roterende banner

zaterdag 27 november 2021

Vijfde wint nipt

Ik was even wezen kijken op deze vreemde avond, waarschijnlijk de laatste clubavond van het jaar. Geen interne, maar ENPS 5 speelde tegen Amsterdam West 7. Behalve de spelers waren Bert, Johan, Tom, zijn vriendin en ik als toeschouwers aanwezig. Later op de avond kwam captain Mischa. Toen ik wegging stonden we met 3-1 voor, met een aantal super spannende potten nog in volle gang. Het kon nog alle kanten op, wie het weet: svp graag in de commentaren de uitslag bijschrijven! (Niek)
UPDATE: Ongekend en weergaloos!! lees in de commentaren het beste verslag van de eeuw. Ik heb de onderschriften bij de foto's geupdate met Berts onnavolgbare teksten.
 
"Bord 1 Victor won in grootse stijl van oudgediende C.Flikweert"

"Bord 2 Martin Jones verwarde de Commewijne -variant met de Marowijne variant,
ja die 2 varianten kun je niet samen spelen ! gevolg ? Een 0 !"

"Rob Lange verloor op bord 3 van een pittige dame ,die ook nog eens van een biertje hield !"
"Op bord 5 speelde Dick tegen Klaas Knoester ( SGA -bestuurslid )
Remise was het resultaat .Ja die Klaas is een oude taaie !"

"Storm Verweij speelde tegen een ander jeugdig persoon van Engelse afkomst ,Storm speelde goed en stond zelf volgens mij gewonnen maar ja die afwikkeling !Volgens die Engelsman stond Storm inderdaad beter ."

"Bord 7 was ENPS-hoop in bange dagen Roeland ! Zijn tegenstander Kamer vertelde na afloop dat hij ook maar een 1600 + elo speler was ,nou ik zei toen dat Roeland een 1300+ speler is maar als Roeland gemotiveerd is ,lijkt hij wel op een 2000 + elo speler !"

"Bord 8 werd bezet door Richard de Weger ,hij had het hele kleine zaaltje tot zijn beschikking en speelde tegen Sofia Roels .Onder toeziend oog van de gehele Bar-bezetting sleepte Richard het winnende punt binnen .Sofia vond onze bar prijzen heel plezierig ,een stuk lager dan bij Amsterdam -West ( Bijna 2x zo duur )"

Het punt op het scorebord is van vorige week:
"Bord 4 was al gespeeld Robin won eerder van ene Thijs ,die ook wel van een jong borreltje houdt ."

26 opmerkingen:

  1. Het 5e won uiteindelijk nipt. Hoe laat ik aan bert over. We hadden in ieder geval nog lol op deze vermoedelijk laatste schaakavond van het jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Johan schreef ""We hadden in ieder geval nog lol op deze vermoedelijk laatste schaakavond van het jaar !"" Zeker ,zeker en doordat we de externe en interne gescheiden hadden gehouden ,konden wij ons ook keurig aan het protocol "" Veilig vrijen onder het rijen "" houden .De Luchtventilatie was top ! Dankzij de heren Martin ( Doe alle ramen open ! ) en ene Niek ( Doe alle deuren open !) Er waaide een fris windje door de zaal ! Ook aan de afstand tussen de borden was gedacht overal 1.5 meter afstand ( Kun je op de foto,s zien .Nieuw lid Richard had zelf het kleine zaaltje voor zich zelf tot zijn beschikking .Ja zelfs aan die Q.R code werd gedacht ,Roeland stond aan de deur en controleerde of iedereen zich wel aan de regels hield ! Daarbij had hij ook nog eens een honkbal knuppel bij zich ( Beetje overdreven maar o.k ) Klein dissonantje mag wel genoemd worden .Er waren geen wedstrijdleiders en trouwens ook geen Teamleider .Victor werd na ampel beraad benoemt tot Wedstrijdleider/Teamleider .Om die 14 dapperen toch enigszins tegemoet te komen ,ging koffieboy Bert samen met Johan langs de tafels om even de eenmalig gratis bestellingen op te nemen .De twee dames van Amsterdam -West namen gelijk maar een biertje ( moet ook kunnen ) Wat mij wel opviel ,waar waren de bordnummertje ? Heb die hele kast omver gehaald maar kon ze niet vinden ( Wel een puinhoop die kast !) Nu kreeg je wel enige wanoordelijkheden "" Is dit bord 3 ?"" Nee bord 5 .""Speel ik op bord 6 ?""Nee dit is bord 7 "" Nu even naar de wedstrijd :Bord 1 Victor won in grootse stijl van oudgediende C.Flikweert Bord 2 Martin Jones verwarde de Commewijne -variant met de Marowijne variant ,ja die 2 varianten kun je niet samen spelen ! gevolg ? Een 0 ! Rob Lange verloor op bord 3 van een pittige dame ,die ook nog eens van een biertje hield ! Bord 4 was al gespeeld Robin won eerder van ene Thijs ,die ook wel van een jong borreltje houdt .Op bord 5 speelde Dick tegen Klaas Knoester ( SGA -bestuurslid ) Remise was het resultaat .Ja die Klaas is een oude taaie ! Storm Verweij speelde tegen een ander jeugdig persoon van Engelse afkomst ,Storm speelde goed en stond zelf volgens mij gewonnen maar ja die afwikkeling !Volgens die Engelsman stond Storm inderdaad beter .Bord 7 was ENPS-hoop in bange dagen Roeland ! Zijn tegenstander Kamer vertelde na afloop dat hij ook maar een 1600 + elo speler was ,nou ik zei toen dat Roeland een 1300+ speler is maar als Roeland gemotiveerd is ,lijkt hij wel op een 2000 + elo speler ! Bord 8 werd bezet door Richard de Weger ,hij had het hele kleine zaaltje tot zijn beschikking en speelde tegen Sofia Roels .Onder toeziend oog van de gehele Bar-bezetting sleepte Richard het winnende punt binnen .Sofia vond onze bar prijzen heel plezierig ,een stuk lager dan bij Amsterdam -West ( Bijna 2x zo duur ) Enfin ENPS 5 won met 4.5-3.5 Bravo !!😁👍🎂🎶

      Verwijderen
    2. De ""ECHTE"" wedstrijdleider/team-leider Mischa kwam om 22:15 uur binnen waggelen ,ach het zij hem vergeven ! Ja feestje op het werk ( Ziekenhuis ) Dat ze daar nog tijd voor over hebben tijdens die Covid-epidemie ! Maar o.k de boog kan niet altijd gespannen blijven ! Ik stel voor dat we ( Roeland,Johan en Ik ) op een rustige dag even die schaak-kast gaan herindelen ,ik hoor het wel ,wilt iemand anders ook meehelpen ? Altijd goed !

      Verwijderen
  2. Goed gespeeld team, weer een overwinning in de pocket!
    En Bert, wat heb je een leuk verslag geschreven, zie het helemaal voor me, Roeland met zijn knuppel 😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk verslag Bert echter heb jij nu op je eigen houtje beslist dat de QR code wordt gecontroleerd? Volgens mij is er in de algemene vergadering besloten om dat niet te doen. Ik vind het dan een zeer vreemde gang van zaken dat dat dan toch is gebeurd. Ik vind dat je je had moeten houden aan de uitspraak van de ledenvergadering.

    Martin R.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet zo serieus Martin ! Die controle ging zo :Roeland aan bezoeker "" Heb jij een Q.R code ? Bezoeker: Ja .Roeland ga dan maar door ! Roeland aan een andere bezoeker "" Heb jij een Q.R code ? Bezoeker :Nee .Roeland : "" Ga dan maar door !"" Snap je het een beetje Rekelhof ? Er wordt wel gevraagd of iemand een Q.R code heeft maar niet daadwerkelijk gecontroleerd ! Trouwens hoe zouden Roeland en ik dat moeten controleren ? Wij hebben geen van beiden een Smartphone !😜🤣😂

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Het verslag is top, petje af. Ik wist niet dat kennelijk bij de ALV is besloten om geen QR-code te controleren. Heb ik ets gemist? Is dat ergens op deze site kenbaar gemaakt? Kan iemand mij dat zeggen?

