roterende banner

woensdag 26 juni 2024

De SGA Cup!

Vandaag, op deze zonnige dag, heeft onze schaakclub ENPS de prestigieuze SGA Cup in ontvangst mogen nemen. De cup, tegenwoordig bekend als de gouden beker, blijft echter traditioneel zilverkleurig. Deze wisselbeker werd overhandigd door Theo Weijers. We zijn bijzonder trots op deze prachtige prestatie, aangezien ENPS de cup nu al vijf keer heeft gewonnen in de afgelopen elf jaar.

De beker zal een plaatsje krijgen in onze materiaalkast, waar hij symbool zal staan voor, tja wat eigenlijk, zeg maar onze strijdlust.

Theo Weijers gaf tijdens de uitreiking aan dat er een plaatje op de cup ontbreekt. Dit plaatje zou uitleggen dat de cup vernoemd is naar een internationaal arbiter uit Amstelveen, die veel voor de SGA heeft betekend. We zijn op zoek naar meer informatie over deze persoon en wie dit zou kunnen zijn. Mocht iemand hier meer over weten, dan horen we dat graag!

We wensen iedereen een mooie schaakzomer toe en raden aan om onze website in de gaten te houden voor de nieuwe plannen voor volgend jaar. Samen kijken we uit naar nog meer schaaksuccessen en gezelligheid in de toekomst.

Met sportieve groet,
Schaakclub ENPS

donderdag 13 juni 2024

tussenstand sga rapidfinale

 


ENPS rapid heeft t zwaar: 2 x 1½-2½ verloren. Eindstand nog niet bekend..

update: Helaas zijn we dit keer laatste geworden. VAS won.

woensdag 12 juni 2024

Uitreiking SGA awards

Marcel en Tom, twee dubbelclubgenoten (ze spelen samen voor zowel ENPS als SOPSWEPS) zijn ook twee bobo's. Marcel reikt  namens de SGA prijzen uit aan onze voorzitter Tom. Zowel het tweede als het cupteam (waar ook weer beiden in speelden) verdienden dit seizoen een klok voor de club.

zondag 9 juni 2024

Zomerupdates (1)

Er waren leden die er schande van spraken. Dat de blogredactie op vakantie ging, juist in een periode dat er zóveel gebeurde.

Dat de leden toch enigszins geïnformeerd zijn gebleven komt doordat andere leden hier op het blog in de comments en in de diverse appgroepen het blijde nieuws bleven verspreiden.

Ik som de hoogtepunten nog even op:
- de trouwe Bas Jonkers (hij is oudgediende en járenlang bestuurslid) werd kampioen. Zijn naam is in de rechter kolom bijgeschreven.
- Steve Michel wint Best-Of-The-West.
- de SGA-cupfinale werd weer eens gewonnen. We blijven historie schrijven, we hebben van de afgelopen 10 edities er 5 gewonnen.
- de voorrondes van de SGA-rapid werden door ENPS zeer overtuigend winnend afgesloten. We speelden in de eerste klasse, er was ook nog een hoofdklasse en andere groepen. De hoogste vier van onze ranglijst, dat zijn ENPS 1, Fischer Z 1, VAS 3 en Zukertort 2, spelen op 13 juni de finale bij Amsterdam West. Wij kampen met wat personele problemen, want Tom (6 uit 6) en Ardin (2½ uit 3) kunnen die datum niet meespelen. Bij deze een oproep voor goede invallers (en kan de captain de eisen melden die aan invallers gesteld worden?)

En dan rest er nog nieuws uit Noord-Italië. Michiel Smit speelt mee in Forni di Sopra, waar alle partijen live te volgen zijn. Het is een toernooi met een A- en een B afdeling, en Michiel staat ingeschreven bij groep A.

update 1: en in de B-groep zie ik de namen Steven van Asbek en Loe van Montfort staan, die laatste ken ik eigenlijk niet, maar zijn naam staat wel op de ranglijsten van onze interne. Michiel, Steven en ook Loe, heel veel succes!!

update 2
groep A
stand / kruistabel / indeling
groep B
stand / kruistabel / indeling


Niek

(NB dit bericht heet Zomerupdates (nr. 1), want er gaan er vast nog een paar nrs volgen deze zomer)

zaterdag 1 juni 2024

ENPS succesvol in rapidcompetitie

We doen mee aan de rapidcompetitie van de SGA en staan na 6 van de 9 voorrondes eerste.
Vrijdag 7 juni is de laatste avond met voorrondes, waarna de bovenste 4 van de ranglijst doorgaan naar de finale op 13 juni.