roterende banner

zaterdag 17 december 2022

Ronde 15 intern en ENPS3 haalt uit

Kees wint en lijkt met nog één ronde te gaan vrijwel zeker van het periode-kampioenschap. Volgende week, 23 dec, dus laatste ronde!
   Partijen    Ranglijst    Kruistabel   

Het derde kwam, zag en overwon. MSK was op bezoek en werd met 7-1 weer naar huis gestuurd. Op de foto, niet heel duidelijk, maar probeer toch maar even te kijken, want dan zie je Marco Wielemaker een mooi matje op het bord toveren. Er is net gespeeld 1. ... Pd6-c8+ 2.Kb6-c7 en dan..
..als 2. ... Ka8xa7 dan slaat wit het paard en is het over, en na 1. ... Pc8xa7 2.Pd5-b6#, dat is een origineel mat!

In ons succesteam is Theo Bakker nu topscorer met 3 uit 3.
Kjell offerde zijn dame en won, heel leuk, misschien stuurt ie ons de zetjes nog.

Update: hier zijn ze dan:

13 opmerkingen:

  1. VERS VAN DE PERS ! Sopsweps speelde vandaag uit tegen Europarcs Auto Mach 1 en verloor nipt met 3,5-4,5 .Europarc speelde met Loek van Wely ,Erik van den Doel ,Manuel Bosboom en Wim Luberti .Onze geachte voorzitter moest tegen Manuel Bosboom spelen en verloor helaas ,dat komt ervan als er geen Roeland rondloopt om een trippeltje te brengen ! Wim verloor ook maar hij speelt voor Europarcs .Jammer dat deze wedstrijd in klasse 2 niet thuis was in de Vredeskerk .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De juiste naam van die schaakclub is EuroParc/Autovakm.Schaap Mach 1 .Vreemde naam voor een schaakclub ! Bij EuroParc speelde ook Tjark Vos op bord 7 ( verloor ) De volgende wedstrijd thuis van Sopsweps ( Ook een aparte naam !) is op 11-02 -2023 in de Vredeskerk dus tegen Kennemer Combinatie .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En die is wel belangrijk

      Bij gelijkspel kan Schagen gelijk komen, vooralsnog hebben we meer bordpunten maar geen zekerheid.

      Als we winnen hebben we op papier de zwaarste tegenstanders gehad en gloort er een kampioenschap aan de horizon en tegelijkertijd doemt daar de hel in de vorm van de eerste klasse op.

      Verwijderen
  3. @Maar geen zekerheid "" Er zijn maar twee dingen zeker in het leven en dat zijn de Belastingen en de Dood ! Jammer dat jullie niet thuis speelden ,de laatste keer dat Manuel tegen Daan Zult speelde moest hij 17 bier afrekenen bij mij .Moet je dus niet verbazen dat Manuel mijn favoriete schaker is !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Manuel speelde een goede partij, op zijn overwinning valt niets af te dingen. Het was jammer dat ons achtste bord (p v indelen) een goede stelling niet in winst wist om te zetten tegen een op papier sterkere speler (m tan). In één zet ging het van - 5 naar + 9 ( m tan had wit).

      Verwijderen
    2. Spellcheck grrr. P van Onselen

      Verwijderen
  4. Ik vond ergens een partijtje uit de oude doos ! 1990 : Klip -Bottema .Die partij ging zo : 1) E4-F6 .2) D4-G5 3) Dh5 MAT ! Direct na afloop ging Bottema naar een concert van Madonna .Wat speelde hier ? Klip ging voor een meesternorm maar Bottema kon niet vooraf opgeven ,daar een overwinning zonder spelen niet telt voor een meesternorm .Toch wel een sociaal persoon onze voorzitter HULDE !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben het dus over Internationaal Meester Hans Klip geboren 1 januari 1959 ,tegenwoordig elo 2234.

      Verwijderen
    2. Klopt Bert, maar hoe kwam je hier op? Grappig is nog dat het verhaal achter het Madonna-gambiet bij sommige topspelers (oa Aronian) bekend is hoewel als ik het me goed herinner onder anderen Peter Doggers, Peter Boel en Herman Grooten over de gebeurtenis onzinnige verhalen schreven.

      Wellicht hadden ze wat geruchten gehoord (ze waren er niet bij) en dan moet je een verhaal vooral niet checken, het zal eens niet zo spectaculair blijken als dat je het op basis van geruchten kunt opschrijven.

      Verwijderen
  5. https://view.livechesscloud.com/#7b00a571-bfe5-4fe3-b53b-9ce6f395723f
    Cees van den B vs Ronald P

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Isolani wijzigde de opstelling, op Bord 1 niet cees vd B maar Mohamed R

    BeantwoordenVerwijderen