roterende banner

zaterdag 12 november 2022

Corneel Simoons overleden

Op 29 oktober is Corneel Simoons (1943-2022) overleden. Corneel is in de vorige eeuw lid geweest van ENPS en heeft ook bij ons in het bestuur gezeten. Corneel was tot zijn overlijden ook jarenlang lid van De Raadsheer. Zie voor een in memoriam door Gerie Opgenhaffen hun website: https://www.svderaadsheer.nl.

Bas

3 opmerkingen:

  1. Corneel was gedurende een jaar voorzitter van ENPS.

    Tot dan was ik voorzitter, maar ik ging voor een half jaar naar Zuid-Amerika en er was in die tijd veel te doen in de club. En dus bespraken Corneel en ik, al rokend, in een café (waar anders) de lopende zaken. Dan moest ik wel Spaans leren en wie was een betere leraar dan Corneel. Dus voor vele weken kwam Corneel bij mij thuis om de moeilijkste vervoegingen van Spaanse werkwoorden onder de knie te krijgen. Hij sprak, zoals ook vele anders talen, het beschaafde Spaans, hetgeen voor mij niet bij te benen was. Toch heb ik er veel aan gehad op mijn reis. En natuurlijk eindigde elke les met een potje schaak (en gewoon terugzetten als je wat doms had gedaan).

    Een fijne herinnering aan een mooi mens.
    Eric van Rijkom

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie herinnering, Eric, om die met ons te delen....

      Verwijderen
    2. Altijd vervelend om te horen dat iemand is overleden ,die je gekend hebt maar ook leuk om weer een levensteken van Eric van Rijkom te vernemen ! Ik heb Corneel ook gekend maar niet van ENPS en ook niet Van De Raadsheer maar van Caissa .,Corneel was vooral een erudiet man ,in mijn ogen wist hij alles van religies ,dat kwam goed uit ! Want ik weet er geen bal vanaf ,Dat zei ik dan ook gekscherend tegen Corneel "" Beste Corneel ik weet niks over religies en wil het graag zo houden !"" Ben wel verbaasd te lezen van Eric dat hij zoveel talen sprak incluis het Bahasa Indonesia .Dus groet ik Corneel ook in het B.I "" Slamat Jalan Corneel !""

      Verwijderen