roterende banner

woensdag 22 februari 2017

Het schema van de SGA cup

Er is iets veranderd op de website van de SGA. De uitslagen en standen van de externe competitie waren tot voor kort altijd compact en helder. Afgezien van de updatesnelheid, soms duurde het weken voordat de uitslagen verwerkt werden, was de weergave optimaal.

Maar nu wordt er een nieuwe techniek gebruikt, en daarbij is het hele (interactie)ontwerp op de schop gegaan. Het is helaas een grote achteruitgang. De menustructuur is onsamenhangend en onduidelijk, je klikt je een ongeluk voor je iets ziet waar je misschien naar zoekt. En de vormgeving is ook nog eens niet best.

Ik weet niet of iemand het heeft kunnen vinden maar de bekercompetitie staat er ook op. En daar is echt helemaal geen touw aan vast te knopen, dat snapt niemand. Ik heb me er in verdiept, en om er achter te komen wat nu de stand van zaken is heb ik een begrijpelijk schema gemaakt:
Wij zitten dus in de halve finale. Die wedstrijd moet voor 1 mei gespeeld zijn. Ik ga met de captain van Fischer Z afspreken welke datum precies. Het zal in elk geval een thuiswedstrijd zijn, dat is alweer de vierde cup-thuiswedstijd op rij, als je de KNSB wedstrijd van dit seizoen meetelt.
Als we de finale halen, áls, dan zou dat het vijfde achtereenvolgende jaar zijn dat we de cupfinale spelen. De finale zal plaatsvinden in mei en wordt op neutraal terrein gespeeld.

Niek

6 opmerkingen:

  1. Niet elke verandering is, een verbetering ,en deze is het zeker niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank voor je zoekwerk, Niek. het wordt weer ouderwets spannend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is inderdaad een drama om te navigeren in het menu. Ipv een paar klikken om standen, programma, uitslagen etc. te zien. Klik ik me nu een ongeluk.
    Btw krijg de laatste tijd op de interne toch weer wat vragen m.b.t. de stand van zaken met het live bord. Gaat livechess nog een software update uitvoeren voor de halve finale?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach, hoe dichtbij lijken nog de jaren dat het SGA-cuptoernooi voor ons ENPS'ers steeds al vroeg in het seizoen tot een domper leidde, die ons nauwelijks leek te deren, enkel omdat we er zo aan gewend waren. Hoe anders staan de zaken nu! Al vijf keer op een rij in de halve finale en zelfs de prachtige trofee is al door onze paradepaardjes de stal ingereden. Wat een weelde.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helemaal eens, Niek. Ik heb die beker kunnen vinden maar de nieuwe structuur is een dramatische verslechtering. Misschien maar even massaal aan de SGA mailen dat het vroeger soms toch beter was...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Doe dat vooral want er wordt nog aan het systeem gewerkt en ideeën zijn welkom.

    BeantwoordenVerwijderen