roterende banner

zaterdag 20 november 2021

Interne ronde 12 en vooruitgespeelde partij ENPS 5

    Uitslagen    /   Kruistabel    /     Stand

Van achter naar voren:
Ron Heeneman - Johan vd Maas ½-½
Rob Lange (rechts) - Bart Klein Obbink 0-1
 Ardin Bosboom (rechts) - Tom Bottema 1-0
 Peter Nitschke (rechts) - Bas Jonkers ½-½

Robin speelde een emorm leuke partij voor ENPS 5, bekijk hem op https://lichess.org

Thijs Boom (A'dam West 7) verliest van Robin Blenderman (ENPS 5)

17 opmerkingen:

  1. Discussiepunt:
    Misschien kan het bestuur eens nadenken over een goed ventilatiebeleid op de vrijdagavond. Er waren veel mensen vrijdag op de club. Erg prettig echter ik had sterk de indruk dat er nauwelijks geventileerd werd. In dat kader zou een aanschaf van een Co2 meter zinvol kunnen zijn waardoor er op basis van het Co2 gehalte eerder(?) deuren en ramen open gezet kunnen worden om de ruimtes te ventileren. Andere mensen hier ideeën over?
    Martin R.



    BeantwoordenVerwijderen

  2. Ik zou zeggen: kijk eens naar het Protocol Veilig Schaken:
    https://www.schaakbond.nl/nieuws/schaken-en-de-coronacrisis
    Daar houden wij ons helemaal niet aan.
    Er is in de SGA maar een beperkt aantal verenigingen die verantwoord handelen, blijkens hun website. Dat is o.a. Caissa, daar is een QR-code verplicht.
    Ook bij de toernooien Best of the West en het Kattenburger Open geldt dat en straks ook in Wijk aan Zee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens dit protocol moeten schaakstukken ,klok en bord VOOR de partij grondig schoongemaakt en gereinigd worden ,idem dito NA de partij ........................... Nou ja ik ben al blij als elke schaakspeler bereid is om uberhaupt die schaakstukken op te RUIMEN !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgens dit protocol is een CTB verplicht. Wij doen daar helemaal nix aan. Bij De Raadsheer hebben ze de interne competitie zelfs helemaal stilgelegd. Ik vind het raar dat ons bestuur helemaal niets van zich laat horen. Zoals het nu gaat overweeg ik dan ook om mijn lidmaatschap bij ENPS op te zeggen en naar Caissa te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelezen op de website van schaakver De Baronie ( of zo ) Nadat de spelers de schaakstukken etc grondig gereinigd hebben ,vangt de wedstrijd aan .De beheerder komt langs en noteert de bestellingen ,er mag niet met contant geld betaald worden ,voor de wedstrijd kopen de spelers 10 bonnen a 17.50 euro ,een koffie is 1 bon en bier/wijn kosten 2 bonnen ,dus een koffie is 1,75 en een biertje /wijntje kost 3.50 euri .Ja voor dat geld wilt die coffeeboy van E en P ES ook wel even langs de borden lopen om de bestellingen op te nemen ! De spelers mogen niet rond lopen ! Hoe willen ze dat bewerkstelligen ? Denk zo ! Elke speler wordt met kettingen aan de tafelpoot vastgeketend ( Goed idee trouwens ) Na afloop mag de verliezer de winnaar geen hand geven ( Maar hij mag hem wel voor zijn bek slaan )Na afloop moeten de stukken weer grondig gereinigd worden en de zwartspeler moet ze netjes opbergen ! De Zwartspeler ? Waarom niet de Witspeler ? Riekt een beetje naar discriminatie ! zal Sylvana Simons niet blij mee zijn !Als die 10 gekochte bonnen a 17.50 niet gebruikt worden op deze speeldag ,worden ze ongeldig verklaard voor de volgende speeldag ( Geniaal idee !!! ) Je bent dus verplicht om weer 10 bonnen a 17.50 te kopen .Denk dat ik ga solliciteren voor die baan als beheerder bij schaakclub de Baronie !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben niet een van de vele virologen van tegenwoordig maar ik weet wel dat het virus onmogelijk een week kan overleven op houten of plastic schaakstukken.

      Verwijderen
    2. Hier in Spanje worden de stukken vantevoren even gesprayd. Weinig moeite en neemt - in combinatie met ontsmette handen - veel zorg én virussen weg.

      Verwijderen
    3. ik ben TEGEN voor bonnen.
      de drank word te duur !!!

      Verwijderen
    4. en wie maak de bonnen ?
      teveel werk voor nop !!!

      Verwijderen
    5. moet je naar de wc zit je vast aan de tafel !!!

      Verwijderen
    6. Ha ha ha ! Roeland wordt nooit lid van schaakclub ""De Baronie "" in Breda .Overigens op die kettingen na staat het er echt op die site .Ik haalde die site alleen maar aan om te tonen dat sommige schaakclubs wel erg doorschieten in hun Corona-beleid .

      Verwijderen
    7. Nog een ding ,sprak vrijdag aan de deur de geachte nieuwe pastoor aan .Feit blijft dat wij erg verwend waren geweest door de oude pastoor ,die bleef vrijdag-avond weg ,zodat die schakers konden doen en laten wat ze wilden ! DAT IS OVER EN UIT !!! Die nieuwe pastoor Erik verwacht dat wij om 24:00 uur dus om 12 uur s,nachts VERTROKKEN zijn .Dus niet meer gezellig na-drinken en na-kletsen ! De Boel snel opruimen en weg wezen !en de buiten-deur op nacht-slot .Veel schakers van ENPS beseffen dit ( nog ) niet en blijven doorgaan met hun oude gewoontes ,consequenties ? Ja kunnen wij op zoek naar een andere locatie !

      Verwijderen
    8. Wat volgens mij veel belangrijker is dan de stukken schoonmaken zijn afstand houden en doorluchten. Bijvoorbeeld twee keer op een avond een bovenlichter 15 min openzetten. Verder meer afstand houden. Hier zie ik twee plekken waar het ophoopt. In de keuken en bij de computer bij de doorgang tussen de twee ruimtes. Hier staan teveel mensen samen te praten. Vooral aan het begin van de avond. Die twee plekken zouden we zo weinig mogelijk moeten gebruiken te staan praten omdat de ruimte daar beperkt is en er continue doorstroom is.

      Verwijderen
    9. Goed zo Peter ! beetje meedenken met de club ,we moeten inderdaad beter kunnen ventileren dan dat we nu doen maar zomaar een raampje opendoen ? Met de Tuin-deur open zit je meteen gigantisch op de tocht !! En diegene die een raampje open had gedaan vergeet zo wie zo om dat raampje ook weer dicht te doen tegen sluitings-tijd ,gevolg inbraak ! Laat het Bestuur hier maar over beslissen .

      Verwijderen
    10. We kunnen natuurlijk wel alvast het kleine keukenraampje openzetten ,omdat daar bijna permanent een persoon aanwezig is ,is de lucht in de keuken gecombineerd met de open kelder meteen wat frisser .Voor de rest even een plan de campagne maken ! Let alleen op TOCHT !!

      Verwijderen
    11. Het bestuur zou behoren te beslissen dat we het Protocol Veilig Schaken volgen en schiet daarin dus zwaar tekort.

      Verwijderen