roterende banner

zaterdag 6 juni 2015

Derde ronde zomercompetie / Broadwaykampioenschap

Ik heb de les van Tom B. gemist vanwege Roland Garros.

Tom en Kees waren aanwezig maar konden niet meedoen aan de interne competitie. Arnth kwam later in de avond vluggeren.

Hier zijn de uitslagen van de derde ronde:

Roeland – Robin: remise. Waarom Roeland Robin remise aanbod is niet duidelijk, hij stond een volle toren voor!

Mark- Sanne: remise. Mark schijnt ook remise te hebben aangeboden in gewonnen stand, hoewel de slotstelling vrij complex was, met veel stukken op het bord en een zwarte koning op d8. In een franse partij (Tarrasch 3.Pd2) won Sanne een pion maar hij speelde misschien ietsje te snel en Mark kon een gevaarlijke aanval opbouwen.

Tom A- Victor: Victor won. Ik heb weinig van deze partij gezien. Ik zag wel dat Victor beide lopers fiancheteerde in de opening. Hij won op een gegeven moment een pion (Txb2) en Tom had er kennelijk geen compensaties voor.

Har-Arjen: Arjen koos ook voor een dubbele fianchetto met zwart. Har had een veelbelovende aanval op de lange rokade van Arjen maar die sloeg niet door. Arjen won uiteindelijk in een eindspel met dame en toren tegen dame en toren, de extra pionnen van Arjen besloten de partij.

Mjammie!
Steve-Peter N: Steve won. Peter en ik hebben al jaren een discussie in de Gruenfeld en ik had een variant voor vanavond voorbereid (met 5.Da4+, zie partij). Het pakte goed uit, Peter moest veel tijd gebruiken in de opening. Hij koos niet de beste plan, kwam onder druk te staan en verloor materiaal.

Pieter O.- Peter H: Pieter won. Franse verdediging, de “Black Queen blues” variant, zoals Moskalenko hem noemt in zijn geweldige boek “the flexible french”, kwam op hun bord: 1.e4 e6 2.d4 d5 3.Pc3 Lb4 4.e5 c5 5.a3 Lxc3 6.bxc3 Da5. Meestal speelt wit hier 7.Ld2 en dan doet zwart nog een damezet: 7...Da4. Pieter improviseerde echter met het nieuwtje 7.Dd3 en Peter liet damenruil toe: 7...Pe7 8.Db5+.
Hoe precies weet ik niet maar na een lange strijd won Pieter een kwaliteit, en later de partij.

Broadway kampioen Tom KdeG
Broadway trofee: Tom K.de G. wint met wit van Dick en wint daarmee de broadway competitie, gefeliciteerd! De opening was ongebruikelijk: 1.e4 e5 2.b3. Dick won een pion maar had naar eigen zeggen zwakke velden en vooral weinig tijd. Misschien komt er nog een verslag van Tom.

Steve

4 opmerkingen: