roterende banner

zondag 30 juli 2017

Nieuwe lijst, nieuwe namen

Bekijk hier de nieuwe Elolijst van augustus 2017. Door de instroom van oud-grasmatleden staan er veel nieuwe namen op. Er zijn nu 66 ENPSers, een historisch hoog aantal.
Hieronder traditioneel de grootste stijgers. Deze keer een top 12, ipv 10, omdat ik het leuk vind om de stijgers Albert en Peter N ook te laten zien. Op nummer 1 staat Michiel, onze jonge hemelbestormer, heel leuk!
            ELO  winst
1 Michiel Smit  1757 325
2 René Nooteboom  1720 56
3 Gerie Opgenhaffen 1755 39
4 Dirk de Graaff  1547 39
5 Martin Jones  1508 35
6 Aran Kohler  2214 34
7 Asha Bienko  1147 34
8 Steve Michel  2003 32
9 Jeannot Tuijnman  1686 26
10 Robin Blenderman 1138 24
11 Albert de Roo  1554 21
12 Peter Nitscke  1915 19

14 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien, deze (lange) lijst.
  Veel groeten allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je naar het eerste grafiekje in de link kijkt zie je dat de laatste jaren de gemiddelde ENPS-rating in de lijst van augustus elke keer zijn dieptepunt heeft en dan in november spectulair omhoogschiet. Komt dat door zomertoernooien waar de ENPS-ers na een zwaar extern jaar eigenlijk te moe voor zijn? Of worden die juist in de novemberlijst pas verwerkt?


  Ook van mij natuurlijk de groeten uit Spanje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het Science Park Chess Tournament (waar zo'n 15 ENPS-ers aan meededen) is al in de augustuslijst verwerkt. Daar heb ik niet al te best gepresteerd en samen met de laatste 2 beroerde resultaten uit de SGA leverde dat me een record verlies van 78 punten op, zodat ik zelfs vet onder de 1600 ben gekelderd. Ik ga toch niet horen tot de categorie (om met Bert te spreken) die nog geen paard van een loper kan onderscheiden??
  Afijn zoals de Fransen zeggen: reculer pour mieux sauter...
  Ik heb overigens ook meegedaan aan het Open NK in Dieren, erg leuk toernooi, en ook daar niet al te best gepresteerd, 4 nullen, drie remises, wel de laatste 2 ronden gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. herbert wijchgel4 augustus 2017 om 06:14

  De grootste tegenstander van Daan is Daantje zelf,wat ik hiermee bedoel door je nervositeit breng je je eigen stelling om zeep,zie je partij tegen Oosten/Toren.Je schaakt misschien wel beter dan ik,ieder geval heb je meer verstand van theorie ( maar dat heeft bijna iedereen op de club )dan ik.Waarom ik dan wel scoor? Ik ben net een Duitser je hebt pas van me gewonnen ,als ik in de bus zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet je wat minder brutaal doen in de opening Daan. Je hoeft niet een pion weg te geven iedere keer ;)

   Verwijderen
  2. Dank voor je reactie Steven, misschien heb je gelijk. Ik heb overigens wel even (meten = weten) gekeken naar mijn 13 partijen die voor de augustuslijst meetellen: ik heb zelf maar in 2 gevallen een gambiet gespeeld (in jouw termen: een pion weggegeven...), nl. 2 x Morra. Resultaat 1 x winst, 1 x verlies. Verder kreeg ik in 1 geval een gambiet tegen (Milner-Barry in het Frans, had ik overigens niet hoeven te verliezen. In de overige 10 partijen heb ik geen pion weggegeven...
   In Dieren (resultaten nog niet verwerkt) heb ik in 2 van de 9 partijen een gambiet gespeeld, de eerste x kreeg ik wederom Milner-Barry in het Frans en nu speelde ik de variant waarbij zwart op de 10de zet vrolijk de 2de pion (op e5) pakt, heb ik verloren maar was niet nodig. Zelf speelde ik eenmaal Morra, en dat leverde me gelijk de eerste winstpartij op, met de kanttekeningen dat ik op de 14de zet een toren 'offerde' op d6, op de 18de zet mat in 1 miste en mijn tegenstander na de 25ste zet alsnog opgaf...

   Verwijderen
  3. Vielen Dank, sehr geehrter Herr Wijchgel.
   Overigens heb ik zelf ook wel een idee over wat mijn verbeterpunten zijn en die betreffen met name mijn concentratie. Ik loop te veel bij andere borden te kijken als ik zelf niet aan zet ben en moet leren om dat veel minder te doen en ook te blijven denken in de tijd van mijn tegenstander. Dat heeft ook het voordeel dat ik wat minder vaak in tijdnood kom dan nu het geval is...
   En voor de rest geldt: res, non verba, hetgeen vrij vertaald Latijn is voor 'geen woorden maar daden'!

   Verwijderen
 5. Net als Feyenoord kom je er wel weer bovenop en speel je voor je het weet weer championsleague....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch niet net als Feyenoord pas over 18 jaar mag ik hopen...

   Verwijderen
 6. Trouwens ik heb (eindelijk!) de 2000 gehaald in de KNSB, maar jullie kunnen steeds "je" tegen mij zeggen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met deze 'mijlpaal', Steve et quel admirable modestie...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Puntje van orde:
  Kjell Bottema, ik zie hem niet op de lijst staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Wat een entousiasme plotseling na dagen radiostilte op dit blogberichtje.
  enkele opmerkingen van mij erbij:
  Daan: herkenbare problemen, heb ik helaas ook last van..
  Rimme: Kjell was er even bij ingeschoten, maar ik begreep dat dat asap rechtgezet gaat worden.
  Steve: Arnth is geen lid meer van ENPS. Hij vond het wel gezellig bij ons, en blijft ook graag komen bij speciale evenementen, maar hij wil niet steeds meer gevraagd worden als invaller.
  En dan Steve met zijn hoogste rating ooit en voor het eerst boven de 2000: gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen