roterende banner

woensdag 19 januari 2011

Laurierboom 3 - ENPS 5

Beste schaakvrienden,

Eerder kon ik melden dat het vijfde team (viertal) na twee gelijke spelen en een winst op ES80 'virtueel' bovenaan de ranglijst vertoefde. De concurrent, De Laurierboom 3, heeft evenveel matchpunten als ENPS, met een half bordpuntje minder maar met een wedstrijd minder (!) gespeeld. Geen riante voorsprong dus, goedbeschouwd helemaal geen voorsprong, maar desalniettemin een eerste plaats.

Afgelopen maandag 17 januari 2011 stond een ontmoeting tussen beide teams op het programma.
Voor ENPS speelden deze avond, volgens de tafelschikking (met TPR): Harry Lesmeister (1687), Sander Schoonderwoerd (1582), Leo van Benten (1627) en Rimme Rypkema, (ondergetekende) (1534) tegen G Sanderse (1894), A. de Liefde (1704), P. van Geest (1653) en M. Denslager (1523).

Het was best spannend. Gezien de ratingverdeling was ENPS fors in het nadeel. Dat (invaller) Harry moest opgeven is dan ook goed te verklaren. Op dat moment had Leo echter goed spel, Sander heb ik op dat moment niet bekeken maar die won kort daarna eenvoudig en het was weer gelijk. Mijn partij zat een beetje in de problemen maar was niet hopeloos.

Het eind van het liedje, gelijke uitslag 2-2, na verlies Leo en winst voor mij, was daarom misschien wel licht teleurstellend. We leken tenslotte even dichtbij een verrassing. Maar helaas, kampioen worden is er even niet meer bij, de troeven zijn helemaal in handen van de Laurierboom.

Volgende wedstrijd: 4 maart tegen isolani 3.

Rimme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten