roterende banner

zaterdag 13 april 2024

Ronde 13

Nr 1. Bas verliest, Kees wint en is de nieuwe lijstaanvoerder:

   Partijen        Ranglijst        Kruistabel

Voor de ladder speelde Tom tegen Ardin. Tom won en staat nu op 2 uit 2. Volgende week speelt hij tegen Daan Zult, een titanenstrijd om de eerste plaats!

Het derde speelde extern en won van Pegasus 2. De strijd was lang onduidelijk en berespannend, maar we bereikten op een gegeven moment toch vier punten. Bij 4-3 was alleen Mischa nog bezig, die al langere tijd verloren stond. Door een goddelijke ingreep kreeg hij plotseling een remisevariant in de schoot geworpen (zie foto. Kd1 Th1 is remise) Er stond een man of tien te kijken. De man van pegasus bood remise aan, stak zijn hand uit..

..en toen greep hun captain in, hij zag de variant kennelijk niet en gebood de speler door te spelen. Niet redelijk dus, en strikt genomen zou het ook onreglementair zijn, want het aanbod was al een feit. Speler, omstanders en teamgenoten protesteerden hevig, maar captain hield voet bij stuk. De arme man gehoorzaamde maar, speelde Kd1 Th1 Ke2 Th2 Kf3 en verloor eenvoudig. Daarmee werd het 5-3 ipv 4½-3½. Toch was de uitslag niet geflatteerd, want zowel Ron als Haydar hadden volledig onnodig hun gewonnen stellingen verloren.

Gisteren (donderdag) speelde het vijfde uit tegen Adam W 7 en won, netjes!

Niek

23 opmerkingen:

  1. Volgende week vrijdag is de club gesloten. De kerk heeft de zaal zelf nodig voor een koorrepetitie. Dat komt 1x per jaar voor. Als je geen genoeg kan krijgen van ENPS. Kom dan ons aller 4de team aanmoedigen in de degradatie-kraker tegen Muiden in Muiden op vrijdagavond.

    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja je moet dus NIET naar Muiden maar naar Muiderberg ! Muiderberg maakte tot 2016 deel uit van de gemeente Muiden .Tegenwoordig maakt Muiden samen met Bussum en Naarden deel uit van de gemeente Gooise Meren .Als je met het O.V gaat naar Muiderberg duurt het +1:30 minuten met de auto slechts 18 minuten . Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aardig van Rob Lange ( ENPS 5) om te verliezen van Bert Dreef ! Meneer Dreef ken ik nog van schaakclub Victory jaren 70 v.d.v.e .Hij is geboren in 1929 ,dus 95 jaar oud .Hij is een oude banketbakker ,heeft nu 1 uit 4 gescoord ,dankzij Rob ! Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan echt niet dit. Teamcaptain mag alleen adviseren met zijn blik op het scorebord. Omstanders mogen zich niet met de partij bemoeien. Dat is blijkbaar heel moeilijk. Als Mischa hier remise aanneemt is het gewoon klaar! Niks voet bij stuk!
    Een zwarte dag voor het schaken. Echt niet oké. Bij Pegasus zullen nog plooien gladgestreken moeten worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Bas, ik begrijp je reactie maar we hebben hierdoor een half punt extra cadeau gekregen, en Mischa wat ratingpunten, dus dat is al een van de gladgestreken plooien w.m.b. Maar ik vind het optreden van hun TL ook niet erg netjes.
    Boudy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo erg is het ook weer niet hoor. Ik vond het vooral uiterst curieus. Wat een verhaal. Een leermomentje voor hun teamcaptain over hoe en wat ie het de volgende keer aan moet pakken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is wel erg.
    Michiel tegen Ailko was trouwens ook voor de ladder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die team captain heeft niet zo veel bevoegdheden ! Het klopt wat Bas schreef ! Alleen adviseren met zijn blik op het scorebord ! En omstanders mogen zich al HELEMAAL niet met de partij bemoeien ! Vraagje alleen waar was de externe wedstrijdleider van ENPS ? Alleen die was bevoegd ! Bert ( Ook niet bevoegd )

      Verwijderen
  8. Als ik op dat moment erbij was geweest dan zou ik de teamcaptain gevraagd hebben zich niet met de partij te bemoeien, met in dit geval een waarschuwing. Als de speler een remise-aanbod heeft gedaan dan zou ik de gelegenheid geven om die als nog aan te nemen. (Ik ben wel benieuwd of dat de juiste gang van zaken zou zijn geweest?)
    De wedstrijdleider van dienst was (Ernie)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @De wedstrijdleider van dienst was ERNIE ! Klopt niet want die zat bij mij in de keuken BERT ! Nou even serieus ,die t.l was Maarten Langen en Pegasus heeft een hele goede wedstrijdleider ene Wouter Simonis ! Ben benieuwd wat Wouter Simonis van dit gedoe vond .Begrijp best dat hij zijn t.l en clubgenoot niet kan afvallen maar een objectief oordeel vellen moet kunnen ! ... Bert nog steeds niet bevoegd ,Ernie ook niet !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal het hem vragen
      Boudy

      Verwijderen
    2. Ha ha ha ! Ja doe dat ! Wouter zit natuurlijk een klein beetje klem want die T.L is ook nog eens de voorzitter ! 😜🤣Bert

      Verwijderen
    3. dat maakt het idd een beetje meer hachelijk :D Boudy

      Verwijderen
    4. Hij houdt zich er liever buiten omdat hij er zelf niet bij was
      Boudy

      Verwijderen
    5. Wat flauw zeg! Je kunt toch zeggen "er van uitgaande dat de beschrijving van de case klopt, wat ik dus niet zeker kan weten, vind ik .... "

      Verwijderen
    6. Nou flauw ? Misschien verstandig Pegasus is ook maar een kleine club ! Je ziet wat onderlinge strubbelingen teweeg brengt bij Ajax ! Simonis zal het intern willen houden en in een onderling gesprekje met de T.L / Voorzitter de boel willen klaren ! Dat zal in de trant gaan van "" Nou Maarten ( de voorzitter ) dat had je misschien beter niet kunnen doen !"" Bert

      Verwijderen
    7. Ja dat zou mooi zijn
      Boudy

      Verwijderen
    8. Ja Boudy "" Met wijn vang je meer vliegen dan met azijn ! "" Bert

      Verwijderen
    9. What's in a name he Bert ;-)
      Boudewijn

      Verwijderen
  10. Tijdens de wedstrijd Raadsheer1 -ENPS 2 was bij de stand 3-4 ,de laatste wedstrijd aan de gang tussen borden 7 van de Raadsheer en ENPS .Die speler van de Raadsheer moest winnen ! Maar die speler stond stijf van de zenuwen en had ook nog eens weinig tijd ! Helemaal op van de stress deed hij zijn zetten ! Wat deed die ENPS speler ? Niet gehinderd door enige stress beukte die erop los met zijn stukken en plaatste die met veel geweld op het bord ! Boem Bang daar ging die koning naar F3 ! Die Raadsheer toeschouwers ergerden zich dood aan die ENPS speler ! Hun wedstrijdleider zei niks ,maar wel NA de wedstrijd ! Hij nam die speler van ENPS even apart en zei tegen hem "" Ik neem dat gebeuk van je voor lief maar een andere wedstrijdleider had er wel wat van gezegd doe het a.u.b niet meer !"" Die ENPS speler nam die goede raad aan ! Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoewel de winst er niet één is om trots op te zijn was hij wel degelijk reglementair, ik had het remiseaanbod nog net niet aangenomen. Sterker nog: ik zij "dan win hem nog!". Ik ben er wel zeer tevreden over dat ik in grote tijdnood nog een remisevariant vond. Ik had expres een tweede pion gegeven opdat mijn laatste de verst opgerukte was en wit dus in geen enkel geval torens mocht ruilen. De daaropvolgende flankaanval als laatste redmiddel heb ik mij goed herinnerd uit de boekjes denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. nog een toevoeging: Je hebt het bord verkeerdom gezien. I.p.v. voor de derde maal Kd7-d8= moest hij dus wat anders doen, maar op iedere andere zet ruil ik torens en promoveer als eerste. Ik dacht dat hij Kc6 deed.

    BeantwoordenVerwijderen