roterende banner

maandag 4 juli 2016

Aran bijzonder goed op dreef in Haarlem

Peter Hoekstra en ik speelden allebei (met wisselend succes) mee in het HWP Haarlem-Nova-weekendtoernooi 2016.
Peter die deze dagen in het oude stadsgedeelte, bijna naast de St.Bavo, verbleef kon 1 overwinning laten noteren, maar de rest van zijn partijen verloor hij, helaas, plus nog 1 bye. Anderhalf uit 6 is niet om over naar huis te e-mailen, maar met in het achterhoofd het SPA-toernooi, dat aanstaande zaterdag begint in het Universum in Amsterdam, moet het toch een goede voorbereiding zijn.

Het toernooi verliep voor mij veel voorspoediger, zelfs beter dan ik had mogen wensen....
Ronde 1. met zwart winnen van Aad de Bruijn (1960-rating)
Ronde 2. een fijne bye
Ronde 3. met wit tegen mijn grote schaakvriend Manuel Bosboom, die er ook alles aan deed om er een zeer originele partij van te maken, met als resultaat een spetterende remise.

Ronde 4. een zeer moeizame overwinning met zwart,waarin ik het moest hebben van een grote fout van mijn tegenstander (P.Beerens 1955-rating) in de eindfase, hij gaf een stuk weg in een goed eindspel voor hem; een beetje mazzel moet je hebben.
Ronde 5. Tegen Sebastien Feller, een 25 jarige grootmeester uit Frankrijk. Hij had met 2602 de op één na hoogste rating van het toernooi. Deze partij werd live uitgezonden op www.chessbomb.com Het werd een zeer inhoudsrijke partij die door beide spelers zeker niet foutloos werd behandeld, we hebben om beurten gewonnen gestaan, maar het werd remise. Dimitri Reinderman heeft er op schaaksite.nl een leuk stukje aan gewijd.
Ronde 6. Ik was dus nog steeds ongeslagen en mocht nu met zwart aantreden tegen de grootmeester uit Peru, Georgui Castaneda:


Aran

Eindstand - Resultaten Aran

9 opmerkingen:

  1. wauw! mooie partijen, mooi toernooi, dank voor het delen, van genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aran,

    dit zijn geen leuke grappen, ik had je net weer ingehaald op de augustuslijst. Nu moet ik ook de komende ratingperiode keihard aan de slag om de te passeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb eens in mijn glazen bol gekeken voor het Science Park toernooi a,s zaterdag.Verrassende uitkomsten !Groep A wordt gewonnen door het duo Kohler en Hoekstra op gepaste afstand Hing Ting Lai derde,Groep B wordt een makkelijke prooi voor het duo Steve Michel en Jan Velde ze spelen alleen remise tegen elkaar derde wordt Manuri.In groep C maken Johan van der Maas en Martin Rekelhof gehakt van hun tegenstanders ze spelen alleen remise tegen elkaar derde wordt Ike Tjin A Lien In groep D slaat /mept Victor Bartman iedereen van het bord,Victor de verschrikkelijke gaan ze hem al noemen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah gelukkig daar is ie. Ik dacht al, waar blijft die Bert toch!!

      Verwijderen
    2. Kan ook nooit een keer anoniem iets schrijven ,die Verwey heeft me altijd door !Kom je morgen kijken Niek ? Neem je kinderen gewoon mee ! Krijgen ze een pilsje van me ,cola en limo begin ik niet aan,ga er wel failliet aan ,want je schijnt er de nodige te hebben (ben de tel kwijt)

      Verwijderen
    3. Ik weet het niet hoor, morgen wordt een warme dag, en dan binnen zitten. Maar wie weet, toch ook wel een leuk idee..

      En ik hoop van harte dat je voorspelling in de buurt van de waarheid komt :-)

      Verwijderen
    4. Ideale locatie voor kinderen veel ruimte en weinig verkeer ze mogen zo veel mogelijk lawaai maken (buiten)Sportvelden in de buurt en tuincomplex

      Verwijderen
  4. Wat een kanjer die Aran, wint van een grootmeester en kampioen van ENPS! Mooie partij ook. Interessant dat een grootmeester zo'n gedekte vrijpion op c3 toelaat en zijn loper een tijdje buitenspel laat staan.

    BeantwoordenVerwijderen