roterende banner

zondag 21 juni 2015

Gezellige slotavond

Het was afgelopen vrijdag een geslaagd einde van een mooi seizoen. Bij afwezigheid van de voorzitter heb ik mijn beleving van het seizoen via een toespraakje met de aanwezigen gedeeld. Voor de thuisblijvers, dat ging ongeveer als volgt.

Het was een prachtig seizoen. Aan de negatieve kant hadden we de degradatie van het eerste, het gemis van Rimme en het vertrek naar Spanje van Sander, beiden een gevoelige aderlating voor het bestuur. Verder betreurde ik dat Tony geen kans had gezien te komen. Maar verder waren er geen wanklanken en vele positieve feiten op te noemen. Zo steeg het ledental licht, was de interne druk bezocht, waren er sterke spelers bijgekomen (Tom B, Aran en Arnth), had Clive weer eens meegespeeld, was Duck weer teruggekomen, hadden we voor het eerst sinds tijden met 3 teams aan de rapidcompetitie meegedaan, zijn Robin, Tom K en Arjen opeens niet meer weg te denken bij ENPS, terwijl ze nog maar kort lid zijn en was de catering beter dan ooit verzorgd door Bert. Hierop volgde terecht een applaus voor Bert. Er waren ook voldoende vrijwilligers gevonden voor 8 lessen in het najaar, 4 keer de eindspelclub en 4 keer zomerschaak, zodat er maar liefst 16 lessen konden worden gevolgd en ENPS zijn naam weer eer aandeed. Ondanks de degradatie gaf de deelname van het eerste in de KNSB een extra dimensie en is als positief ervaren. Dan was Steve natuurlijk op een positieve manier heel bepalend geweest door heel erg vaak te komen, lessen te geven, verslagen te schrijven, twee helften van de interne te winnen en dus kampioen en ook nog zomerkampioen te worden. De blog leefde volop door vele bijdragen. Kortom het positieve overheerste sterk over die paar negatieve punten. Tot besluit heb ik het kampioenschap van het tweede genoemd (geklap en gejuich) en de cupwinst (allen in extase). Aan de aanwezige spelers van het cupteam is een fles wijn uitgereikt.
ENPSers aan tafel met bier en pizza's. De Beker staat in 't midden.
Daarna was het pizzaverorberen onder kaarslicht.

Bas trakteerde ons op een aantal schaakvarianten, waarbij velen er zijn ingetuind door niet voldoende op te letten op de speciale regels bij vetoschaak, cylinderschaak en de door Karpov geliefde variant, waarbij 3x schaakgeven ook wint. Ook hier is een kampioen te noemen..... STEVE, ja alweer.

Daarna werd er nog Can I en doorgeefschaak gespeeld. Langzaamaan vertrokken de spelers voor de zomerrust. Tijd voor vakantie, iets anders, uitrusten, opladen of hard trainen en toernooien spelen. Op 28 augustus begint een nieuw ENPS jaar met de ledenvergadering. Ik wens iedereen een zwoele zomer toe.

Pieter

6 opmerkingen:

  1. Dank je Pieter, en nogmaals.... Mooi gesproken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker en ook mooi geschreven ! Al met al een geslaagde avond,hulde aan Pieter !

      Verwijderen
  2. Pieter, goed gesproken, de pizza's waren lekker en de wijn ook. Tot in augustus iedereen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Complimenten voor een theedrinker, het moet niet gekker worden bij ENPS!
    Maar zonder gekheid: fijn dit te horen; een goede motvatie om er volgend seizoen weer tegenaan te gaan. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als er 1 iemand wel in het zonnetje gezet mag worden dit jaar is het wel Pieter !

      Verwijderen