roterende banner

zaterdag 31 augustus 2024

Notulen ALV 2024

Aanwezigen
Eric, Roeland, Victor, Gerben (vertrekt snel, want verstaat te weinig), Boudewijn, Bert, Mark, Rob, Daan P, Niek (waarnemend notulist)
Bestuur
Tom, Bas, Johan (afw: Kees ext WL en Michiel int WL)



1. Opening
Om 20:11 opent Voorzitter Tom de vergadering en heet allen welkom.

2. Mededelingen
Tom meldt een heugelijk feit, hij memoreert dat een flink aantal leden tijdens ons jubileumfeest in dec '23 meedeed met het Weesp Open Rapid, en het daar óntzettend goed deed, met als climax het kampioenschap van Peter Nitschke, Kees gedeeld eerste, nota bene tussen diverse regionale toppers.
Komend jaar zijn we weer van plan met een nog grotere delegatie aan te treden
Johan meldt het eveneens heugelijke feit dat afgelopen seizoen 0 klachten vanuit de kerk binnen zijn gekomen.

3. Notulen 2023/2024
Boudewijn reageert op de opm "De afspraak is dat de laatste 6 op een avond samen opruimen en samen afsluiten". Hij vindt dit erg goed en roept op dit niet te vergeten. Bert stelt hierop een nieuwe regel voor: wat als standaard de witspeler bord en stukken opruimt. Zo doen De Volewijckers dat, tot grote tevredenheid. Aanvankelijk is er grote bijval vanuit de ALV, maar als enkelen er op wijzen dat er wel materiaal over moet blijven voor spontaan vluggeren komen we toch niet tot een besluit hierover.

4. Bestuur/Vrijwilligers
Michiel (intern WL) treedt af. Tom geeft aan dat Kjell hem wil opvolgen. !!Applaus!!
Bas (secretaris met RSI) wil niet echt opstappen maar stelt zijn functie ter beschikking.
Bert en Johan willen minder/niet openen, en niet alleen verantwoordelijk zijn voor de sleutel en drank van en naar de kelder sjouwen
Daan (en waarschijnlijk Kjell) zijn bereid te helpen bij sleutel en sjouwen
Bas wil openen (en Kjell ws ook)

Boudewijn geeft aan Penningmeester te willen worden, hij deed dit reeds bij een vorige SGA verenging en hij vond dat erg leuk. Om dat de functie penningmeester niet beschikbaar is, en het bestuur toch hard aanwas nodig heeft, wordt Boudewijn de nieuwe secretaris en Bas blijft aan als algemeen bestuurslid.


5. Interne competitie
intern WL Michiel is niet aanwezig. Roeland reikt kampioen Bas een medaille uit. Gerben en Martin H, die hun groepen wonnen, kunnen hun medaille niet in ontvangst nemen. De laddercompetitie wordt genoemd en geroemd. Daan P zegt dat hij nog een ladderwedstijd van vorig seizoen moet spelen. De ALV vindt dat wel wat te veel van het goede, Daan, richt je maar op de komende Ladder.



6. Externe competitie

Ext WL Kees is er ook niet. Per app stuurde hij een bericht dat Tom voorlas en ik hier integraal overneem: "Beste leden van ENPS! Lieve allemaal, helaas ben ik er vanavond niet bij en stuur ik jullie een zonnige groet vanaf Texel. (Hier laat ik even een korte pauze vallen om de discussie of het als Tessel  moet worden uitgesproken of als Teksel even een plaats te geven)

Afgelopen seizoen 2023-2024, spannend met een lach en een traan…. en nog lach

Allereerst de resultaten:

Ons aller ENPS1, het vlaggenschip van de club:
Op papier een prima team, misschien niet een topfavoriet, maar toch een gevaarlijk outsider. Helaas liep het allemaal anders en kwamen we met een zesde plek goed weg. Gelukkig op tijd met het  degradatiespook afgerekend.

Het tweede team was de revelatie van het seizoen, al snel boekte het tweede een nipte zegen op de topfavoriet, de raadsheer, (wat een memorabele avond). Het leek zo mooi, in de voorlaatste ronde kampioen tegen de nummer laatst. Top coach Victor sprak van een collectieve off-day en leidde het team in de laatste wedstrijd alsnog naar een geweldig kampioenschap.
Met de promotie van het tweede zijn we de meest succesvolle club uit de SGA. Een keer eerder speelde er twee teams van ENPS in de hoofdklasse, maar nu in een veel sterkere competitie. Een lach!

Het derde team was de best of de rest, achter Caissa 3 en de raadsheer 2 in de 2e klasse A. Een fijn seizoen na de degradatie van vorig jaar.

Het vierde was een paar keer ongelukkig in de uitslagen en hield hoop tot de laatste wedstrijd. MSK was ongekend sterk opgekomen de laatste wedstrijd, waarna de vlag alsnog viel voor het team. Coach Arjen Wiering likt zijn wonden en heeft een rebound aangekondigd voor het komende seizoen. De traan!

ENPS 5 in de 3e klasse, onder nieuw leiderschap van Bart deed het goed met een welverdiende derde plaats.

Verder kreeg het seizoen extra glans door een ongekend mooi beker seizoen. De gouden beker werd op overtuigende wijze binnen gehaald door Daan, Marcel, Ardin, Tom en Stefan. En toch weer een lach!

Samengevat zijn we 2x eerste (met twee nieuwe klokken), 2x derde, 1x 6de en 1x nieuwe ronde nieuwe kansen. De externe wedstrijdleider kijkt tevreden terug.

De teamcaptains hebben gezamenlijk de externe kanjer aangewezen, de MVP van het seizoen:

(Tromgeroffel)

Tot Externe Kanjer is verkozen: Steve Michel met 6½ uit 7, hij was bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor de promotie van het tweede team. Het oordeel van de jury was onomstreden en unaniem want Steve eindigde ruim voor de nr twee Boudy uit team 3 die daar 5 uit 7 scoorde.
"

7. Financiën
Contributie verhoging
Er is een huurverhoging aanstaande én een grote verhoging van de KNSB afdracht, die gaat per 1 sept in. Barinkomsten van Sopsweps zijn gestopt. In verband hiermee stelt het bestuur voor de contributie te verhogen van €70 (na 1 jan €75) naar €100 (€110). Eric vraagt waar deze verhoging precies op is gebaseerd, het lijkt hem nogal ruim. Er volgt een discussie over kosten, uitgaven en wat onze financiële doelen zijn. Willen we winst maken? De ALV blijkt unaniem voor quitte spelen, mits er voldoende saldo op de bank blijft. Na wikken en wegen lijkt 85 (95) euro per jaar goed genoeg om dit doel te halen. Nevenleden betalen hiervan precies 50%. Volgend jaar zou dan het bedrag geëvalueerd en indien nodig bijgesteld moeten worden.
Dit voorstel wordt in stemming gebracht: 10 voor, 3 onthoudingen - Bert was tijdens discussie en stemming in de keuken en geeft bij terugkeer aan tegen het aangenomen voorstel te zijn. Bert laat een nieuw reclamebord zien voor buiten, prachtig gemaakt en met verlichting, en daarop staat al dat een jaarlidmaatschap €100 is.

De kascontrole
De kascommissie, bestaande uit Rob en Daan, heeft een verslag uitgebracht (over 2022/2023. NB dus niet van 2023/2024). Deze is wel in de inbox van het bestuur beland, maar is niet bij Penningmeester Johan terecht gekomen. Het zit ook niet bij de stukken uitgereikt op deze ALV. Het bestuur steekt hand in eigen boezem en biedt excuus aan.
De afspraak van vorig jaar, dat commissie en penningmeester binnen drie weken na de alv van aug '23 bij elkaar komen om e.a. te fixen, is niet gelukt.
Het financieel jaarverslag van 2023/2024 is op de avond zelf uitgereikt voor de leden, en was dus niet eerder beschikbaar.
Rob en Daan gaan mondeling in op beide jaarverslagen. 2022/2023 kan niet worden goedgekeurd. Er worden punten van verbetering genoemd. Er volgt discussie en plots volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op, waarna Penningmeester Johan zich aan de vergadering onttrekt. Er volgt een tussentijdse ontroerende medaille-uitreiking van Roeland aan Bert. Roeland speecht over groene nummers, buitenbord, koffie, drank en bitterballen. Bert aanvaardt met dankbaarheid grote knuffels maar geeft ook aan zich terug te trekken ivm de financiële besluiten.

De ALV is beduusd en de voorzitter schorst de vergadering

Na een half uur heropent de voorzitter de vergadering en stelt voor het resterende punt 8. de rondvraag deze avond nog af te ronden maar punt 7. de financiën opnieuw te doen op vrijdag 20 sept, van 19:00 tot 20:00 uur. (NB op de vergadering werd 27 sept genoemd, maar dat kan niet) Gezien de zwaarte van het onderwerp, en het grote belang voor de club, roept de voorzitter op in grote getale aanwezig te zijn.

8. Rondvraag

Mark: zijn er ledenmutaties? Jawel: Aran gaat naar VAS, Marike heeft opgezegd, en Michiel Smit gaat halverwege het seizoen de stad uit, maar niemand weet hiervan het fijne.
Niek: In de notulen van vorig jaar staat genoteerd dat Daan P plechtig beloofde elke clubavond aanwezig te zijn, maar achteraf bleek dat hij er zeer vaak niet was. Niek eist een verklaring. Daan geeft hierop in juridisch jargon aan dat hem geen blaam treft en dat hij volledig in zijn recht staat. De exacte frases heb ik helaas niet kunnen noteren.
Verder wordt opgemerkt dat Theo Bakker node werd gemist tijdens deze ledenvergadering.

9. Afsluiting
De voorzitter sluit af, en wijst op de aanstaande BLV (Bijzondere LedenVergadering) en roept nogmaals iedereen op te komen op 20 sept.



woensdag 21 augustus 2024

De “Mijn ENPS” - enquête

Beste leden,
Het bestuur heeft jullie hulp nodig voor het organiseren van de club. Graag vragen wij 10 minuten van jullie tijd om met ons mee te denken hoe we dat gaan doen.
Forza ENPS!
Kees

 

zondag 18 augustus 2024

Ledenvergadering enps

Onze ledenvergadering staat gepland op 30 augustus.
Er zijn belangrijke onderwerpen op de agenda. Zoals wie er in het bestuur komen en hoe hoog de contributie moet worden:

De agenda is als volgt:
1. Opening
2. Mededelingen
3. Notulen 2023/2024
4. Bestuur/Vrijwilligers
5. Interne competitie
6. Externe competitie
7. Financiën
8. Rondvraag
9. Afsluiting
De notulen van vorig jaar
http://schaakclub.blogspot.com/2023/08/notulen-alv.html

Financiën, Financieel verslag
https://echecs.nl/tmpa/FinancieelVerslagENPS2024.pdf

Voorstel contributie:
= Contributieverhoging naar 110 euro (55 euro voor dubbelleden), 100 of 50 bij betaling voor 1 januari.

Groeten, Kees

dinsdag 6 augustus 2024

Zomerupdates (5) Steve in Riga

hij schreef:  'Gisteren mijn eerste partij met zwart gewonnen 🥳 Vandaag mijn eerste nederlaag moeten incasseren. Ik speel alleen maar tegen jeugdspelers, morgen een 12 jarige wunderkind. Ik speel wel in de B groep na het debacle bij Science Park. Andere Amsterdammers doen mee, ik zag vandaag Floris Golbach, Sven Pronk en Eline Roebers.' 

zie verder: rtuopen.com / resultaten Steve