roterende banner

vrijdag 18 januari 2008

Euwe5 - ENPS2 2-6!

Op de eerste vijf borden was het 5-0:
Kees 1
Ronald 1
Klaas 1
Regis 1
Niek 1
Duck ½
sanne ½
Jan de V 0

Ik ben benieuwd wat onze concurrent om de eerste plaats, Het Probleem 2, heeft gedaan.

Euwe speelt ook in sporthal De Pijp, dus moeilijk te vinden was het niet.
De tegenstanders van Duck, Sanne en Jan gingen op verschillende momenten voorstellen of een fusie van Euwe en ENPS niet een even logisch als schitterend idee was. Kennelijk hadden ze vooraf dat plannetje bekokstoofd. Daar hebben wij als zelfbewust en onafhankelijk ENPS natuurlijk geen zin in, wij zijn juist zo goed en gezellig doordat we zijn wie we zijn. Maar aardig is de aandacht van het grote Euwe natuurlijk wel.

Euwe heeft trouwens net als de meeste clubs last van leden terugloop. Wij speelden vanavond tegen hun vijfde team, en dat is hun laatste team, dat ze met moeite gevuld krijgen. Een paar jaar gelden konden ze nog 7 teams opstellen.

Ons tegenvoorstel was het delen van de leden, op dezelfde wijze zoals we dat met Caissa deden toen we nog in het Oranjehuis op de Van Ostadestraat speelden. Kort gezegd houdt dat in: als je lid bent van de ene vereniging mag je gratis meespelen met de interne van de andere. Daar was iedereen die ik erover sprak enthousiast over.

Onze besturen zullen er natuurlijk nog over moeten beslissen, maar wie weet is het al snel geregeld. Dat kan voor de interne competitie van beide clubs een positief effect hebben, want bij ons mag de gewone clubavond ook wel wat drukker. Bovendien worden we misschien weer wat aantrekkelijker voor nieuwe leden.

Niek

3 opmerkingen:

  1. Het was leuk tussen de heren K&K in te zitten!
    Vooral Klaas deed weer prachtige dingen, bij Kees ging het wat rustiger.
    R

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer, Probleem 2 won ook met 6-2.

    Niek

    BeantwoordenVerwijderen