roterende banner

zaterdag 10 januari 2009

Recorddrukte

Het leek wel een reunie gisteravond; oudgedienden André van Rijn, Jan Velde, Johan van der Maas, Regis Huc, Ron Heeneman, Harris (voorheen Herman) Kemp en Geert Renkema kwamen weer eens schaken. Sommige voor het eerst dit seizoen, anderen voor het eerst in jaren. Daarnaast was er een externe wedstrijd, ENPS 3 tegen Pion 2, zodat alle beschikbare tafels bezet waren. Er waren 10 interne partijen, 8 externe, zodat we 36 man hadden spelen, dat is al heel lang niet meer gebeurd. Het werd er al met al bijzonder gezellig van, het leek soms meer een druk café dan een schaakclub!

Het was gisteravond ook de laatste ronde van de eerste competitiehelft. Kees Bakker maakte remise met Bert Wijchgel en behield zijn eerste plaats. Kees wint daarmee de periodetitel en mag nu op 15 en 22 mei een minimatch spelen om het kampioenschap van ENPS. Gefeliciteerd Kees!
De top tien uit de eindstand is als volgt:
Pos Name                 Gms   W   D   L  Score  
1 Kees Bakker 9 5 3 1 868,0
2 Roel Dormits 10 7 1 2 836,5
3 Mark Hecker 11 5 3 3 791,3
4 Niek Verweij 6 3 1 2 730,0
5 Bert Wijchgel 5 3 2 0 724,8
6 Bas Jonkers 11 4 4 3 653,2
7 Martin Rekelhof 9 5 0 4 625,0
8 Tony Slengard 10 3 4 3 609,3
9 Eric van Rijkom 4 4 0 0 608,6
10 Theo Bakker 9 4 1 4 597,5
Eric van Rijkom versloeg de huidige kampioen Mark Hecker in een miniatuurtje:


Ons derde team won hun externe wedstrijd. Ik ben erg trots op ze, want ze moesten maarliefst met vier invallers spelen. Invallers Albert, Dirk, Rimme en André scoorden samen 2½ uit 4, net zoveel als de basisspelers Marco, Martin, Chiel en Sanne. Heel goed!

Niek

7 opmerkingen:

  1. De eerste kandidaat voor de broadway troffee is Martin geworden. Na viertien ronde staat hij op een verdienstelijke 7de plek.
    Overigens beloofd de tweede competitie helft zeer spannend te worden. Jan Velde heeft zich voorgenomen zo veel mogelijk te komen en is daarmee meer dan een serieuze kandidaat!

    Forza ENPS
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geert Renkema kwam weliswaar schaken, maar wel voor de tegenpartij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is inderdaad waar Anoniem!

    Ik heb een verzoek aan alle mensen die reageren en/of posten op dit blog: ik vind het eigenlijk het leukste als ondertekend wordt door de afzender, zodat de lezer weet wie er spreekt. Bovendien lokt het dan (denk ik) eerder discusie uit.
    Niek

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De miniatuur kon zelfs nog korter
    ipv 16 dxe5 .. gelijk 16 Lg6

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wanneer komen Arjan en Jan weer terug uit het warme Barcelona? Zij horen natuurlijk ook bij een reunie als deze. Ik hoop ze snel weer te zien op de club....

    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wanneer komen Arjan en Jan weer terug uit het warme Barcelona? Zij horen natuurlijk ook bij een reunie als deze. Ik hoop ze snel weer te zien op de club....

    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Op 1 april zijn ze weer (voorgoed?) terug in Nederland. Jan komt eind februari voor een bezoekje naar Nederland, hij zal vast even langskomen op de club. Arjan was geloof ik ook nog van plan om tussentijd even naar Nederland te komen, maar ik weet niet wanneer.

    BeantwoordenVerwijderen