roterende banner

maandag 12 april 2021

ChessFellow is live!

Vol spanning hebben we er naar uitgekeken. Ruim een jaar na de conceptie is ze dan eindelijk geboren, onze levenslustige wolk van een baby, ChessFellow! Een heel coronajaar geleden waren Jeannot en ik in India en na lang hard werken en talloze uitdagingen verder staat ze nu te shinen in de app-stores:


Android
iPhone

Ze staat nog in de kinderschoenen, maar alles zit er op en er aan! Alleen de database met gebruikers is nog leeg. En die moet snel vol. De eerste weken opereren we nog in relatieve luwte, want hoewel de apps voor iedereen downloadbaar zijn geven we er nog weinig ruchtbaarheid aan. Over een week of twee zal dat veranderen, via de KNSB voeren we een campagne en hopen we in één keer een groot deel van Nederland aan ons te binden.

Vóór die tijd zou ik het geweldig vinden als elke ENPSer met een smartphone het gaat gebruiken. ChessFellow is een echte communitytool en kan ons een gemeenschapsgevoel geven dat extra belangrijk is in deze barre tijden van isolement. Naast algemeen nieuws lezen kan iedereen op elk moment een berichtje plaatsen, en alle anderen kunnen het lezen en er op reageren als ze willen. Het lijkt een beetje ons ENPS blog, met dat verschil dat iedereen kan publiceren. Onderling chatten kan ook. Of inschrijven op een online training. Degenen zonder smartphone kunnen ook meedoen, we hebben een webversie (www.chessfellow.com, nu nog even under construction) waarop je hetzelfde kunt doen: een profiel aanmaken, vrienden opzoeken, connecten en gaan!

Omdat koning corona nog steeds met harde hand regeert staat de basis van onze app, namelijk het organiseren van fysieke ontmoetingen tussen mensen onderling, of met hele groepen mensen, nog even niet op de voorgrond. In plaats daarvan ligt de nadruk op het social media-aspect en het online verbinden en ontmoeten.

Eigenlijk is dit een geluk bij een ongeluk. We hebben nu de mogelijkheid stap voor stap de verschillende sterke punten aan de gebruikers te tonen. Precies wanneer straks het land er weer klaar voor is zijn wij paraat. Zodra de openbare gelegenheden weer betreden mogen worden, is onze app er om de hartstochtelijk gewenste afspraken te maken met bekenden en/of onbekenden. En kan iedereen meedoen aan ChessFellow evenementen, en dan wel oldschool, met échte mensen en echte borden.

Niek

5 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd, wat een prachtige conceptie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat had ik wel gedacht hoor, Mark denkt alleen maar aan de conceptie!

      Verwijderen
  2. Ben er zeker van dat het een succes wordt ! Maar effe geduld hebben ,je moet nog alle groeifases door ,ter vergelijking een Pisang boom geeft in het begin ook geen pisangs ,tot hij volgroeid is .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een hele mooie vergelijking Bert. ChessFellow is de Pisangboom!

      Verwijderen
  3. En heeft iedereen zich al aangemeld?! Eenmaal aangemeld kun je gelijk een prijsvraag invullen (de top 3 opschrijven van Yekaterinaburg) en prijzen winnen! Maar het gaat er vooral om dat we wat activiteit willen zien. Post ook een berichtje!
    NB er zijn een paar sterke spelers die volgende week dagelijks live verslag van Yekaterinaburg gaan doen op de app. Reden om elke dag ff te komen kijken!!

    BeantwoordenVerwijderen