roterende banner

maandag 25 juni 2018

Bas over het Grasmat/ENPS Open

hierbij de eindstanden in Groep 1 en 2.
Groep 1:       Stand       |       Kruistabel      
Groep 2:       Stand       |       Kruistabel      

Voordat de finale op de middenstip plaats kon vinden, moest een snelschaakbarrage tussen Aran en Bas de beslissing brengen over winst in Groep 2. Hier weer voor konden we smullen van Adriennes Indische maaltijd (hoewel Aran en Bas wel wat gespannen waren).

Aran verloor de eerste partij met wit, zag Bas in goede stelling uit tijdgebrek opgeven in partij twee waarna zelfs een Armageddonpartij de doorslag moest geven. Bas slaagde er niet in remise te houden met zwart en 5 tegen 6 minuten maar ging uiteindelijk opnieuw door zijn vlag, ditmaal in verloren stelling.

Nog enkele bijzonderheden:
Asha deed vrijdag wel mee maar meldde zich af voor de zaterdag. Roeland daarentegen had zich niet aangemeld maar kwam zaterdag onverwacht opdagen. Hij bleek bereid het toernooi van Asha over te nemen. Daarop heb ik hen als "Asha en Roeland" laten spelen en het gewogen gemiddelde van hun ratings berekend.
Ik heb achteraf nog wat andere ratings gecorrigeerd.
Sofie Roels komt helemaal uit Belgie (Gent) en combineerde dit toernooi met het Kroegloperstoernooi.

Aran won de finale van Frans Schoffelmeer en koos als hoofdprijs voor een schilderij van kunstenaar Hans Gritter (ex-Grasmat). Frans koos als tweede prijs voor een fles whiskey, zodat er voor mij als derde prijs een setje chocoladestukken overbleef.

Bas

1 opmerking: