roterende banner

dinsdag 4 juli 2017

De smaakmakers van het jaar

Wie waren de smaakmakers van het seizoen 2016/2017? Is er iemand die er bovenuit stak? Een moeilijke vraag. Was het voorzitter Rimme? Was het de praatjesmaker Robin? Was het keukenprins Bert? Was het een van de Elokanonnen Köhler of Bottema? Was het ...? Opvallen kan op verschillende manieren, en wie springt er dan het meest in het oog?! Moeilijk te zeggen. Ik heb het daarom maar weer eens cijfermatig aangepakt. Punten tellen. Allereerst heb ik alle externe scores op een hoop geveegd. Inclusief invalbeurten ziet de top tien externe topscorers er dan zo uit:

Logisch dat de kampioenen uit ENPS4 en de CUP goed vertegenwoordigd zijn in dit rijtje. Bert scoorde voor het gepromoveerde vierde op het eerste bord 6½ uit 7 en Aran scoorde voor het winnende bekerteam op het tweede bord 4 uit 4. Échte topprestaties.

Maar we hebben ook nog de interne. Het Keizersysteem ligt wel eens onder vuur, er zouden beter gewoon punten geteld kunnen worden heb ik bepaalde anarchisten wel eens horen roepen. Wel, ik heb dat gedaan, beide competitiehelften bijelkaar opgeteld en dat levert deze interessante interne topscorers-top-10 op:
 
Niet kampioen Aran, niet vice-kampioen Peter Hoekstra, maar Mark staat hier fier bovenaan, 1½ punt los van de nummer 2 P. Oldenhove, en met een heel mooi percentage ook nog. Mark is onze schaduwkampioen zou ik zeggen.

Mijn interesse is gewekt, ik kan niet meer ophouden. Wie zou er het meeste punten in dit ENPS-jaar gescoord hebben, als we _alles_ bij elkaar optellen?! Wie zou dán de über-ENPSser zijn? ... het is:

Peter Nitschke! Zowel intern (13½ punt) als extern (6½ punt, met TPR van 2037) was hij inderdaad ook geweldig op dreef dit jaar. Terug van weggeweest zou je kunnen zeggen. De hele top tien is leuk om even rustig af te gaan ... o.a. Bas, Johan, Steve, Kees, Theo.. allemaal prominent aanwezige leden.

Maar dan. Het ultieme lijstje. Ik ben namelijk wel erg prestatiegericht bezig tot nu toe, en dat terwijl we allemaal weten dat het om het spel gaat, niet om de knikkers. WEG MET DIE PUNTEN, de meest toegewijde ENPSer van 2016/2017 is ..... tromgeroffel .....
 
Arjen Wiering!!! Wat leuk, de bijna-kampioenscaptain van het derde! Heel goed. En onze vertrekkende voorzitter ongedeeld tweede. En verderop in de lijst komen we Robin ook nog tegen. (Wat zou hij daarop te zeggen hebben?!)

Tot zover. Prettige zomervakantie, tot in september bij het seizoen 2017-2018, met nieuwe smaakmakers, nieuwe topscorers, nieuwe prominenten, veel nieuwe leden van Grasmat, veel nieuw nieuws op het blog. Tot ziens!!

Niek

10 opmerkingen:

 1. wat een leuke lijstjes en wat een mooie inzichten. Dank je wel, ik volgend jaar mijn best doen om er ook op te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. September ? Zaterdag a.s. is half ENPS al weer aanwezig bij het SPA chess toernooi. Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Krijgt de blogredactie dan ook nooit eens vakantie!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niek!

  Door die (niet onbegrijpelijke) cijfermatige benadering is er 1 persoon die er niet uitkomt: YOU!
  Petje af voor alle leuke stukjes, voor mij ben jij 1 vd smaakmakers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik sluit mij hier bij aan. de blog van ENPS staat op eenzame hoogte, dankzij Niek.

   Verwijderen
 5. Dank je Daan! Ik deed en doe het met veel plezier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veertien! Waar ken ik dat getal ook al weer van? Maar ook VEERTIEN (als ik het goed heb geteld...) ENPS-ers bij Science Park Chess Tournament. Daar moet je trouwens niet onwel worden of nog erger, want het duurde vanmiddag wel schandalig lang voor er een ambulance was. De airco in de zaal was kaduuk, en dat in het Science Park...Dat zou ze bij de TU in Delft toch niet overkomen mag ik hopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even een buitenstaander vraagje. Tellen de interne competitie resultaten eigenlijk mee voor de elo rating? Of soms wel/soms niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joop. Nee, bij ons worden de interne uitslagen niet meegeteld voor de Elorating.

   Verwijderen