roterende banner

donderdag 18 april 2024

Vredeskerk dicht / ENPS 4 degradeert

Vrijdag 19 april was er geen interne, maar het vierde speelde wel, uit tegen MSK 1.
Alle details, achtergronden, verdiepingen, trivia, en vooral een meer dan voortreffelijke verslaglegging lees je in de commentaren hieronder.

18 opmerkingen:

  1. Nee er was geen interne ,want die vrije Geert Grote school bezocht de kerk , hele hordes kinderen voor de kerk ! Maar ik moet zeggen ,ze waren welopgevoed ! Er was wel een externe ! ENPS 4 vocht voor zijn laatste kans ! Dan moest er wel gewonnen worden UIT bij MSK ! Eigenlijk moet /mag de T.L een stukje schrijven maar Arjen kampt nog een beetje met de gevolgen van zijn val in de badkamer ,dus zal ik de honneurs maar waarnemen ! De broer van Arjen besloot te rijden ,Arjen had per ongeluk 9 personen uitgenodigd ! Hij stond zijn plaats af aan Steven van Asbeck ,die won aan bord 8 ,als eerste ! Ook good old Theo was in bloedvorm en versloeg de sterke Marc Norden ! Martin R ,Johan en Daan kwamen alle drie puntendeling overeen met hun tegenstander .Zo dat waren reeds 3,5 punten voor E 4 ! Zat er nog meer in het vat ❓Nou nee de koek was op ❗Aan bord 1 speelde Bert tegen een 2154 elo speler , tja wat moet je daar nou van zeggen ? Deze speler kan zo meedoen met ENPS 1 ! En dat speelt nu in de 2e klasse ! Martin H speelde aan bord 2 tegen een speler van 1885 ,Martin verweerde zich hevig maar tevergeefs ! Albert speelde tegen een 1600 + speler misschien haalt hij er een punt uit ? Helaas pindakaas ! weer een 0 ! Dus 3 punten voor MSK ,gevoed bij die 3 halfjes maakt 4,5 punten en lijfsbehoud en ENPS 4 flikkert eruit ! Is dat erg ? Nou niet echt ! Gewoon uithuilen en opnieuw beginnen ,net als in 2017 kampioen worden in de derde Klasse ! Overigens speelden Bert ,Daan ,Johan en Albert ook al in dat 4e team dat kampioen werd in 2017 met als T.L Victor .Weet niet zeker of Theo ook deel uit maakte van dat team .Nog even wat over mijn eigen herintreden in de externe ,ik speelde in die 2e Klasse tegen 2 spelers van 1975 elo en eentje van 2154 elo ,wat je al niet tegenkomt in die Tweede Klasse met een score van 1,5 uit 3 is dat toch redelijk ! Al met al een bewogen avond met veel regen en een stormwind , dank aan al die chauffeurs ( Johan ,Daan en broer van Arjen ) .Nog even wat Daan ! Als ik schrijf "" Snackbar Johan "" bedoel ik niet die keuken van de parochie maar die snackbar aan de overkant ! En nee die snackbar is niet van Johan van der Maas ! Bij deze beterschap Arjen rust maar lekker uit en niet boos worden dat ik al het gras voor je voeten heb weggemaaid ! Eindstand in deze poule 2e klasse SGA ,Almere kampioen ,ENPS 4 degradeert .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Almere kampioen, ongelofelijk
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoezo ongelofelijk, Kees? Ze wonnen wel in de laatste ronde met 6-2 van Chaturanga, de nummer 2.
    Je staat waar je staat, dat geldt voor de kampioen maar ook voor de degradant, sprak ik met Rotterdamse nuchterheid...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, alleen had ik de mannen uit zuid-oost een maatje meer gedacht

      Verwijderen
  4. Ja stap je daar uit in Muiderberg ,vraag je je als eerste af "" Waar is die berg nou ?"" Het zelfde had ik in Driebergen ,zocht me rot naar die drie bergen ! Het schijnt dat er maar liefst 72 plaatsen zijn in Nederland met het woordje berg er in ! Volgens kenners zijn er helemaal geen bergen in Nederland ,het zijn hoogstens bultjes in het landschap ! Vergelijk dat eens met de Puncak Jaya ,vroeger het Carstens gebergte in Papua 4884 meter .Dat is pas een berg ! Er ligt ook eeuwige sneeuw en dat op de Evenaar !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ach, als je in Amsterdam komt heb je wel een Dam maar die is er dan weer niet in Zaandam of Rotterdam. In Rotterdam heb je dan wel weer een Kuip. En weer wat van je geleerd, Bert! Wist niet dat de evenaar dwars door Indonesiƫ liep. Misschien moet je me ook maar eens (beter) leren schaken...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja die naamgeving in Nederland is soms hilarisch ! Je hebt in Amsterdam -West een wijk rondom de Kolenkit helemaal vol gebouwd met fantasieloze blokkendozen ,flats genoemd .Allemaal steen ,beton en glas .Kortom grauw en grijs ! Die snelweg liep zo dicht bij de huizen aan ,dat je als bewoner die automobilisten een hand kon geven ! Er groeide weinig op deze verdomde plek ,ergens stond een klein boomtje te verpieteren resumerend een grote betonmassa met weinig zonlicht ! Wat het nog erger maakt ,inkomen van de gemiddelde bewoner is het laagste van Nederland ! En hoe heet deze wijk ? Bos en Lommer ! Wat voor pillen hebben die ambtenaren geslikt op afdeling "" Naamgeving "" ?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Doet mij denken aan een vriend die in bos en lommer woonde, hij noemde het als grapje altijd boos & somber

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Met de Jan Evertsenstraat tegenwoordig weer helemaal hip. Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Laten we vooral "" Onze "" eigen buurt DE PIJP niet vergeten NU hip en vrolijk ! Een van de meest gewilde buurten in Amsterdam ! De PIJP was in de jaren 80 en 90 v.d.v.e een aggenebbisj buurt ( aggenebisj is Jiddisch voor "" Ach hoe akelig "" Een verlopen kut buurt de armoede straalde er van af ! Ik kan het een beetje weten ,want begon een coffeeshop in 1980 in de Gerard Doustraat ,tevens ontmoetingspunt voor die dissidenten van ENPS ( familie Deken ) kortom ES 80 .Huur was 250 gulden p.m .ES 80 speelde ook al in een verlaten krotwoning ! Huur waarschijnlijk 0,0 gulden .Bij de deur moest je erg oppassen want de vloer was verrot ! Je aandeel in de versnaperingen moest je op een schoteltje leggen en Paul nam het schoteltje mee naar de dichts bijzijnde kroeg .Die eerste kampioen van ES 80 in 1980 ene Bert Wijchgel .Overigens was ik geen ENPS dissident want ik was toen lid van Caissa .Maar ik bezocht ENPS wel regelmatig samen met mijn gabber Oscar Ignacia ..Ronald Post hield ENPS in leven ! Dus ik ken Ronald al zo,n beetje 44 jaar .Waarom kwamen Oscar en mijn persoon naar ENPS ? Nou voornamelijk om Klaas Mastenbroek een beetje te pesten ! Klaas was heer en meester bij ENPS en Oscar en ik speelden toen in het eerste van Caissa .Erg populair waren Oscar en ik niet bij Klaas ! "" Die 2 komen alleen maar om mij uit te dagen !"" Had Klaas wel een beetje gelijk in ! Gelukkig is De PIJP nu wel een prettige wijk om te wonen en bestaat ENPS nog steeds ,dankzij Ronald ! Over 12 jaar bestaat ENPS 100 jaar ! Hoop het nog mee te maken maar ben dan 87 jaar ,vrees dat dat niet meer gebeurt !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik had 2 uitvallers (Ailko en Ronald), dus ik had ook 2 invallers geregeld. Maar ik was ff vergeten dat ENPS officieel 9 spelers heeft (Bert en Ronald zouden elkaar afwisselen met uit- en thuiswedstrijden.). Dus ik heb mezelf uit de opstelling gehouden. Want als je een invaller zo gek krijgt helemaal naar Muiderberg te komen, dan speelt ie ook! Ik had het zelf niet beter kunnen doen. Steven sleepte het eerste punt binnen en gaf ENPS 4 nog een sprankje hoop op lijfsbehoud.

    Steven speelde een heel verdienstelijke partij, waar hij al snel een pion op de 7e rij wist te krijgen. Later werden zijn paarden actief en kon zijn dame verwoestend binnen dringen op f7. Daarna was het snel over. Bert kwam snel een pionnetje achter, daarna twee. Erger was dat zijn koning erg kwetsbaar was. Zijn tegenstander (met ELO 2100+) had niet veel meer nodig om de winst te converteren. Bert moest helaas opgeven. De laatste pot vande avond, die van Martin R, had een curieus einde. Martin had de hele avond prima gespeeld, maar werd uteindelijk behoorlijk in de hoek gedrongen. Totdat zijn tegenstander mat in 1 over het hoofd zag en via zetherhaling remise overeen gekomen werd. Een kleine opsteker voor Martin, voor de uitslag op de avond had het geen gevolgen. Degradatie was al een feit.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja eigenlijk had je maar 1 uitvaller : Ailko ! Want Ronald speelt nooit uit ! Thuis heeft hij er ook maar 1 gespeeld maar ja hier zit een verhaal achter ! Ben wel blij dat ik alle drie de uitwedstrijden kon meedoen ! Het resultaat is niet denderend maar echt slecht ook weer niet Ik begon als 1890 elo speler en moest opboksen tegen 1995 ( Ter Meulen ) Daarna kleine etter William Roolvink ( 1975 en als klap op de vuurpijl een 2154 elo speler ,zeer sterke ex KNSB speler .1 gewonnen ,1 gelijk ,1 verloren .Terwijl ik 4 jaar geen echte wedstrijd meer heb gespeeld .Toch een tpr van 2000+ Bert

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Bert, je bent met afstand de kanjer van ENPS 4

      Verwijderen
    2. Beslist NIET ! De kanjer van E 4 is die andere zeventiger of bijna zeventiger ene Daan Poldermans ! Bert

      Verwijderen
    3. Dankjewel Bert, maar ik koop er niks voor, we zijn gedegradeerd...

      Verwijderen
  12. https://view.livechesscloud.com/#92e5bb87-58e8-4816-9133-852a757edcee
    Ardin vs Orcelik

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @Johan je krijgt de groeten van Kutmans ....sorry Kotmans !

    BeantwoordenVerwijderen