      Verwijderen
  4. Ok Bert, dat had ik niet zo begrepen. Ik schrok al, dan wordt ik ook nog geweigerd de volgende keer. Groet Martin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Martin ,als jij geweigerd wordt ,word ik ook geweigerd ,snap je het een beetje ?

      Verwijderen
    2. Nog eens wat ,ik heb diverse telefoon-nummers gekregen waar je een Q.R code kunt aanvragen ,maar ik heb zelf geen smartphone ,kan natuurlijk wel zo,n smartphone kopen maar voor dat ik dat ding enigszins begrepen heb ,zijn we al 100 jaar verder .De helft van die Amsterdamse jeugd heeft een nep Q.R code en die andere helft van de Amsterdamse jeugd heeft een valse Q.R code .Zelfs mijn suffe Antilliaanse buurman heeft een Q.R code ! Heb jij je laten vaccineren Ro ? vroeg ik hem Nee hoor zei hij maar een vriend regelde die Q.R code voor mij . Dat hele systeem is zo lek als een mandje !🤣😂😜

      Verwijderen
  5. Ok Bert, duidelijk :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. geen leuke grap (hij heeft geen rating)😠

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We moesten tot laat werken idd wegens het inrichten van een extra IC en ik zou 20.00 niet kunnen halen. Daarna had de staf besloten ons te trakteren op sushi en, jawel, bijbehorende alcoholische versnaperingen. De enig bierdrinker werd aangestaard door een ruime voorraad en dus eh... mea culpa.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach geeft niet Mischa ,team-captain zijn in deze ( Corona ) tijd is een Hell-of-a-job ! Ik was wel blij dat ik Johan mee kon lokken naar de club , samen met Roeland en Victor konden wij toch Amsterdam West goed ontvangen ! 👍😎👍

      Verwijderen
  8. Bert: 0800-1351 en je krijgt een qr-code op papier thuisgestuurd, zo heb ik het ook gedaan. Het kan wel even duren voordat je iemand aan de lijn krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat nummer heb ik volgens mij ook al gekregen maar jij bent toch ECHT gevaccineerd ? Is dat niet verplicht als je in de zorg werkt ? Waarom dan een fake Q.R code ?

      Verwijderen
    2. Uiteraard ben ik gevaccineerd en de QR-code is dus ook echt, alleen niet digitaal maar op papier. Ik krijg vanmiddag de derde prik :)

      Verwijderen
    3. Ja laatst bij een belangrijke voetbal-wedstrijd moest iedereen zijn/haar digitale Q.R code laten zien .Een oud mannetje ,die geen smartphone had ,liet zijn Q.R code op papier zien ,nou dat ouwe mannetje kwam er mooi niet in ! Wat een stelletje hufters daar aan die poort ! 🤢🤢🤢

      Verwijderen
    4. QR op papier, in combinatie met ID moet voldoende zijn. Ook voor ouwe mannetjes!

      Verwijderen
    5. Ach ja Niek ,dat weet jij en dat weet ik maar ..........sommige suppoosten van die J.C Arena hebben een I.Q van een doperwt .Die stuurden ouwe Nol gewoon weg ,terug naar het bejaarden-tehuis ,terwijl ouwe Nol hiervoor het hele jaar gespaard had van zijn karig A.O.W .Hij had zich zo verheugd op dit uitje ( Het eerste in 30 jaar ) Zo gaat Nederland om met zijn bejaarden !

      Verwijderen
  9. dank je wel RICHARD voor het winnende punt (extern)👍

    BeantwoordenVerwijderen