roterende banner

woensdag 16 februari 2022

Remiseaanbod blijkt zwaktebod

De externe competitie is eindelijk hervat.
E3 heeft dinsdagavond in een goed geventileerde ruimte (vroeger noemden we dit gewoon "tochtig" en hopelijk binnenkort ook weer, ik begin alvast) met 5 1/2 - 2 1/2 verloren van Caissa 3, dat op papier veel sterker was en in de praktijk ook.

Blijkbaar heeft nog niet iedereen er zin in. Teamcaptain Victor moest maar liefst vijf basisspelers vervangen (griep? naar de tandarts? afzwemmende kinderen?) en vervolgens zichzelf om bekende redenen zichzelf ook. Beterschap Victor!

Boudewijn scoorde al vroeg het eerste punt. Niet voor ons, maar tegen Mischa. Die had zich ziek afgemeld maar er was er toch. Hij speelde, ondanks jas, niet zo solide als we gewend zijn. 

Om elf uur stond het nog steeds 1-0. Jeannot, ook met jas en niet helemaal fit, kwam een pionnetje voor, maar zijn pluspion was vleugellam. In een stelling met torens, ongelijke lopers en zeven pionnen, maar verder zonder aanknopingspunten probeerde hij nog bewonderenswaardig lang alles wat hij kon verzinnen, voordat hij uiteindelijk in remise berustte.

Johan en Arjen kampten met stukken die buitenspel of anderszins bijzonder ongelukkig geplaatst waren. Johan kwam er nog vrij gemakkelijk mee weg en speelde remise, maar Arjen loste zijn problemen niet op en ging ten onder. 3-1.

Bij Gerard ging het lang gelijk op. Na een spannende strijd maakte hij een fout te veel, verloor een kwaliteit en de partij.

Daan kreeg een koningsaanval over zich heen, kwam behoorlijk onder druk, ook van de tijd. Hij vergat dat zijn paarden elkaar moesten blijven dekken, speelde de een weg en verloor dus de ander en de partij.

Waren er dan helemaal geen lichtpuntjes? Jazeker wel. Ailko bereikte tegen de sterke Bolhuis een gelijk dubbel toreneindspel met elk vijf pionnen. Ik was bang dat Bolhuis dat wel even zou gaan uitschuiven, met zijn kans op de verste vrijpion. De torens gingen eraf. Een koning deed een stapje de verkeerde kant op en verspeelde misschien de kans de verste vrijpion te realiseren. 
En toen volgde het remiseaanbod. Sommigen zouden het meteen aannemen, maar Ailko heeft de les van dit stukje al geleerd. Remise? Wacht even! Eerst even kijken en rekenen. Jij kunt niet meer winnen, maar ik wel! Ailko speelde door en had goed gerekend. Zijn pion haalde als eerste de overkant en met de prachtige laatste zet Da1-h8 bewees hij dat dit meteen de enige was deze partij. 5-2.

Marco had na allerlei verwikkelingen een paard en twee pionnen voor een toren (en elk nog een toren en veel pionnen). Wederzijds waren er kansen, maar toen de twee torens op de zevende rij kwamen, leek het verkeerd af te lopen, zeker toen hij in tijdnood een paardvork miste. Om de een of andere reden werden torens geruild, en vervolgens het resterende voetvolk, waarna de beide koningen remise overeenkwamen op grond van het feit dat ze beiden geen strijdkrachten over hadden.

Hopelijk heeft E4 in zijn eigen klasse meer succes en keren de basisspelers van E3 de volgende wedstrijd terug!

Caissa 3                    - ENPS 3                 5 1/2 - 2 1/2
Bauduin            1910 - Wielemaker   1762 remise
Bolhuis             1888 - Van der Veen 1654 0 - 1
Van Banning      1769 - Visser            1593 1 - 0
Timmerman      1729 - Wiering         1637 1 - 0
Van Beckhoven 1820 - De Rue      1721 1 - 0
Van Pol            1738 - Van der Maas 1647 remise
Van der Werf    1698 - Tuijnman      1642 remise
Lith                 1611 - Poldermans   1638 1 - 0

Bas





5 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat komt er van ,als je een wedstrijd verslag NIET goed leest en toch een reactie wilt geven .Waar ging het mis ? Ik lees teamcaptain Victor moest maar liefst 5 basisspelers vervangen Maar vervolgens lees ik OVER de laatste zin "" En vervolgens zichzelf om bekende redenen zichzelf ook "" Die laatste zin is mij helemaal ontgaan ,dus ik dacht dat Victor wel aanwezig was ! Vond dat al vreemd en dat was het ook .Zondagavond om 19:00 weggevoerd worden per ambulance en dan woensdag avond al aanwezig zijn bij een uit wedstijd ! Over die wedstrijd Pluimpje voor die 5 invallers Arjen .Johan ,Gerard ,Ailko en vooral good old Daan ! Fenomenale prestatie van Ailko op de sterkste Caissa 3 speler Bolhuis ,goede remises voor Marco,Johan en Jeannot ! Beterschap voor Misha en Jeannot en natuurlijk de rest van de vaste spelers van E 3 👍😎👍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat schreef Johan + 13 uur geleden aan mij "" Victor kwam toch effe kijken !"" Op bord 5 speelde ene Van Beckhoven maar dat was niet "" Onze "" Boudewijn maar waarschijnlijk zijn tweeling broer ,want "" Onze"" Boudewijn is hoofdlid van ENPS .Wel heel en heel erg mooi dat Daan Feyenoord er niet voor terug schrok om E3 even uit de nood te helpen ! Forza Feyenoord ! 👍

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Bert, nee het was de enige echte Boudy die aan de 'verkeerde kant' zat te spelen ;) ik mag als nevenlid van Caïssa ook meedoen met de SGA- en KNSB-competitie, maar niet voor beide (dus niet voor zowel Caïssa als ENPS uitkomen in de SGA), dus van twee walletjes eten mag niet :p ;)
      Goed dat Victor toch nog even langs kon komen! En ja, nu wij (Caïssa) die wedstrijd gewonnen hebben meen ik het mij te kunnen permiteren om Ailko toch een compliment te geven voor zijn overwinning op Ridens Bolhuis, en niet vergeten te vermelden dat hij bij een van de online competities van ENPS ook van mij gewonnen heeft! :) En Mischa, alsnog verdere beterschap gewenst!

      Verwijderen
  4. ik kan het nauwelijks beter onder woorden brengen dan Bert, maar toch: alle spelers hartelijk dank voor hun inzet en de vijf onverschrokken invallers nog een keer extra. Ailko, driewerf hoera voor je overwinning met zwart op een oersterke tegenstander. Bas, bedankt voor het waarnemen van het tc-schap en je sprekende verslag.

    BeantwoordenVerwijderen