roterende banner

vrijdag 15 januari 2010

Externe: een tussenstand

We zitten nu halverwege de externe competitie. Ik heb de SGA website even doorgespit, en hier volgt een overzichtje van onze teams en de poules waarin ze spelen:

Promotieklasse: ENPS1 verloor laatst van het sterke Oosten Toren, dat hierdoor koploper in de poule is geworden. ENPS1 verkeert nog lang niet in degradatiegevaar, want zowel Probleem 1 als Het Gambiet staan nog ver achter ons. Het Gambiet is onlangs versterkt met Steve Michel maar verloor toch weer een wedstrijd. Vòòr de start van de competitie zou ik ze als kampioenskandidaat hebben getipt, maar ze staan nu alleen onderaan!
Spelers die opvallen in het eerste zijn onze absolute toppers Roel en Kees, die duizelingwekkende TPR's aan het opbouwen zijn. Het zal mij niks verbazen (!) als Kees over een of twee maandjes de 2000-Elo-barrière doorbreekt.

2D: ENPS2 ligt nog steeds op schema om eerste te worden, Tal/DCG 4 staat nog wel met klein verschil boven ons. Ron Heeneman is topscorer met 2½ uit 3, Ronald en Regis hebben beide 2 uit 2.

2A: ENPS3 doet het ondanks een eerder gemaakte grote misstap (we verloren van het zwakke AdA'04) heel goed en doet nog volop mee voor de eerste plek. Zeker nadat titelkandidaat "Volewijckers" eergisteren ook een misstap beging. Ze verloren van BRON1, dat tot dan toe nog helemaal geen enkele indruk maakte. Misschien gaat ENPS3 stunten jongens! Er zitten verschillende goed scorende spelers in dit team, maar ik noem met name Amédée (3 uit 3) en Sanne (4 uit 4)

3B: ENPS4 op papier een middenmoter, in de praktijk ook. Maar ze moeten oppassen, ze leunen een beetje tegen de staart aan. Captain en steunpilaar Rimme is net weer vader geworden, hopelijk weerhoudt dat hem niet het team veilig de haven in te loodsen. Eerste bordspeler Theo Hendriks is met 2 uit 2 lekker bezig.

Viertallen: ENPS5 heeft zijn draai nog niet helemaal gevonden maar staat nog niet laatste. Het is een team met leergierige enthosiastelingen, die graag hogerop willen komen, dus voor wat betreft de toekomst zit het wel goed. Albert scoorde op bord 1 1½ uit 2, en Joost Hecker 2 uit 2. Ze spelen vanavond hun vierde wedstrijd, tegen Raadsheer 4. Succes!

Niek

Update 16-1-2001: ENPS5 speelde 2-2 gelijk, de twee punten kwamen van Albert en Joost, die nu respectivelijk 2½ uit 3 en 3 uit 3 hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten