roterende banner

zaterdag 4 juni 2016

Aran Köhler kampioen van ENPS!

Het was een hele bijzondere en spannende match om het clubkampioenschap, die twee mooie partijen opleverde en een kampioen om trots op te zijn. Na afloop zei Aran dat de match eigenlijk vier partijen zou moeten duren, dat had inderdaad erg mooi geweest! De sympathieke Köhler was zichtbaar blij en opgetogen dat hij nu kampioen is van ons bescheiden clubje. Vrolijk neuriënd hoorde ik hem wegfietsen aan het eind van de avond. En dat voor een man die talloze malen kampioen van VAS en Caïssa was en vele (ook nationale) toernooien won. In mijn voorbeschouwing en ook wel op andere plaatsen zei ik dat Aran de spelmaker van de twee was en Tom de meer afwachtende speler. Misschien is dat waar, maar het was Tom die twee keer een paard offerde! Dat leverde heel wat opwinding op bij de toeschouwers en beide offers waren interessant en goed. Deze twee mooie momenten leg ik vast in diagrammen:
Partij 1. zwart speelt 39. ... Pxe5
Partij 2. wit speelt 10.Pxd5
Hieronder analyseert Aran de partij van gisteren. Hij schreef erbij: Na twee spannende partijen met Tom ben ik als winnaar uit de bus gekomen, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn want Tom had de eerste partij kunnen winnen als hij na het mooie paardoffer op zet 39....Pxe5! 40.dxe5 Txg3 41.Kf1? (Te2 is wellicht nog speelbaar....) 41....Dxe5 had gespeeld. Hoe het ook zij, ik heb er van genoten om tegen Tom te spelen. Hulde voor zijn avontuurlijke spel!


Dick de Graaff won de broadwaytroffe.

6 opmerkingen:

 1. Ja en ik ben nu aan het dubben. Wat was een grote schok ? De Pd5x van Tom of de klap die ik vanmorgen in het nooit saaie niew-sloten hoorde.
  http://www.at5.nl/artikelen/156812/bewoner-na-plofkraak-het-was-zon-explosie-dat-je-dacht-de-hele-flat-duvelt-in-mekaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grote schok in nooit saaie Nieuw-Sloten ? Volgens mij was het gewoon Peter H die met zijn fiets tegen een lantaarnpaal donderde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gefeliciteerd Aran

  /\/ark

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannende match en mooie partijen.
  Gefeliciteerd Aran!

  Steve

  BeantwoordenVerwijderen