roterende banner

zaterdag 17 februari 2018

Nieuwe leider intern, ENPS7 wint met 100%, ENPS5 verliest

Intern, zevende ronde:       Partijen       |       Stand      |       Tabel

Kees Bakker en Peter Nitschke  stonden voor aanvang van de 7e ronde beiden op 3 uit 3. Kees bezette de eerste plaats omdat hij vaker op vrijdag extern heeft gespeeld. Peter won en nam de eerste plaats van Kees over, nu dus met 4 uit 4.
De lichaamstaal spreekt boekdelen.
Ons zevende team is ongenaakbaar onaantastbaar. Ze hebben met een 4-0 hun nummer één positie versterkt.
vlnr: Wouter Tieleman (1), Gerard Visser (2),
Erdwin Spits (3) en captain Erik Annema
Niet op de foto: Allard de Liefde (4)
Ons vijfde team had kunnen stunten. Op 3½-3½ was er nog één partij bezig, Johan van der Maas was verwikkeld in een gecompliceerd tactisch gevecht.
De belangen waren gruwelijk groot. Tegenstander Oosten-Toren 2 staat op de eerste plaats in klasse 2A, en ENPS 4 staat tweede. Als ENPS 5 (voorlaatste) wint zouden ze het vierde geweldig helpen en zelf geen degradatie meer riskeren.
Johan kwam meer en meer gewonnen te staan, en had ook nog eens 10 minuten meer op de klok. Maar met drie pionnen meer en twee torens tegen één dame liet hij zich toch de kaas van het brood eten. Hij was ontroostbaar.
Toen Johan nog gewonnen stond...
Ik stond er bij en was naast Johans drama ook getuige van een curieus incident. Johan had op een gegeven ogenblik 15 minuten op de klok en zijn tegenstander 4 min 20 sec. Zenuwachtig keek de tegenstander om zich heen. Er stond één clubgenoot naast hem, en hij vroeg "wil jij voor mij noteren?". De man van Oosten Toren was erg duidelijk: "Nee!". Wat een aparte actie. Haha, het blijven aparte jongens die schakers uit Diemen.

Niek

3 opmerkingen:

 1. Dat aparte jongens tot aparte acties komen, vind ik helemaal niet zo apart, Niek!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar, Tom, dat vinden wij niet raar. Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

   Verwijderen
 2. Ik heb het woord ongenaakbaar maar geschrapt, ik las dat het naast "onbereikbaar" vooral negatieve betekenissen heeft, dat was natuurlijk niet de bedoeling!!
  zie
  https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=ongenaakbaar

  BeantwoordenVerwijderen