roterende banner

zaterdag 8 augustus 2020

Kampioensstrijd en rapid

Op een tropische avond werden de matches om het clubkampioenschap gespeeld. Ardin en Mark voor de A titel, voor het B kampioenschap speelden Arjen en Johan. Het was buiten (veel) warmer dan binnen, dus we namen onze kansen waar, we begonnen buiten met spelen. Pas toen het donker werd verhuisden we naar binnen.

Ardin - Mark 1-0 (partij hieronder)


Arjen - Johan 1-0 (partij hieronder)


commentaar Arjen:

De opening verliep rustig. Vanaf zet 14 verlies ik het lichte voordeeltje dat ik heb door niet direct een aanvalsplan te hebben. Ik ga breien en verlies het initiatief aan Johan.

Op zet 17 is de eerste belangrijke beslissing voor Johan: Neem ik het paard op f6 terug met de dame of de loper. Het lijkt alsof na 17… Lxf6 er stukwinst volgt. Maar er zit een naar uitgesteld aftrekschaakje in na 18. Lxh7 met damewinst. Natuurlijk hoeft Johan niet te nemen met zijn koning maar dan is de loper van e3 wel gevlogen, met allerlei complicaties. Johan speelde de computerzet en nam met de dame.

Na 25…Tc8 verzuim ik de pion op b7 te nemen. Ik was gefocust op Lxg6 en daarvoor moesten eerst b3 en mijn toren veilig gespeeld worden. Gelukkig voor mij zag Johan het motief te laat en kon ik alsnog een pion winnen.

Met 29… Dh5 begaat Johan een echte blunder. De toren op c7 is nu niet meer gedekt en gaat verloren. Opgave volgde direct.



En dan waren er ook nog 9 a 10 toeschouwers, en die speelden de 2e avond rapid. Michiel Smit staat bovenaan nu. Volgende week ook hier de laatste speelronde. Stand van zaken:
Ranglijst   
Kruistabel   


Niek

5 opmerkingen:

  1. Louter positieve dingen te melden over deze vrijdag 7 augustus 2020 1) mooi prachtig weer 2) De zaal zag er weer afgelikt uit ,strak in de verf 3) Het Brand bier hoewel maanden over tijd was nog heel goed te drinken ,komt door die koele ,donkere kelder 4) Mark gaf goed tegenstand tegen Ardin ,Johan verloor door een blunder van Arjen maar volgende week hebben beide verliezers WIT .5) Vond een smartphone voor het tuinhek ,Arjen incasseerde 20 euro vindersloon ( Voor de club ) 6) hoop volgende week bij de beslissing partijen toch wel op meer aanwezigen ( vooral voor de bar !)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zoeken 4 deelnemers voor 14 Augustus (!).
    Tot nu deelnemers: Niek, Storm, Mischa, Bas, Ailko, Martin Rekelhof, Bert en Michiel (8 van 12) tot nu :)


    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha ha ,Roeland is zich aan het omscholen van Tafel regelaar naar Wedstrijd regelaar ,ja met die Corona pandemie is er weinig meer te verdienen met tafels rangschikken ,kon je eerst 25 tafels in onze zaal posteren nu met die strenge regels 1 bord =10 m2 ,nog maar 8 borden .Heeft iemand misschien een boekje "" Hoe deel je schaakwedstrijden in ?'' voor Roeland of een tip ,hoe je het kan leren .

    BeantwoordenVerwijderen