roterende banner

zaterdag 17 november 2007

ENPS3 - Almere4

Weer verloren van Almere!! En wel met de naarste uitslag denkbaar: 3,5-4,5. Dan liever nog 0-8. ENPS3 speelde tegen Almere4 en had de gehele avond de beste papieren. Ja, we hebben het weer heel bont gemaakt: we verloren drie partijen, de drie staartborden, terwijl die alle drie goed, zeer goed, of straalgewonnen stonden. Weer straftraining dus voor mijn jongens. Navraag leerde mij dat de vorige straftraining niet opgevolgd is. ENPS3, ik beloof jullie dat je er deze keer niet zo eenvoudig van af zult komen! Zeer nauwkeurige instructies zullen volgen en ik zal het controleren!! Afijn, over naar de wedstrijd.

Rahmat had een goed initiatief in een eindspel. Beide partijen hadden twee vrijpionnen, maar die van Rahmat stonden dichter bij de eindstreep. Ik lette effe niet op en het plotseling was het de tegenstander die promoveerde!

Cornelis stond een stuk voor maar had minder tijd. Vluggeren bleek er niet meer in te zitten. Per zet werden minuten verbruikt, ook zelfs nog nadat er niet meer genoteerd hoefde te worden. De stelling bleef gewonnen, maar de klok stond verder spelen helaas niet meer toe.

Dirk speelde een goede partij, maar hij vond zelf van niet. Dat was waarschijnlijk de reden dat hij achter raakte in tijd. Niet veel, maar hij kwam het niet te boven.

Tot zover de drie drama's. Verder ging het dus eigenlijk heel prima. Peter Kersten won gladjes in de aanval, en Marco en Martin hadden plusremises, waar ik ze toestemming voor had gegeven. Na de dramatische afloop zeiden beiden: “tja, ik had best door kunnen spelen..”.
Andre nam wel terecht remise aan, ik zag dat hij ook op het punt stond om het te kwaad met de klok te krijgen.

Het ergste vind ik het voor Theo Hendriks. Die won zijn ook zijn tweede externe partij weer, en net zo mooi als de eerste. Ik zal de partijen snel plaatsen, het zijn echte publiekstrekkers.
Dan de interne. Ik heb door alle commotie er weinig van meegekregen. De uitslagen en stand volgen spoedig. Maar ik kan alvast vertellen dat Klaas als een jonge god Eric van Rijkom van het bord veegde en dus nog steviger op de eerste plaats staat. De 87-jarige beleeft zijn zoveelste jeugd! Klaas had staan kijken bij de externe drama’s en had er geen goed woord voor over. “En ze gaven hun tegenstander na afloop nog een hand ook” mopperde onze wonderbejaarde. Wat een vechtersmentaliteit!

Niek Verweij

2 opmerkingen:

  1. Uit Almeers perspectief, zou 4-4 een terechte uitslag zijn geweest.
    Dit keer zat Almere aan de gelukkige kant van de score.

    Maar een mooie uitermate boeiende avond. Heren bedankt !

    Gerard Mulder
    SV Almere

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, dus als ik het goed begrijp kan ik een jaartje turven dat Almere ALLE potten tegen enps/quibus gewonnen heeft. Tot volgend jaar dan maar weer vrinden, IK kijk er in ieder geval zeker weer naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen