roterende banner

maandag 28 augustus 2023

Notulen ALV

Ledenvergadering ENPS 25 augustus 2023
Afwezig met bericht: Boudewijn, Stephan, Gerben en Michiel
Aanwezig: bestuur - Tom, Johan, Bas, Kees
Aanwezig : leden - Bert, Micha, Theo, Daan, Niek, Ailko, Victor, Roeland, Erik
Zeer gemist: Mark Hecker
Er zijn geen machtigingen afgegeven.
Opening:
De voorzitter heet de leden welkom. Hij prijst de goede opkomst.

Mededelingen: bestuur:
Het bestuur is enigszins gemankeerd, Michiel heeft een gebroken been, Bas heeft RSI. Het bestuur vraagt de leden om bij te springen bij bijvoorbeeld de indeling en het organiseren van de club.
Om de opkomst van de ALV te verhogen zijn er hapjes en drankjes tijdens de vergadering.
Het organiseren van de kascommissie is niet gelukt en wordt op korte termijn alsnog geregeld. De afspraak is binnen drie weken. Daan en Rob zijn de kascommissie leden. De voorkeur is om het voorafgaand aan de op club-avond.
Mededeling Daan: Ik ben van plan alle clubavonden te komen.

Notulen 2022/2023
N.a.v. de notulen vraagt Daan of we weer lessen kunnen geven, hij bied aan om te helpen het te organiseren.
Onder lof zegging worden de notulen goed gekeurd.

Bestuur / vrijwilligers
Alle bestuursleden willen doorgaan en er zijn geen tegenkandidaten. Het bestuur memoreert dat de club drijft en bloeit met alle vrijwilligers. Af en toe komt het voor dat de laatste twee bijna alles moeten opruimen aan het einde van de avond. Dat is demotiverend en dat moeten we niet meer laten gebeuren. De afspraak is dat de laatste 6 op een avond samen opruimen en samen afsluiten. We letten op elkaar dat het voor iedereen gezellig en leuk blijft.

Interne competitie
We hebben een leuke intern seizoen gehad met een waardige kampioen: Ardin. Toch vinden we dat de opkomst hoger moet en kan. We hebben daarvoor een aantal initiatieven bedacht.
  • We introduceren een ladder competitie, als onderdeel van de reguliere competitie.
  • We maken het seizoen minder lang
  • We introduceren een studententarief voor de club
  • We spelen ipv fisherrandom dit jaar Can-I als alternatieve spelvorm
De meeste leden zijn voor de initiatieven, maar ook worden er risico’s benoemd:
  • leggen we niet te veel toe op de studenten?
  • blijft de competitie voldoende zuiver als we de ladder introduceren?
  • Is het aantal speelronden nog wel genoeg?
Het bestuur ziet het studenten tarief als een investering in de club. De impact van de ladder zal beperkt zijn omdat het maar drie speelrondes betreft. Ronde 3,6 en 9. De opkomst in de laatste week van het jaar zijn lager door een zeker schaakvermoeidheid aan het einde van het seizoen, stoppen in mei helpt om dit tegen te gaan.
Een ruime meerderheid is voor de initiatieven en stemt voor. We maken de afspraak om te evalueren en weer te stoppen als het geen succes heeft. Er worden suggesties gedaan om in de toekomst ook te denken aan Duckchess of Blindschaken.
Aanmelden voor de ladder kan tot start van de eerste competitieronde.

Externe competitie
Dit jaar hebben de 5 teams het conform verwachting gedaan. Geen uitschieters omhoog of omlaag. Er zijn geen teams gepromoveerd of gedegradeerd.
Ook voor komend seizoen willen we weer met 5 team mee doen aan de competities en de bekertoernooien. De teamcaptains zijn nog niet bij elkaar gekomen, dus de indeling wordt later (in ieder geval na zondag) gepubliceerd.
Er zijn twee bijzondere kandidaten genomineerd als externe kanjer. Michiel en Martin hebben het beiden fantastisch gedaan, echter Martin Rekelhof heeft alles gewonnen en is verkozen tot externe kanjer.
NB: de voorzitter verlaat de vergaderingen omdat hij te veel last heeft van zijn ogen. De leden wensen hem beterschap en de extern wedstrijdleider neemt zijn rol voor de rest van de vergadering waar.

Financiën
De financiële situatie van de club is solide. De inkomsten en de uitgaven waren dit jaar in evenwicht. Er is zoals altijd een minimale achterstand in de contributie. SOPSWEPS heeft de bar omzet aanmerkelijk verhoogd. Voor komendseizoen is dat waarschijnlijk lager doordat er minder thuiswedstrijden worden voorzien.
De penningmeester waarschuwt dat de KNSB contributie flink omhoog is gegaan. 60 euro van de 70 euro contributie wordt afgedragen aan de KNSB. Het bestuur vraagt al langer aandacht voor de snelle stijging van de KNSB kosten. Er zijn nu geen mogelijkheden om dit te veranderen. Verder is ook de huur omhoog gegaan. Het zal onvermijdelijk worden om volgend jaar een contributieverhoging door te voeren. Gegeven de goede financiële uitgangspositie willen we deze stap dit jaar niet zetten. Leden hebben al genoeg stijgende kosten.

Feest
Het blijkt lastig een feest te organiseren en het bestuur heeft een alternatief plan bedacht. We willen op 16 december mee gaan doen aan het open kampioenschap van Weesp. We kleden dat aan met een bezoek aan de lokale horeca, voor een pizza o.i.d. Als de ledenvergadering het goedkeurt zal eerst met de organisatie contact worden gelegd of een grote deelname vanuit onze club op prijs wordt gesteld.
Met overgrote meerderheid wordt het plan goedgekeurd.
Rondvraag
Bert hoopt op een goede opkomst dit jaar en vindt het een goed idee om studenten aan te moedigen lid te worden.
Daan merkt op dat dit de leukste ledenvergadering tot nu toe is geweest, goede opkomst.
Micha adviseert de flyers ook in Engels te maken en wil graag helpen om deze rond te delen bij de universiteit en de HvA.

Afsluiting

De plaatsvervangend voorzitter sluit de vergadering af door de leden te bedanken voor hun komst. De voorzitter spreekt zijn waardering uit voor alle vrijwilligers die de club zo mooi maken. In het bijzonder wordt Bas in het zonnetje gezet en benoemd tot lid van verdienste.

Kees (Extern competitieleider. En waarnemend secretaris, én half waarnemend voorzitter)

3 opmerkingen:

  1. Volgens mij was Gerben er wel ! Ik heb dat boek van Geert Mak "" De eeuw van mijn vader "" op die vrijdag toch van Gerben gekregen of was het een geest die op Gerben leek ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed dat je het noemt, dit is een belangrijke aanvulling op de presentielijst. Gerben was er, zeker, maar vertrok vanwege zijn slechte gehoor, hij zou niet van de vergadering hebben kunnen genieten. Gelukkig zijn er de geweldige notulen van Kees!

      Verwijderen
  2. Dank voor deze uitgebreide notulen, erg leuk om te lezen idd. Leuk idee om aan Weesp mee te gaan doen! Met de verhoogde KNSB-afdracht worstelen ook veel andere schaakverenigingen (o.a. Caïssa).
    Groot gelijk dat Bas eindelijk tot Lid van Verdienste is benoemd! Op naar het erelidmaatschap ;-)

    BeantwoordenVerwijderen