roterende banner

vrijdag 27 juni 2008

Schaakboekverkoop

Klaas Mastenbroek heeft ENPS een erfenis nagelaten: zijn schaakbibliotheek. We -en dat zijn Ronald, Kees, Bas en Niek- hebben nagedacht over hoe we dit moois het beste tot zijn recht kunnen laten komen.

ENPS heeft al eens eerder een dergelijke erfenis gehad en destijds is besloten de boeken in de materiaalkast te bewaren zodat iedere ENPS-er op de clubavonden ervan kan genieten. Achteraf beschouwd vinden we deze opzet niet geslaagd. Zelden zie je iemand een boek inzien en de enkele keer dat het gebeurt is het een vluchtige blik en wordt er niet gelezen, gestudeerd of genoten. En dat was nou juist de bedoeling! Om deze reden lijkt het ons dat de ENPS-er het meest kan genieten van de verzameling als de boeken onder de leden verdeeld worden.

We hebben daarom besloten een boekverkoop te houden onder de leden. De opbrengst komt ten goede aan de clubkas. De opzet is de volgende: we gaan de boeken van Klaas en de andere ENPS-boeken op een avond uitstallen. Ik heb ze niet geteld maar ik schat dat het tezamen om meer dan 100 boeken gaat. Daarvan zullen een paar bijzondere exemplaren en een oude schaakklok apart worden gehouden om per opbod verkocht te worden. De overgrote meerderheid wordt gewoon verkocht en kost het eerste uur € 2,- en daarna kost alles € 1,-

Ik verwacht dat dit een leuke avond gaat worden waar de liefhebber enorm plezier aan zal hebben: de meeste schakers zijn volgens mij toch echte (schaak)boekenliefhebbers. De datum voor de avond wordt nog bekend gemaakt, maar een combinatie met de aanstaande Algemene Ledenvergadering is bijvoorbeeld een optie.

Later volgt meer info,
Niek

1 opmerking: