roterende banner

zondag 2 mei 2021

Jonge God Boudewijn gaat maar door

Boudewijn heeft vrijdag zijn leidende positie in de lentecompetitie verder verstevigd. Er is momenteel geen kruid tegen hem gewassen.
Pas als hij tegenover ons zit, hebben we misschien weer een kans. Dan kunnen we hem streng aankijken. Dat helpt vast.
Online straft hij elk foutje af. Tegen Ron speelde hij weer nagenoeg foutloos.
Ron kon hem niet afleiden. 
Hij moest wat proberen. Een stukoffer, Lxa6. Het was niet goed. Boudewijn hield het hoofd koel en na 26 sterke zetten had hij het punt binnen.

Maarten was nog sneller klaar met mij. 
Ik had al spijt van mijn tweede zet en na het onnodige prutswerk waar Maarten goed van profiteerde hield ik het na 23 zetten met een stuk minder voor gezien.

Vorige week was ik al positief over Jonathan en Gianni. Deze week maakten beiden hun faam helemaal waar. 
Jonathan maakte het Stefan knap lastig en liet zien dat het tegen hem absoluut noodzakelijk is goed erop te letten dat je koning veilig is. Dat deed Stefan niet. 
Hij wou torens ruilen maar liet daarbij de dame binnenkomen met een tussenschaakje dat zijn toren aan het verhinderen was. Even vergeten. Enkele zetten later moest Stefan erkennen dat het ondekbaar mat was.

Gianni won opnieuw in het eindspel. Gerben deed het met een pion meer en loper tegen paard verkeerd. Hij pakte het aanvankelijk energiek aan, maar het plan om rustig met zijn koning het paard te veroveren had een groot nadeel: Gianni's h-pion kon doorlopen. Gianni liet Gerben zijn plan uitvoeren, promoveerde tot dame en won.

Ailko en Daan kwamen na 25 zetten remise overeen in een partij waarin de computer al na 6 zetten een grote voorkeur had voor de zwarte stukken. 
Ailko ging later lang rokeren. Dat leek mij wel een onzalig plan. De witte koning staat niet lekker. Ailko kwam ermee weg. 

Victor bracht tegen Albert met dame en loper een matdreiging over de lange diagonaal in de stelling. Met een pionnenstorm erbovenop maakte hij Albert zo nerveus dat die de juiste verdediging niet vond en ook geen oog had voor zijn eigen kansen. Hij koos de verkeerde zet. Mat bleek daarna alleen nog te voorkomen door geen zet meer te doen.


De uitslagen:

Ron         - Boudewijn 0 - 1
Maarten    - Bas 1 - 0
Jonathan   - Stefan 1 - 0
Ailko         - Daan 1/2 - 1/2
Gianni - Gerben 1 - 0
Albert - Victor 0 - 1
Dick, Arjen, Rimme bye


De stand:



Bas






15 opmerkingen:

  1. Ja die kop van dat artikel ""JONGE GOD BOUDEWIJN GAAT MAAR DOOR !"" hangt die Boudewijn natuurlijk 100x vergroot boven zijn bed ,kun je vergif op nemen ! 😎 Nog effe wat welke Stefan is het ? Stefan Lehman ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat vroeg ik mij onlangs ook was maar na enig eenvoudig speurwerk kwam ik tot de conclusie dat het hier om onze Duitse vriend gaat....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Jonge god Boudy wint Veteranentoernooi" ;-) Aan jou de eer om dit te verhinderen Bert :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou van Beckhoven ,liep net langs je huis ,keek zo je slaapkamer in ,je hebt dat artikel niet 100 x vergroot maar 1000 x ! Als het Stefan Lehman is ,dan is die overwinning van Jonathan spectaculair ! 👍 En wat dat "" Veteranen toernooi betreft ,dat win je altijd Boudy ,want je bent de enige die op komt draven ! 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Overigens die partij van Jonathan tegen Stefan, dat was nou niet heel indrukwekkend met alle respect, Stefan stond gemiddeld ietsje beter totdat hij op de 43ste zet een verschrikkelijke blunder maakte...leuk voor Jonathan natuurlijk, dat dan weer wel...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tsja en mijn eigen partij tegen Ailko: daar schrijf ik nog wel een stukkie over...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tja dat Veteranen toernooi ,slappe hap dat ze ook Jonkies van 50 jaar laten meedoen ,over een paar jaar doe ik wel een gooi naar Amsterdams Kampioen 100 + ,eigenlijk heb ik nog nooit meegedaan aan welk veteranen toernooi ook .Ik noem het dan ook geen veteranen toernooi maar oude lullen toernooi .🤣😎😁

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Inderdaad, heeft het bestuur al vergaderd over het openen van de club op vrijdagavond? Aangezien degene die online schaken nauwelijks op de club komen en vice versa zou het de online competitie nauwelijks schaden. Aanstaande vrijdag al?
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zijn er nog andere schakers die hierover een mening hebben? Vanuit het bestuur weinig reactie hieromtrent.

    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga niets meer doen ik ben moe
      gestreden. Tot in eind Augustus hopelijk.

      Verwijderen
    2. Ik sluit mij bij Johan aan .

      Verwijderen
  10. Ik vind dit toch wel een hele vreemde gang van zaken. Heel Nederland gaat meer en meer open en wat doet het bestuur? Dit zit op de bank met een integraalhelm op (er zou weleens een stukje van een meteoriet op hun hoofd kunnen vallen) te netflixxen en herhalingen te kijken van persconferenties van Rutte om de angst bij hunzelf erin te houden. Ik weet niet eens wie er nu allemaal in het bestuur zitten. Johan, Michel, Bas maar wie is de 4de man (de voorzitter)? Gek genoeg valt dit op de site niet eens te achterhalen. Wat zijn nu de criteria vanuit het bestuur om de club weer te heropenen. Het lijkt me zinvol om die duidelijk te krijgen. Als de zomercompetitie weer open gaat wil ik daarin ook wel mijn steentje bijdragen.
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ha Martin, ik waardeerde je uitnodiging om een ieders mening te geven en ga daar graag op in, maar ik ben het totaal oneens met de uitingen die je in de loop van de tijd gedaan hebt inclusief bovenstaande, waarin Viruswaanzin/Forum Voor Democratie-ideologie doorklinkt. We kunnen het ons denk ik als vereniging niet veroorloven om illegaal eerder open te gaan dan toegestaan, en de criteria zullen neem ik aan dezelfde zijn als de algemene heropeningsstrategieën van de KNSB/SGA enz. in navolging van het RIVM enz. Je beriep je op een grondwettelijk recht van kerken om zoveel mensen tot diensten/missen toe te laten als gewild, maar die vind ik ten eerste godsdienstwaanzinnig en misplaatst, en ten tweede gelden die volgens mij alleen voor het kerkgebouw waar die dienst of mis plaatsvindt, niet voor een pastorie. Ook beriep je je op het recht tot eigen verantwoordelijkheid, m.i. een onderdeel van de Viruswaanzin/FvD-ideologie, maar die vind ik kortzichtig en egoïstisch omdat je ook anderen kunt besmetten die tot risicogroepen behoren en omdat het eronder krijgen van corona niet gaat lukken als ieder zelf wel uitmaakt of hij of zij de coronamaatregelen wel of niet opvolgt, en omdat de zorg al op zijn maximum zit (Thierry Baudet roept dat de zorg opgeschaald moet worden, maar dat doet hij alleen maar om stemmen te winnen).

    Onze voorzitter is nog steeds Tom Bottema, en je doet het voorkomen alsof het gehele bestuur aan corona-angst zou lijden, maar mijn beeld is dat er verdeeldheid bestond over het heropenen van de clubavond onder aanpassingen, waarbij uiteindelijk niet unaniem besloten is dat te doen. Ik ben zelf niet gekomen omdat ik vond dat de coronamaatregelen onvoldoende werden nageleefd met name na afloop van het schaken, maar zoals Bert aangaf zou er anders geen hond gekomen zijn dus ik heb er wel begrip voor, en heb ervoor gekozen 'veiligheidshalve' weg te blijven, en ben bij Caïssa gaan schaken, waar allerlei maatregelen golden die door een deel van de ENPS-leden ongetwijfeld als draconisch bestempeld zouden worden. Helaas moesten de clubavonden bij beide clubs beëindigd worden en waren we aangewezen op online schaken, waarvoor m.i. bij beide verenigingen adequate mogelijkheden waren en nog steeds zijn (wel bijna afgelopen).

    Het door Johan geschetste perspectief lijkt mij juist, hopelijk dan wel zonder maatregelen. Ook ik vind die maatregelen kl***, k**, jammer, ontaarden in ongezellige en antisociale situaties (je wilt Bert het toch niet aandoen om een schot voor de deur te zetten zodat hij moederziel alleen in de keuken alle drankbestellingen moet aannemen en -geven?) enz.
    Ik vind de kritiek die Bert in de loop van de tijd gegeven heeft veel beter te pruimen en te begrijpen dan jouw kritiek, Martin, maar het is je beste recht om die te geven natuurlijk.

    Ten slotte, beste Martin, vind ik het een beetje laf dat je niet je achternaam kenbaar maakt (die ik heus wel weet). Ik herinner me dat je je beroept op de AVG, maar vind het onsympathiek tegenover de andere Martinnen die we als leden onder ons hebben.

    Groeten,
    Boudewijn

    BeantwoordenVerwijderen