roterende banner

zondag 4 november 2012

Drukke vrijdagavond nr. 1

Op de eerste van de zeven drukke vrijdagavonden (zie stuk van Sander hieronder) speelden 18 ENPS-ers intern, 8 extern, tel daarbij 8 gasten van VAS op, dat maakt in totaal 34! Eens kijken of dat nog overtroffen gaat worden komende weken.

Stand aan kop in onze poule
Extern: De gretige schakers van ENPS2 behaalden een snelle en klinkende overwinning op VAS6. In no-time was de tussenstand 4½-½. Bert Wijchgel, Eric van Rijkom, Sanne Visser en Bas Jonkers wonnen. De op die dag net van vakantie teruggekeerde en een beetje zieke Ronald Post kwam te laat, maar zette wel het winnende halfje op het bord. De teamzorgen waren dus voorbij ... maar er waren nog wel wat individuele probleempjes te overwinnen.

Ik kwam ernstig in de problemen. Zowel in de opening, het middenspel als het eindspel bakte ik er niks van. Mijn tegenstander zette razendsnel en noteerde zijn zetten heel vervelend voortdurend soms niet, soms verkeerd, en pakte dan in mijn tijd mijn briefje erbij om na veel gepuf er alsnog niet uit te komen... het zou verboden moeten worden. Toen ik nog 2 minuten en mijn tegenstander meer dan een uur (!) had deed hij het even minder nauwkeurig en kon ik het halve punt redden. Pfffiew... wat een stress. Nu kon ik pas om me heen kijken en zag de twee laatst overgebleven borden, van Jan Velde op 2 en Ron Heeneman op 6. Jan had misschien iets meer kansjes in een paardeindspel met drie pionnen, maar hij vond remise goed genoeg. Ron had tot slot een moeilijke stelling, er hingen wel vijf stukken, helaas speelde de tegenstander goed en rechtstreeks naar de enige overwinning van VAS.

Intern: Kees won en klimt naar de tweede plaats, Dirk de Graaff was zijn slachtoffer. Dirk speelt echter een goed seizoen, en ook tegen Kees was het lang helemaal niet duidelijk hoe het af zou lopen. Chiel won en blijft zich melden aan de top, hij staat knap vierde.

Ronde 8:

Niek

2 opmerkingen:

  1. Dat niet of te laat noteren van je tegenstander is al verboden! In zo'n geval kun je het beste even de wedstrijdleider erbij roepen, die weet wel wat te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De inschrijving van Tatasteel is vorige week geopend. De procedure is veranderd je kan alleen nog maar on-line inschrijven en je krijgt niets meer over de post dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen