum.  Onze droom, een match tussen twee ENPS-teams, is onze volgende doelstelling!
Volgend seizoen gaat ENPS 3 gewoon weer voor het kampioenschap, en heeft ENPS 2 aan de zesde plaats genoeg. Of gaat ENPS 1 weer promoveren?
Wordt vervolgd...

Bas

3 opmerkingen:

  1. In de eerste plaats is het natuurlijk ontzettend jammer

    Misschien is het een goed idee om elk lid dat actief is in de externe competitie te vragen naar welk team/klasse zijn voorkeur uitgaat. Misschien levert dat op een soepele manier een nieuwe indeling van de teams op. Zo niet, dan is het aan de commissie (die is er toch?)om volgens de geldende regels in te delen.

    Mijn persoonlijke voorkeur is duidelijk: ik wil spelen in de eerste klasse, zoveel mogelijk samen met de rest van het team waarmee we kampioen zijn geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is inderdaad de bedoeling Chiel. Omdat het 2e en 3e toevallig van plaats wisselen wil dat niet zeggen dat iedereen in dezelfde klasse blijft spelen! Integendeel wat mij betreft.

    Er is trouwens nog een piepklein kansje dat het 2e niet degradeert: dan moet Boven-IJ 2 met minimaal 7-1 van VAS 5 verliezen én moet Tal/DCG 4 winnen van ES'80 1. Maar dat zal bij elkaar een kans zijn van 0,0001% of zoiets.

    Ik voorspel voor volgend seizoen kampioenschappen voor het 1e, het 'nieuwe' 3e en met een beetje meer mazzel dan dit jaar kan het 5e wellicht ook een schaakklok ophalen bij de SGA.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die anoniem was ik dus..

    BeantwoordenVerwijderen