roterende banner

zaterdag 15 augustus 2020

Ardin clubkampioen ENPS '19/'20

Gisteren won Ardin ook de tweede partij van Mark. Vrij snel na de opening kwam Mark naar me toe en vroeg: "wat kost het me om de partij niet op het blog gepubliceerd te krijgen?" We zullen hem het leed besparen.

Ardin werd door voorzitter Tom gehuldigd met een wervelende speech. "Nog maar 2 jaar lid en al 2x kampioen is geen kleine prestatie" vertelde Tom, die al vele jaren lid is en zijn kampioenspogingen nog nooit beloond zag. Vervolgens reikte hij een (door Bert beschikbaar gesteld) kado uit, drie porseleinen miniatuur bankgebouwtjes (Ardin werkt op een bank) waarvan één met opschrift 1996 (geboortejaar Ardin) en een ander gevuld met jenever.

De tweede match, om de B-titel, is nog niet beslist. Vorige week won Arjen, deze keer was het Johan. Misschien stuurt Johan me zijn partij nog. Hoe en wanneer deze match wordt afgemaakt weet ik niet.

De rapidcompetitie werd winnend afgesloten door Bert Wijchgel. Met een eindsprint van 4½ uit 5 kwam hij bovenaan de lijst met 10 punten uit 14 wedstrijden.
Omdat Ardin snel klaar was met zijn match deed hij in de laatste ronde mee met het rapidkampioenschap. Hij werd ingedeeld tegen de 71 jarige Bert, die de grootvader van Ardin (23) had kunnen zijn. Bert won van de kersverse clubkampioen en werd daarmee de dubbelverdiende rapidkampioen van 2019/2020

eindstand rapid   

Niek

11 opmerkingen:

  1. Goed gedaan Johan en Ardin .
    Mark en Arjen volgen de keer beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Werd vanochtend ( nog stomdronken ) wakker en keek naar die Rapid uitslagen ,was ik rapid kampioen geworden ! Dat is te mooi om waar te wezen en het is ook niet waar ! Hier is een telfout gemaakt .Die wedstrijdleider had of te veel of te weinig bier op gehad ! Ik heb 8 x gewonnen en 2x remise is volgens mij 9 punten ,Niek heeft er 10 ,dus is hij de rapid kampioen ,Michiel 2e en ik 3e ,nou ja ook goed !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bert, beweer jij nu echt dat jij zaterdagochtend alweer kon rekenen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ging zaterdag ochtend al om 9 uur naar de kerk ,want ik had mijn Amstelkring tas met kleingeld vergeten ( Amstelkring=opvangtehuis voor aan de drank geraakte oude Indo,s ) kwam ik die priester tegen "" Wat ben jij vroeg ?"" zei hij verbaasd .Vroeg ? antwoordde ik "" Nee hoor ik ga net naar huis !""

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even nog een kleine aanvulling ( Kennis) over die huisjes ,dat gebouw op Curacao is nu het Ritz hotel in de wijk Scharroo ,Punda Willemstad .KLM huisje 28 was gebouw In Duijsent Vreesen uit 1570 Groote Markt 2a Rotterdam ,eerste uitgifte 1966.Dit gebouw is verloren gegaan bij het bombardement van Rotterdam 14 mei 1940 .De naam refereert aan de Spaanse aanval op R,Dam in de 16 e eeuw .Die Spanjaarden hadden de gewoonte iedereen af te slachten ,die mensen vreesden voor hun leven en om net te doen alsof iemand de Spanjaarden voor was geweest ,smeerden ze het hele gebouw met geiten bloed in .Dat waren nog eens tijden !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Trouwens nog een opmerking aan Ardin ,heb jij dat huisje 28 wel even gecontroleerd ,of die jonge jenever er nog in zat ? Want de geachte heer de voorzitter had dat doosje ,enige tijd in zijn bezit en die is dol op jenever .Op marktplaats is huisje 28 te koop aangeboden met de tekst ,huisje in goede staat maar de jenever is verdampt .met zo,n smoes zou onze voorzitter ook wel eens voor de dag kunnen komen .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jenever kán verdampen, Bert! Die dingen gebeuren.

      Verwijderen
    2. Saya Tahu ( Ik weten) maar toen jij laatst op bezoek was en ik even naar de kamar ketjil ( w.c) moest was mijn dure fles rum ''Zapata 23 Solera "" uit Guatemala wel heel erg snel verdampt !

      Verwijderen