roterende banner

dinsdag 3 maart 2020

Bedevaart


En weer eentje van ENPS die Het Graf heeft bezocht!
Quizvragen:
a) Welke ENPS-er zien we hier?
b) Welke ENPS-ers gingen hem voor?
c) Wie gaan er volgen?!

Niek

UPDATE 5 maart. De geportretteerde schrijft: "Was leuk om het graf te bezoeken. Helaas kwamen we er iets te laat achter dat er in Selfoss ook een museum over Fischer (en vooral zijn tijd in IJsland) is. In de winter is het echter alleen op afspraak open. Als we er een dag van te voren waren achtergekomen hadden ze het vast voor ons geopend (IJslanders zijn aardig en behulpzaam)"

12 opmerkingen:

  1. Ik weet het, maar heb voorwetenschap. Had hem eigenlijk vrijdag goed kunnen gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is gewoon Frenkie de Jong ,incognito op IJsland met dure Ray Ban zonnebril en een sjaaltje van zijn nieuwe club Hertha BSC ,dat betekent Berlijnse Schaak Club .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ronald zou zeggen "" Die persoon ,die daar ligt zou ik vrijdag eveneens goed kunnen gebruiken ""

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach Kees jongen wat heb je het koud.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. a) Professor Lehmann
    b) Niek, Tom, Peter?
    c) ik hoop er ook ooit heen te gaan.....

    cheers,
    kees

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat graf is een bedevaartsoord geworden voor schakers uit de hele wereld ,zelfs een Fransoos uit Amsterdam is er geweest .Nou ligt dat graf niet op het terrein van dat kerkje maar op het land van een vriend van Fischer ,dat mag dus zomaar in IJsland maar wat nu als die vriend dat stukje land verkoopt moet dat graf dan ook weg ? Hier ligt nu een taak voor de Internationale Schaakwereld of de FIDE ,stukje land opkopen en er een mooi Schaakmonument neerzetten ter ere van de meest kleurrijke schaker aller tijden ,desnoods doet de FIDE aan crowfunding of zoiets onder schakers ,ik zou zeker een duitje/steentje bijdragen .

    BeantwoordenVerwijderen
  7. de juiste antwoorden:
    a) Stefan
    b) Niek (2011) en Steve (2013)
    c) wij allemaal, het streven is elke enps-er vereeuwigd op het blog met een foto. we hebben er dus al drie. zie de andere twee:
    Niek, Steve
    Opdracht dus aan allemaal: RETOURTJE IJSLAND BOEKEN! NU!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja Bobby Fischer ligt op IJsland begraven maar waar is "" Onze "" Wereldkampioen Max Euwe begraven /gecremeerd ? Trouwens ik woon eerste Jan Steenstraat en Max Euwe woonde in het deftige tweede Jan Steenstraat ,aan Euwe hebben we ook het ontstaan van onze club te danken .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Westerveld_(begraafplaats)

      Verwijderen
    2. Ja WIKI ,weet op alles het antwoord ,waar weet ik het van ? Nou ik was toevallig aanwezig ,nee ik was niet uitgenodigd maar ik legde een bloemetje op het graf van mijn overleden broer ,trouwens was ook een zeer fanatieke schaker ,hij woonde in Den Bosch maar schaakte voor het veel sterkere Utrecht ,onderweg naar zijn schaakclub raakte hij van de weg ,zo zie je maar schaken is een gevaarlijke hobby .

      Verwijderen
    3. a) Robert James Fisher
      b) Klaas Mastenbroek, Frans van Dalen, Theo Hendriks
      c) Bert Wijchel, Mischa de Rhu

      Verwijderen