roterende banner

zondag 10 juni 2012

Steve Michel ook rapidkampioen

Afgelopen vrijdag was de finale van het rapidkampioenschap. Twee voorrondes waren gespeeld, maar door het overlijden van de computer en het afsluiten van de blog waren de resultaten daarvan niet helemaal bekend. Aan de deelnemers werd gevraagd wat hun score was geweest en op basis daarvan werd een indeling gemaakt.

Zelf had ik in de eerste een voorronde 4 uit 4 gescoord en de 2e voorronde kon ik wegens verplichtingen in het eerste niet meedoen. Ik startte derhalve met 6 punten en verloor mijn eerste twee partijen van Johan en Steve. Daarna won ik van Har en Sanne, waardoor ik op acht eindigde.

Steve won al zijn partijen, maar omdat hij aan de voorrondes niet had meegedaan begon hij op 4. We waren daarmee allebei op 8 punten gekomen, een barrage!

De 1e partij stond ik (volgens Steve achteraf) beter, maar verprutste het. In het eindspel wist Steve me niet snel genoeg mat te zetten en ging door zijn tijd. Ik had alleen nog een koning en dus remise.

Sanne wilde beslissen met 2 snelschaakpartijen, maar ons leek nog een rapidpartij beter. Ik was deze opening een tijd niet tegen gekomen (1. d4 Pf6, 2. Lg5) en kwam slechter te staan en Steve maakte het mooi af. De terechte winnaar was dus Steve. Van harte gefeliciteerd!

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten