roterende banner

zaterdag 26 oktober 2019

ENPS 4 wint openingswedstrijd

Onze verkenner Marco had opgemerkt dat MSK beschikt over 2 spelers van rond de 1900-2000 ELO rating. Vandaar dat een strategische opstelling voor de hand lag. Ik voelde me lichamelijk niet 100%, dus om mijzelf op te offeren was geen probleem (achteraf onnodig, aangezien de 1900-rating speler niet aanwezig was). Albert was heldhaftig genoeg om de uitdaging van een 400+ ELO punten achterstand aan te gaan. De punten moesten dan maar van de lagere borden komen. Dit was ook wat er gebeurde: Johan en Theo wonnen snel en Gerben, Marco en Peter haalden een halfje binnen. 3,5-1,5. Ik moest een eindspel met een slechte loper tegen een goede loper gewonnen geven. Ondertussen hield Albert buitengewoon goed stand op het eerste bord. Alle kleine stukken waren afgeruild en het materiaal was in evenwicht. Helaas waren de stukken van Albert zijn tegenstander actiever dus ging ook het eerste bord ten onder. Maar complimenten voor Albert dat hij zo’n sterke speler zo lang tegenstand kon bieden: 3,5-3,5. Het kwam aan op de laatste partij. Gelukkig wist Pieter zijn doorgebroken c-pion op de 7de rij te krijgen, zijn tegenstander had geen andere keuze dan opgeven. De winst was binnen!
Arjen Wiering


5 opmerkingen:

  1. always nice as a plan comes together....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gisteren nog naar het eijgenbrood toernooi geweest waar een "tsunami" aan ENPS ' ers meedeed. Zie de eijgenbrood site. ENPS leverde zelfs de meeste schakers.
    Opvallend was dat erik boven 3 clubkampioenen eindigde , er zelfs 1 versloeg. En daarmee de tweede enps ' er werd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Johan je vergeet te vermelden dat Eric van de 8 ENPS-ers ,die in de A-groep meespeelden hij de laagste elo had n.l 1708 zal nu wel flink gestegen zijn .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja Eric is back!
    Ik ben zelf tevreden met mijn toernooi. Ik verlies normaliter 30 a 40 elopunten bij dit toernooi maar dit keer ging het goed los van een waardeloze partij.
    Niek had het over de vreemdste partij ooit. Nou, Boudewijn won de laatste ronde in 2 zetten. Ja hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was leuk om veel ENPS'ers te zien! Ik had zelf geen bijzonder toernooi, maar het was goed om mee te doen. Complimenten ook aan Eric voor een super toernooi!

    BeantwoordenVerwijderen