roterende banner

zaterdag 19 november 2022

Ronde 12

   Partijen    Ranglijst    Kruistabel   

Op basis van Ron's opmerking op de website is de partij Levente - Roger aangepast naar 1-0
ENPS 5 heeft verloren: 2½ - 5½. Later volgt (kort) verslag.

6 opmerkingen:

  1. A.s. vrijdag weer Fischer schaak. Naar aanleiding daarvan schoot mij een heel andere variant op schaken te binnen die ik onlangs tegenkwam: duck chess. Iemand daar wel eens van gehoord? Is wel grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, deze bizarre variant kende ik nog niet. De regels vormden voor mij geen logisch geheel. Ik heb wel imitator chess gespeeld. Daarbij ligt een munt op het bord die steeds dezelfde verplaatsing ondergaat als het stuk waarmee gespeeld wordt en dan op een vrij veld moet landen. Dat beperkt je juist heel erg in je mogelijkheden!

      Verwijderen
  2. Heel wat anders: aan het Kattenburger Open doet een record aantal ENPS-ers mee, NEGEN om precies te zijn. Vandaag zei ik nog tegen een aantal clubleden, dat het er acht waren, maar toen ik het net even nakeek zag ik dat ik Ailko had gemist, die had een bye genomen....
    Dus meer dan 10% van het aantal deelnemers is ENPS!
    Proost! Biertje per deelnemende ENPS-er...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogelijk gaat het kattenburger open niet door , de organiserende club wordt nl verboden , zie :
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1595669823/d66-minister-weerwind-wil-af-van-genderspecifieke-termen-als-raadsheer-en-goede-huisvader

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welnee Johan dat gaat alleen nog maar over wetteksten.
      Spellen waarin een witte koning zomaar een zwarte dame mag slaan wil hij misschien wel helemaal verbieden.

      Verwijderen
    2. De benaming Raadsheer verbieden ? Die partij van de Dieren wil ook graag dat er geen Paarden meer gebruikt worden in het schaakspel ! Motief van die P v/d D ? Paarden worden gewetenloos misbruikt door sommige kneuzen ,die zich ook nog eens schakers noemen.Enige voorbeelden :Paarden worden naar de zijkant van het bord verplaatst en blijven daar doelloos staan .Sommige schakers /kneuzen gaan meedogenloos hun Paarden offeren ,z.g om een hoger doel te verwezenlijken .Welk hoger doel ? Het antwoord blijven ze schuldig .Nee het edele dier mag niet meer gebruikt worden door die minkukels ,het misbruik moet onmiddellijk stoppen !

      Verwijderen