roterende banner

zaterdag 10 oktober 2009

ENPS3-VAS9 deel 1

De wedstrijd is niet doorgegaan! Donderdagavond om 23:50 uur mailde iemand van VAS:

De wedstrijd tussen ENPS en VAS 9 van vrijdag 9 oktober 2009 kan helaas geen doorgang vinden. VAS kan vrijdag a.s. geen representatief team opstellen. Van de acht vaste spelers van VAS 9 zijn zeven spelers verhinderd. Vanavond hebben we koortsachtig gezocht naar invallers. Maar daarvan waren er geen beschikbaar. Inmiddels heb ik Bas Jonkers van ENPS telefonisch op de hoogte gebracht en gemeld dat we de wedstrijd gaarne op een ander tijdstip willen spelen. (...)

Het is namelijk zo dat VAS-9 uit jeugdspelers bestaat en die moesten vandaag, zaterdag 10 okt, allemaal vroeg op omdat er elders in het land een KNSB jeugdschaaktoernooi is. En dat viel niet te combineren omdat de kinderen genoeg uren slaap moeten hebben.

Erg vervelend zo’n late afzegging en reglementair natuurlijk niet in orde. Ik las de mail pas vrijdag, op de speeldag zelf dus, en mailde terug dat ik niks meer kon afzeggen en dat ik er van uit ging dat er gewoon gespeeld zou gaan worden. Maar dat is er dus niet van gekomen.

Volgens de reglementen krijgt VAS een boete (art.18: niet opkomen van een team: € 25, en 2 matchpunten in mindering) maar moet de wedstrijd op een later moment overgespeeld worden. Ik heb dat altijd een beetje een moeilijk te begrijpen regel gevonden. Hij is natuurlijk bedoeld om competitievervalsing tegen te gaan, want het zou wel eens erg moeilijk kunnen worden om een team op bordpunten voor te blijven als die zomaar een 8-0 in de schoot geworpen krijgt. Maar het gedupeerde team heeft wel dubbel pech: ten eerste komen ze voor niks opdagen, ten tweede worden ze verplicht nog eens te spelen op een nader te bepalen datum.

Maar enfin, er zal dus nog een keer gespeeld moeten worden denk ik, meer informatie daarover volgt spoedig.

De spelers van het derde,
   Andre van Rijn,
   Duck Wals,
   Arjan van Tuijl,
   Tony Slengard,
   Johan vd Maas,
   Chiel Reemer,
   Sanne Visser en
   Theo Hendriks
zijn naar Café de Quibus gegaan en hebben daar met de rest aan de ENPS rapidcompetitie meegedaan, het is gelukkig nog erg gezellig geworden.

Wedstrijdleider van de avond, Kees Bakker, komt spoedig met de uitslagen en stand.

Niek

4 opmerkingen:

  1. Voor alle duidelijkheid: Mijn hand op de foto ging richting nootjes niet naar het bord of klok.

    Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn hand ging boven de nootjesschaal, om deze af te schermen.
    Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij nader inzien bleek er nog helemaal geen nootjes op tafel te staan op het moment dat deze foto gemaakt is. Wat Theo daar doet is mij dan ook een raadsel.

    Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. roeland kijkt alsof hij wel weet waar die nootjes zijn gebleven...

    BeantwoordenVerwijderen