roterende banner

vrijdag 8 juni 2018

In memoriam Duco Bruns

Afgelopen zondag is oud-ENPS lid Duco Bruns (58) overleden Hij was al geruime tijd ziek. Bij de meesten van jullie zal Duco weinig bekend zijn: hij is slechts kort lid van de club geweest en moest ook in die periode elke vrijdag de afweging maken of hij ging schaken, tafeltennissen of snookeren. Schaken won niet heel vaak.

Niettemin had schaken als wedstrijdsport zijn volle aandacht. Hij volgde de toptoernooien op de voet en was altijd geïnteresseerd in wat de wereldtoppers dreef, hoe zij buiten de arena waren, kortom hoe zij als mens in het leven stonden.  

Duco was sinds 1991 een van mijn beste vrienden. Dit moet ik wel zo formuleren omdat andere vrienden van mij dit bericht ook onder ogen zouden kunnen krijgen. En met hen moet ik straks toch weer verder. 

In verband met het overlijden van Duco stel ik mijn lezing over Machteld van Foreest voor de tweede keer uit. Ik hoop hem in het nieuwe seizoen alsnog te houden. 

Tom

7 opmerkingen:

 1. Tja ik begrijp ,dit stukje wel van Tom ,hij heeft een goede vriend verloren en dit grijpt hem aan ,zeker maar leven en dood hoort er bij ja dat Duco maar 58 jaar is geworden is tragisch maar zijn heengaan zegt de gemiddelde ENPS-er niet veel want we kennen hem niet echt ,is dit hard als ik het zeg ? ja wel maar laten we elkaar geen mietje noemen "" we kennen Duco amper !'" maar toch slamat jalan Duco !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Luister eens halve gare.

  Ik zou een lezing geven. Dat lukte niet omdat die qua tijd zou samenvallen met het afscheid. Dan kan ik wel een mededeling in die richting doen en tussen neus en lippen Duco's overlijden melden maar dat vind ik nou weer net ongepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was op mijn verzoek dat Tom dit stukje schreef.
  En Duco was inderdaad maar kort lid, maar toch, hij is echt oud-ENPS'er.
  Hier bijvoorbeeld een verslag met foto van hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tom, gecondoleerd met dit verlies.
  Ik heb wat zitten googlelen en dat maakte wel indruk op me.
  58 jaar is ook veel te vroeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik het me goed herinner ben jij de laatste ENPS-er die - zij het kort - Duco nog ontmoet heeft. Was jij eerder dit jaar niet ook bij de Vuurvogel?

  BeantwoordenVerwijderen