roterende banner

donderdag 1 november 2012

ENPS-records

Sander duikt in de ENPS archieven
Vijf wedstrijden zijn er inmiddels door ons gespeeld in de externe competitie en ENPS kwam tot nu toe elke keer als overwinnaar uit de strijd.
Dat is natuurlijk een heel mooie start van de competitie, maar is het wel zo bijzonder? We winnen wel vaker een paar wedstrijden op een rij, hoor ik jullie terecht denken. Daarom ben ik het een en ander eens gaan nakijken in de (digitale) archieven van de SGA. Op de SGA-site kun je van de competitie nog alle uitslagen bekijken vanaf het seizoen 1999-2000. Mijn zoektocht is dus beperkt gebleven tot de laatste 13 jaar. Het blijkt dat onze huidige competitiestart toch best bijzonder is: nooit eerder wonnen we de eerste vijf wedstrijden. Het oude record, 3 wedstrijden, is gevestigd in seizoen 2007-2008 en een seizoen later geëvenaard. Het is echter niet onze langste serie overwinningen: middenin seizoen 2003-2004 wonnen we van 14 november tot en met 12 december 2003 liefst zes wedstrijden op een rij. De laatste wedstrijd was overigens een cup-wedstrijd.
Onze langste ongeslagen serie, waar een gelijkspel dus ook meetelt, komt uit hetzelfde seizoen: van 6 februari tot en met 25 maart wonnen we zes keer en speelden we tussendoor een keer gelijk. Zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Maar eigenlijk zijn we nu al aan een langere serie bezig: de laatste vier wedstrijden van het vorig seizoen verloren we ook al niet, waardoor we nu al 9 wedstrijden op rij niet verloren hebben!

Recorddrukte
De komende tijd wordt er recorddrukte verwacht op de club: Voor alle komende zeven vrijdagen staat er een thuiswedstrijd op het programma! Dat is een unicum. Tussendoor staan er ook nog drie uitwedstrijden op het programma, plus een cup-wedstrijd (ook uit). Al met al spelen we 12 externe wedstrijden de komende twee maanden. De eerste ronde van de SGA-cup waren we vrijgeloot, in de 2e ronde mogen we het op 10 december in een uitwedstrijd gaan opnemen tegen Het Grasmat. Dat is een kleine verrassing, Grasmat speelt net als ENPS 1e klasse en versloeg in de 1e ronde Tal/DCG, dat in de promotieklasse uitkomt. De afgelopen jaren hebben we slecht gescoord in de cup, maar we zijn nu natuurlijk in een ‘winning mood’, dus ook in de SGA-cup hoop ik op een mooie overwinning. Het tweede mag morgen om de koppositie gaan strijden met en tegen VAS 6. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd met flinke cijfers: ENPS won met 6-2, VAS scoorde nog een half bordpunt meer. ENPS 2 staat nu dus op bordpunten tweede, terwijl ENPS 1, ENPS 3 en ENPS 5 op de eerste plaats staan in hun poules. ENPS 4 heeft nog steeds niet gespeeld, zij mogen volgende week vrijdag tegen de Raadsheer hun eerste wedstrijd van het seizoen gaan spelen. Iedereen veel succes toegewenst!

Sander Schoonderwoerd

6 opmerkingen:

  1. Ik heb het idee dat de hoge opkomst op de interne dit seizoen tot nu toe misschien ook wel een record is. We hadden vroeger toch nooit elke ronde 20 of meer spelers? Wat gaat het toch goed met ons :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ENPS, Yesssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

    Ronald

    trouwens, leuk verhaal van Sander!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en.... wat is het geworden tege VAS?
    gr.rimme

    BeantwoordenVerwijderen
  4. nr 6! We pakten met 5,5 - 2,5 , wederom 2 matchpunten!
    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen