roterende banner

maandag 14 oktober 2019

Derde debuteert sterk

ENPS 3 – DE WACHTER 1    4,5-3,5

De voortekenen voor ons debuut in de eerste klasse waren niet gunstig. Kopman Stefan en sterke pion Eric waren verhinderd en ook Jan bleek om onduidelijke redenen afwezig. Het bleek echter reuze mee te vallen. Arjen en Marco waren beschikbaar als capabele invallers en bovenal bleken de rekenmeesters van DNB nog zwaarder gehavend. Zij moesten zelfs een bord onbezet laten door een late ziekmelding.

Dit bleek uitgerekend het bord van Ronald Post te zijn (3) die ik de dag ervoor nog had overgehaald om helemaal uit Groesbeek te komen. Dus vroeg ik vooraf aan onze zeer sympathieke tegenstanders of ik dit, om deze reden, nog mocht omruilen. Hierdoor kon Bert, die zich op vrijdag liever met de huishoudelijke zaken bezighoudt, op het lege bord worden opgesteld. Dit leidde achteraf toch tot enige consternatie bij onze opponenten die niet wisten dat Bert aanwezig was en bovendien tot de vaste opstelling behoort. Een geheel ander probleem hadden we met bord 1. Daar speelde de zeer sterke Albert Termeulen (2109) en wij hebben natuurlijk niemand die daarbij in de buurt komt. Martin ‘bridge over troubled water’ Randt was bereid het te proberen maar de bierkaai won. Al met al “begonnen” we dus met 1-1, hierna volgden vier remises. Die van Arjen, Maarten en Marco kon ik niet volgen omdat ik het op het bord even erg benauwd kreeg. Eggelte jr. (Ik heb lang met zijn vader op De Pion gezeten.) startte vanuit het niets een koningsaanval met een sterk kwaliteitsoffer dat hem tenminste eeuwig schaak garandeerde. Hij had echter nog naar heel weinig tijd, terwijl ik nog de gelegenheid had om eerst helemaal in paniek te raken en daarna rustig te zoeken naar een aantal goede verdedigingszetten, de juiste volgorde. Een directe winst zat er voor niet-Stockfish-achtigen niet in en dus koos hij het halve ei met de zetherhaling. 3-3 dus.

Matchwinners werden Michiel en -jawel- Ronald. Michiel was verzeild geraakt in een eindspel waarin hij T + drie verbonden pionnen had tegen T+L en één pion. Michiel behandelde dit een stuk slimmer dan zijn tegenstander en wist een vol punt binnen te halen. Ronald stond pakweg anderhalve pion voor in een wilde stelling met zwaar geschut in elkaars tent. Objectief stond hij waarschijnlijk gewonnen maar hij harkte in het teambelang het beslissende halfje binnen.

memorabel: ENPS 3 is twee jaar en veertien maal op rij ongeslagen!

curiositeit: Wederom wint E3 op het nippertje daags nadat een belangrijke voetbalwedstrijd in blessuretijd is beslist.

curiositeit 2: Het derde staat vooralsnog hoger geklasseerd dan het tweede, waar vorig seizoen nog sprake was van twee klassen verschil.

Mischa de Rue

4 opmerkingen:

  1. Ja hun teamcaptain wist het wel ! David en ik hebben al vaker tegen elkaar gespeeld ,hij vroeg voor de wedstrijd "" Speel je tegen ons Bert ?" Ik zei toen dat derde is mijn team maar ik speel alleen als het niet anders kan ,als Wachter nr 3 toch opgekomen was om 5 minuten voor tijd ,was ik gewoon gaan spelen keuken of geen keuken .

    BeantwoordenVerwijderen