roterende banner

zaterdag 25 april 2009

Kampioen!

E1 is na een mooi seizoen kampioen geworden van de SGA eerste klasse A, hoera!

Na de knappe 6-2 winst van de Raadsheer op Isolani was het de taak van Ben, Roel, Bert, Peter, Jan, Bas, Ronald en Mark om met 5-3 te winnen van Amstel. 5-3 is weliswaar slechts een halfje meer dan de minimale winst van 4.5-3.5, maar toch een blundertje hier of daar en het kampioenschap kon eindeloos ver weg zijn. Raadsheer kwam (tegen Amstel 1) bijvoorbeeld niet verder dan 4.5-3.5, dus niets om gerust op te zijn.
Om 8.00 werd er afgetrapt en het beloofde een spannende en vooral leuke avond te worden. Ben op bord 1 speelde koningsindisch en Roel op bord 2 ook zoiets maar dan met wit. Op bord 3 (Bert) en 4 (Peter) kwamen slavische openingen op het bord die nog vrij lang gelijk op gingen met verwisseling van zetten. (Wat me op viel was op bord 4 de variant d4-d5-c4-pf6?! verscheen waarna volgens mij c*d en P*d en e4 dan voordeel geeft voor wit ) Ook op bord 5 (Jan) en Ronald (bord 7) zien we tot op zet 11 eenzelfde gambiet van het siciliaans op het bord. De tegenstandster van Jan ruilt vervolgens niet op e6 en komt heel kansrijk te staan. De tegenstander van Ronald wel, die dan met een gevaarlijk f-lijn te maken krijgt. Bas speelt op bord 6 zijn vertrouwde engelse opening en Mark speelt iets waarvan ik de naam niet ken met e4-e5-pf3-pc6-lc4-pf6-pc3-pxe4, maar kwam zeker niet slecht te staan. (Sanne vertelde dat ik over deze opening ooit een stukje heb geschreven, hetgeen ik mij helaas totaal niet meer kan herinneren)

Nu zou ik hier een spannend middenstuk beginnen, maar helaas beste lezer; vanaf 21.05 begon het punten te regenen. Bas heeft zijn tweede dame van het seizoen te pakken en brengt de score op 1-0. Nog geen half uur later heeft Roel ook een Dame te pakken en dan gaat het hard. Om 21.41 tikt Mark de 3-0 binnen. Ronald staat inmiddels met zijn toren op de tweede rij en zijn tegenstander vindt het genoeg 4-0 om 21.45. Nog geen minuut later 21.46 haalt ben op bord 1 het vijfde punt binnen. Waarna Bert het ook voldoende vind en zijn tegenstander in een iets betere stand remise aanbied 5.5-0.5 om 21.47. Wie had dit durven dromen, wat een machtsvertoon. (Bijna zonde dat de spanning alweer zo snel voorbij was,...... NOT!) Reden genoeg om het feestje alvast langzaam te beginnen. De snacks gaan het vet in en met een dik verdiend drankje wordt geproost. Om 22.05 zet Peter zijn tegenstander mat en niet veel later besluiten Cora en Jan tot remise in een stand die in het voordeel van Cora leek. Eindstand 7-1, kampioen waardig. Met een glas champagne wordt de rest van de feestelijke avond ingeluid.

Zoals het hoort bleef het nog lang onrustig, werd er een groepsfoto gemaakt en plannen voor het volgende seizoen gesmeed.

Forza ENPS
Kees

Alle partijen kun je hier naspelen.

8 opmerkingen:

  1. ENPS 1 gefeliciteerd, klasse !!!

    Peter K.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kampioenuuuhhh!!! rimme

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Richtig Klasse, Gratuliere!!

    Steve

    BeantwoordenVerwijderen
  4. trouwens, 1.d4 d5 2.c4 Cf6!? heeft inderdaad een slechte reputatie, maar na 3.cxd5 Cxd5 moet wit eerst 4.Pf3 speelen, want na 4.e4 Pf6 5.Pc3 komt 5...e5!?

    Steve

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik bedoel natuurlijk Pc6 en Pxd5 et niet C (van Cavalier!)

    Steve

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klopt inderdaad. Als zwart dan e4 met Lf5 wil verhinderen is Db3 sterk.

    Dus 1.d4 d5 2.c4 Pf6 3.cxd5 Pxd5 4.Pf3 Lf5 5.Db3!
    En anders natuurlijk 5.e4 met een mooi centrum.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. in mijn partij werd nog 21. .. Lg4
    22. Td2 Td8 gespeeld waarna Zwart opgaf en het belangrijke 5e punt binnen was.

    Een uitstekende prestatie ENPS!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik heb de zetten toegevoegd!

    BeantwoordenVerwijderen