roterende banner

zondag 8 juli 2012

Eindspelquiz en 3e ronde zomercompetitie

Steve verzorgde de les en startte met matzetten met loper en paard volgens de W-truc. Daarna was er veel opwinding rond de eindspelquiz. Van allerlei stellingen werd de beste zet gevraagd en ook de minor promotie (door sommigen mini promotie) kwam er natuurlijk in voor. Arjan won de quiz en Mark Hecker en Sanne scoorden minder goed dan je had mogen verwachten. De trouwe lesbezoekers hadden voordeel, want een aantal posities van vorige week kwamen terug (didactisch sterk van het lesgevende team). Er waren ook prijzen!

Daarna de 3e ronde van de zomercompetitie en de topper was Steve tegen Kees, die beiden nog ongeslagen waren. Het werd een mooie partij waarbij Steve met moeite aan het langste eind trok. Kees heeft de uitslagen op een sticky gezet en kan hopelijk aanvullen. Uit mijn hoofd:
Kees-Steve 0-1
Dick-Mark 0-1
Roeland-Sanne 0-1
Pieter-Asha 1-0
Rimme-Frans 1-0.
Theo-Arjan 0-1

De laatste partij was een knotsgekke partij die alle kanten opging. Ik zag het onderste diagram na een mooi offer van Theo (wit) en wit aan zet. Wat is de beste zet voor wit?

wit: Ke1, Dg6, Ta1, Th1, Pg5, Pd2 pionnen op a2, b2, c3, d4, e3, f2, g2 en g3
zwart: Kg8, Dd8, Ta8, Tf6, Lg7, Lg4, Pd7, pionnen a7, b7, c7, d5, e5 en f5

Kan een van de spelers de partij opsturen?

De stand:
1. Steve
2. Kees
3. Arjan
4, Pieter

Volgende week de laatste avond van het seizoen. Vier het mee!
Daarna zien we elkaar weer op de ledenvergadering op 7 september.


Uw reporter, Pieter

4 opmerkingen:

  1. Toren schaak en mat (dus niet dame winst door toren te slaan en dan paard vork)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hield me na al die eindspelvragen van Steve helemaal niet meer met de opening bezig en zondigde tegen vier van de zes gulden regels. Ik kwam dan ook al snel verloren te staan. f5 was een blunder en het daar op volgende Tf6 helemaal. Gelukkig voor mij greep Theo mis, waardoor hij een groot deel van zijn voordeel opgaf. Na 0-0-0 kwam hij volgens de computer voor het eerst in de partij slechter te staan en ik kon profiteren. Bizarre partij inderdaad.

    Arjan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verslag, al is die van Kees leuker om te lezen.
    Piet Amstelvliet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Th8 lijkt me een sterke zet?
    Groet,
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen