roterende banner

dinsdag 11 december 2012

Grasmat – ENPS voor de SGA cup

Nr 18 zou het moeten worden, nr 18 werd het!

We hadden een leuke tegenstander geloot. ze spelen bij ons in de eerste klasse, maar lijken qua rating te doen. Maar te doen lijken en werkelijkheid is toch wat anders. Op bord 1 speelde onze nieuwe aanwinst, Peter H. Hij kwam, zo bleek ook uit de analyse later, prima te staan. Peter kwam met een pionoffer, maar zag helaas te laat dat het ook een tweede pion zou kosten, was dus niet goed. (Grappig overigens dat Peter N op bord 3 op een bepaald moment ook twee pionnen achterstond. Voorzichtiger met pionnen Peters!) Peter H kreeg toch nog wat spel, maar het was niet genoeg, totdat ……… zijn tegenstander met nog maar een pion voor, remise aanbood. Doorspelen zou te moedig zijn geweest. 0,5-0,5

Op bord 2 speelde Stefan een beetje gedurfde dame-aktie, bracht haar op A6. Eigenlijk stond Stefan wel wat minder, in ieder geval minder ruimte. De tegenstander bood echter remise aan! Wat nu, Peter N staat op bord 3 twee pionnen achter. Als dat mis gaat…. is remise op bord 2 te weinig! In het geval van 2-2 valt eerst het 4e bord af, dan het 3 e …. Op mijn verzoek ging Stefan toch nog even een kwartier denken over het voorstel, we hadden veel meer tijd. Maar goed…. doorspelen was niet verantwoord, dus werd het remise: 1-1

Bij Peter N werd het spannender, Kees leek op bord 4 iets beter te staan, maar dat zal toch wel niet meer zijn dan remise? Na een tijdje kon Peter zetherhaling afdwingen, maar inmiddels hadden we uitgezocht dat bij 2-2 er geloot zou moeten worden. Daar is Peter niet zo gek op, dus ging hij met minder tijd, twee pionnen achter, zetherhaling uit de weg, dapper! Het werd spannend, heel spannend. Uiteindelijk wist onze man de zwarte stelling helemaal op te vreten, en in gewonnen stelling was er ook nog een dameoffer, heel fraai: 2-1 Hoop dat Peter even de laatste 10/15 zetten of zo (of de hele partij) wil mailen naar Niek. 2-1

Hoe zou dat overigens tellen in onze reeks…. 2-2 maar verliezen door loting? Is de geweldige reeks dan onderbroken of niet? Als laatste bleef Kees over, met engelengeduld wist hij eindspel naar zijn hand te zetten. Dame en loper tegen dame en paard, later alleen de dames nog. Na dame ruil was het een kwestie van de betere stelling zien te winnen. En dat deed ie erg netjes! Uiteindelijk een 3-1 zege…. Maar het had gemakkelijk anders kunnen lopen! Volgende wedstrijd tegen de winnaar van: Pegasus – EsPion

Oh ja, zodadelijk naar Caissa, Ruud aanmoedigen! Hij speelt een potje vooruit.

Ronald

30 opmerkingen:

  1. Goed en leuk verslag. Was inderdaad spannender dan de uitslag doet vermoeden. Enigste dat mist is dat Peter H. in de al iets slechtere stelling een mat in 2 over het hoofd zag.

    Wat heeft Ruud gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ruud heeft gewonnen! We zijn op de goede weg dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verslag, ondanks dat ik de uitslag al wist is het toch spannend om te lezen :-)

    Onze tegenstander in de volgende ronde is EsPion, zij hebben Pegasus gisteren met 1,5-2,5 verslagen. Ik verwacht dat de volgende ronde ergens in maart gespeeld zal worden, of het een uit- of thuiswedstrijd wordt voor ons zal door loting bepaald gaan worden.

    Vanavond Raadsheer 2 - ENPS 3, zet hem op!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We gaan ons best doen, ik zal proberen af en toe een post hier te plaatsten.

    Groet,
    Kees

    PS Mooi verslag, het was inderdaad een lang verhaal, Schredder was het overigens wel met mij eens dat ik de hele partij net even beter stond.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er bestaan sterkere schaakprogramma's ...

    gr.rr :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. E3 is compleet aan de start, de opdracht is helder, we take no prisoners. Toch knijp ik mijn vuistjes voor een mooie 4-4. De partij to watch lijkt me Gerie vs Tony. Daar ga ik van genieten..... Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Er wordt scherp gespeeld in de opening, paard offer tegen johan die zeer moeilijk nu staat en martin die twee pionnen voorkomt, maar nu wel een aanval over zich heen krijgt. Begin het een beetje wram te krijgen. Pfffffffff.......

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Johan verliest een toren, als het paard achterblijft heeft hij misschien vechtkansen, maar denk dat het einde verhaal is. De cup wedstrijd raadsheer toz staat 1-0 derde bord.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oei oei oei, tony grijpt mis tegen gerie, dat gaat denk ik helemaal fout. Virtueel 2-0 achter.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zijn er dan geen lichtpuntjes, tuurlijk wel, martin jones gaat best lekker, andere martin ook, chiel staat sterk, maar nog niet iets concreet, peter staat klaar voor een aanval op de koning, arjen heeft 10 minuten meer op de klok. En johan gaat nog even door, lijkt het paard terug te winnen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Als een wonder staan alle borden nog, de vibe is nu wel iets beter, vast houden!
    Chiel breekt door in het midden, peter staat een stuk voor tegen drie pionnen, martin jones staat inmiddels drie pionnen voor en valt zelf aan. Wie weet? Het kan!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hmmmm.... Even niet opletten en de zweer slaat om, martin rekelhof, staat met bijna alle stukken op de achtste lijn, peter geeft een kwaliteit weg, tony ruilt dames, hier worden we echt niet vrolijk van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Arjen geeft op, johan neemt genoegen met remise, tony is uitgeteld, 2,5 - 0,5 achter.... Donkere wolken.

      Groet,
      Kees

      Verwijderen
  13. Arme arjen, wint een pion met het verkeerde stuk, stuk kwijt,over en sluiten . Het wordt er allemaal net wat minder op, zie het nu zeer somber in, dit komt niet meer goed ben ik bang..... Maar goed het is nog 0-0 er is hoop. Een heel klein beetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Marco overleeft mat in twee, staat een stuk achter. Het tempomin de partij van martin R gaat omhoog, beslissing nadert. Chiel staat nog steeds een beetje beter, misschien hij die het tij doet laten keren. tony geeft eindelijk op......

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Marco verliest, peter wijgert een stuk te winnen. Het wil niet vandaag....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. kunnen er niet wat betere berichten komen.
    E3 zet hem op!

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat was ik dus, zet hem op!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Chiel wint (in verloren stelling) en red de eer, martin J krijgt eeuwig schaak, tijdnood bij peter en martin R, het kan toch nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Tranen, de magi is verbroken, snik, 4,5 - 3,5 nipt verloren, zoveel kansen voorbij zijn gaan, martin de man of the match, de coach geeft een rondje ( als ik weer op de club durf te komen) dat zal vrijdag niet zijn. Genoeg geschaakt deze week.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. De apotheose was huiveringwekkend gisteravond. We stonden 4-2 achter, met grote tijdnood voor alle vier de spelers. De tegenstander van Martin zag door de stukken het bos niet meer en liet zijn tijd wegtikken. En Peter? Peter gaat een zetherhaling in en neemt remise aan.

    (dramatische pauze)

    Ja, echt.
    4,5/3,5

    Onze fanatieke coach mengt zich nog in de discussie over wel of niet drie keer dezelfde stelling. Je ziet het vuur en de wanhoop in zijn ogen. Het is tegen beter weten in. De kont tegen de bierkaai, zeg maar.

    Het sprookje is uit.
    En een sprookje als dit heeft nu eenmaal nooit een happy end.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Jammer Kees, maar dank voor het verslag van deze heroïsche en epische strijd. Het was een avondje nagelbijten, ik heb alles via de telefoon live gevolgd. Op naar een nieuwe recordreeks!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jammer, moet het moest er natuurlijk een keer van komen. Met dit geweldige live-verslag is er een waardig einde gekomen aan onze prachtige reeks.

    Vergeet Messi met z'n ik-weet-niet-hoeveel-doelpunten maar, dit is het mooiste record wat dit jaar verbroken is!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Jammer, maar het moest er natuurlijk een keertje van komen. Met dit geweldige live-verslag is er in ieder geval een waardig einde aan onze prachtige reeks gekomen.

    Vergeet Messi met z'n ik-weet-niet-hoeveel doelpunten maar, dit is het mooiste record van het jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dit is trouwens de eerste keer dat er op dit nieuwe blog een verlies gemeld wordt (in 59 berichten!): het blog is na de herstart actief sinds mei 2012, en onze laatste verliespartij was een maandje daarvoor...

    BeantwoordenVerwijderen