roterende banner

zaterdag 8 september 2018

Ronde1: een slechte dag voor de zwarten

Zwart verloor met 12-1. Dat is normaalgesproken al heel apart, want bij spelers van gelijke sterkte zou de verwachtte wit-zwartscore 7-6 zijn. Maar bij onze eerste-ronde-indeling is het helemaal vreemd. Want bij zo'n eerste ronde speelt de 'sterke' bovenste helft (van de vorige eindstand) tegen de onderste helft, dat wil zeggen de nr 1 tegen nr 14, de nr 2 tegen 15, nr 3 tegen 16 etc. Met wisselende kleuren. Dit maakt de kans op een 50% score voor zwart nog veel groter.
Uitslagen 1e ronde   -   Stand na ronde 1   

5 opmerkingen:

  1. het was super gezellig om weer te starten met het schaakseizoen, fijn om iedereen weer te zien. Voor volgende week is de najaar-schoonmaak van de materiaalkast. Vanaf 19:00 gaan we deze uitmesten en tip top in orde maken. Ik haal bij de Action nieuwe pennen en bakjes en met de hulp van hopelijk een handvol vrijwilligers maken we het voldoende netjes om er weer een paar maanden tegenaan te kunnen. Ik ben er rond 19:00 en hoop een paar medestanders met goede luim te treffen!
    Uw materiaal man
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jildo...pennenlikker!

      Verwijderen
    2. Maar kom jij ook helpen vrijdag anoniem?! Dan zien we eindelijk eens wie je bent!

      Verwijderen
  2. Ik had het pennenbakje later alsnog gevonden, het was ergens dieper achterin de kast terechtgekomen. Goed idee Kees! Ik probeer ook vroeger te komen om mee te helpen.

    BeantwoordenVerwijderen