roterende banner

vrijdag 15 juli 2016

SPA chess ronde 7

Peter H en Aran speelden onlangs samen een toernooi in Haarlem waarbij Aran piekte en Peter aan de onderkant van de ranglijst eindigde. Nu spelen ze samen het Amsterdam Science Park toernooi en hoewel het toernooi nog drie ronden duurt lijken de rollen omgedraaid. Peter mag vandaag zelfs ook tegen een grootmeester. Zou hij dat net zo succesvol volbrengen als Aran twee weken geleden?! We gaan het allemaal zet voor zet meemaken, want zijn partij is HIER live te volgen.

Ik de B-groep staat vandaag ook een topduel op het programma, oud-kampioen Steve Michel speelt tegen oud-ENPSer Ben de Leur.

Verder was ik een stukje hieronder vergeten te melden dat ENPS-er Rene Nooteboom ook aan het toernooi meedoet. Om dat recht te zetten hier opnieuw het overzichtje. Sorry Rene!
Groep A
Peter Hoekstra
Aran Kohler

Groep B
Jan Velde
Steve Michel
Rene Nooteboom

Dagvierkampen
Ailko van der Veen   
Groep C
Dirk De Graaff
Martin Rekelhof
Johan Van der Maas


Groep D
Victor Bartman

Weekendvierkampen
Boudewijn van Beckhoven

Niek

17 opmerkingen:

  1. het gaat nog prima met Peter! ik volg het gespannen! wat leuk zo’n live bord - is het ook niet iets voor de club?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de dag vierkampen deed Ailko mee en in de weekend vierkamp Boudewijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas heb ik het gisteren niet gered. Dg3 was de slechte zet. Na 16.Lg3 staat het ongeveer gelijk maar dan moet zwart niet 16...c5 doen want dan is 17.Lxe5-Lxe5 18.La4 een leuk antwoord.
    Vandaag Steve op een live bord! Helaas val ik er buiten. Het sneue bord 13 (1tje tekort) is mijn deel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer jammer !Na kf8 van Harmpie dacht ik he ! kansen voor Hoekstra over h3 dacht je wel lang na (20 min )Uithuilen en opnieuw beginnen !

      Verwijderen
  4. OH OH OH die Steve inplaats Da1 + pion pakken deed ie Db2 !Toen waren de rapen gaar,tot Db2 was het gelijk en speelde Steve goed (oprukkende A pion )Jammer van die onnodige nederlaag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Morgen op bord 21 Peter Hoekstra 2036 (4) tegen FM Jan Roebers 2164 (3,5). Peter staat op +2,16. :-)

    Rozemarijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja helaas na lange strijd waar remise er wel degelijk inzat, toch ingestort op het eind en nog verloren. Vandaag maar proberen het geslaagde toernooi goed af te sluiten.
      Overigens als ik me niet vergis speelt Tjark vandaag voor (IM) resultaat?

      Verwijderen
  6. Helaas. Het aantal titelhouders en het aantal IM's of hoger is in orde, maar hij heeft een buitenlander te weinig. De benodigde TPR hebben we toen niet uitgezocht.

    R.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een buitenlander te weinig? Tjark speelt voor de Antillen dus in weze zijn het allemaal buitenlanders voor hem ,effe de reglementen erbij halen .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je mag maar zes tegenstanders uit één bond hebben, waarbij je zelf meetelt als je ook van die bond bent. Wie voor Nederland speelt mag dus vijf Nederlandse tegenstanders hebben. Tjark zes. Hij had er zeven en een Koreaan en een Rus.

      R.

      Verwijderen
    2. Dan heeft Lucas van Foreest ,die geen FM titel wilde aanvragen nu een IM norm gehaald ( 4 buitenlanders en een tpr van 2468 )

      Verwijderen
    3. Inderdaad. Hij wel. En die FM-titel heeft hij expres niet. Hij vertelde trots dat hij zo al eens iemand een norm door de neus heeft geboord. Mijn soort humor is dat niet.

      Verwijderen
    4. Dat verhaal klopt maar die "iemand" was niemand minder dan de vriendin van Jorden van Foreest,die ook al een sterke schaakster is,doordat Lucas de titel niet opgevraagd had ,liep zij de norm mis.

      Verwijderen
    5. Viel wel een beetje tegen dat ik Herbert W. niet heb waargenomen tijdens het toernooi!

      Verwijderen
    6. Kreeg 10 kratjes bier thuisbezorgd door de Science organisatie met het dringend verzoek om NIET op het toernooi te komen ,Trouwens goed gedaan Peter ! gr Bert

      Verwijderen