roterende banner

dinsdag 13 oktober 2009

Valse start ENPS 5

Maandag was de allereerste wedstrijd van ENPS 5. Wat groeit onze club!

De avond begon slecht: Om zeven uur belde Albert grieperig af. Erg vervelend, want er waren geen invallers meer beschikbaar. Dat werd dus alvast een leeg bord.
Bij ZZ aangekomen bleek dat ook zij een speler tekort hadden. Albert had alleen maar 1. e4 hoeven doen, even wachten en dan snel weer onder de wol! Misschien had het gekund, maar ja.

Meer reden tot juichen gaf het spel van Joost. Die speelde weliswaar (heel) erg voorzichtig, maar wel solide en hij behaalde zijn eerste overwinning namens ENPS. Op de dertiende zet had hij een stuk kunnen worden met een penning, maar dat zag hij niet. Hij hield rustig het initiatief en won een half uurtje later alsnog het stuk. Vervolgens maakte zijn sympathieke tegenstandster een blunder waarover Joost toch even moest nadenken, maar dat wilde ze niet meer afwachten.
Ingeborg maakte een goede indruk, maar verloor op onfortuinlijke wijze. Ze kwam een solide pion voor, maar greep mis bij het slaan van een tweede, die ze met het verkeerde stuk sloeg. Na dameruil kwamen een toren en een paard (beide ongedekt) op een diagonaal, en daar kan een loper tussen. Daar kon dus ook een loper tussen, en dat betekende stukverlies en een gemakkelijke winststelling voor de tegenstander. Als ze niet eerst met de dame had geslagen, had ze kunnen ontsnappen door met mat te dreigen.
Remco kwam beroerd uit de opening doordat hij enkele tempo's verspeelde en stond voortdurend onder druk. Hoewel de materiaalverhouding lange tijd in evenwicht bleef, hield de tegenstander wel een betere stelling en hij slaagde er uiteindelijk in zijn initiatief om te zetten in materiaalwinst en won vervolgens de partij.

Dit team heeft niettemin wel de potentie om een aantal wedstrijden te winnen dit seizoen. De volgende ronde is een thuiswedstrijd tegen Chaturanga, met op zijn minst een volledig team!
ZZ 2                    - ENPS 5                2-1
Jip de Jong 1553 - Albert de Roo 1511 N.O.
Klaas Knoester 1476 - Ingeborg Nicolai 1465 1-0
Hea Wells 1101 - Joost Hecker 0-1
Theo van der Voort 1325 - Remco Kort 1-0
Bas

4 opmerkingen:

  1. Gefelicteerd Joost! en wat een rating had je tegenstandster ;-)

    je broertje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Had Joost op de 13e zet een stuk kunnen worden? Dat is mij zelf op zet 73 nog nooit gelukt!
    Chiel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha ha, wat een briljante schrijffout.

    Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maar hoe loopt het nu af? Wordt het 2-1, 2½-1½, 2-2 of 3-1? Of moeten Jip en Albert overspelen?
    Niek

    BeantwoordenVerwijderen