roterende banner

zaterdag 6 juli 2013

zomerquiz en de kleur van yoghurt

Ron en Steve deden de zomerquiz en er waren maar liefst 15 belangstellenden op af gekomen. Er waren veel leuke anekdotische vragen over speciale schaakgebeurtenissen. Wat was de kleur van de yoghurt, hoe brak er ooit iemand een been en een ander een arm tijdens een schaakpartij, wie was de 7e wereldkampioen, de hoogste rating, de jongste grootmeester en nog veel meer. Bijzonder was ook de schaakpartij van een hond. Sanne en Chiel riepen om het hardst de antwoorden en wisten ongelofelijk veel en waren 1 en 2. Raf was 3e en Victor goede 4e. Misschien kunnen alle vragen op de blog komen. Er waren drie prijzen en de 4e werd verloot en was voor Mark. Ron en Steve zeer bedankt; het was erg leuk.

Daarna was de 3e ronde en koploper Tony was afwezig. Mark stond beter tegen Stefan, maar die hield op eeuwig schaak remise. De bakkertjes speelden tegen elkaar en de eerste zet waar Kees echt over nadacht was meteen zijn laatste: zijn dame werd ingesloten. Ik verzwakte tegen Victor mijn koningsstelling voor een mooi loperpaar, maar had dat beter niet kunnen doen. Chiel won op tijd van Albert ondanks een illegale zet en 2 minuten erbij voor Albert. Har hield Sanne mooi op remise en Peter Hoekstra kende geen genade met de voorzitter. Steve probeerde zijn vorm voor het science park toernooi vast uit en die bleek goed genoeg tegen Peter de Leeuwen.

Mark-Stefan 0.5-0.5
Theo-Kees 1-0
Pieter-Victor 0-1
Albert-Chiel 0-1
Rimme-Peter H 0-1
Sanne-Har 0.5-0.5
Peter de Leeuwen-Steve 0-1

En op welke plaats denkt u dat Mark Hecker in de stand staat? Natuurlijk...... tweede!
Stand
1. Tony
2. Mark
3. Theo
4. Jan
5. Victor

Volgende week laatste zomerschool met Kees. 30 augustus is de ledenvergadering. 6 september 1e ronde interne van het nieuwe seizoen. Ik ben er volgende week niet. Iedereen een heerlijke zomer.
Pieter


3 opmerkingen:

  1. Leuk verslag, leuke avond, ik heb weer wat gemist!
    Waarom staat bij de stand niet de hoeveelheid punten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niek, het is luiheid van mijn kant; ik ben aan zomerrust toe...

      Verwijderen
  2. was de leukste quiz tot nu toe!
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen