roterende banner

dinsdag 7 februari 2023

ENPS 3 wint van Almere

Eric en Kjell verloren, maar de beide invallers moesten tegen de twee hoogste ratings en hadden ook allebei langere tijd uitzicht op meer. Invaller Peter K. stond lang gewonnen maar het werd remise. De overwinning had groter kunnen zijn dus! Niettemin ben ik trots op het derde. We staan weer bovenaan, en om het spannend te houden exact gelijk met onze grote concurrent Pegasus Amstelveen 1.
Niek

Update, de volgende morgen: Een bizar moment. Klik op foto om het bord te kunnen bekijken. Beide spelers in tijdnood. Er werd gespeeld: 1. ... Tb8 2. Pd2 Ke2?? 3. Pc4?? beide spelers hadden 3. Pxe4 gemist. Na afloop konden ze het bijna niet geloven.
En PS, voor Bert: bedankt voor alle superinteressante info!

17 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Niek ! Ik dacht gisteravond nog als die uitslag er om 1 uur s,nachts nog niet op staat heeft ENPS 3 verloren ,keurig op tijd 00:39 staat hij op de website ! Goed om te zien dat "" lost kid van het blok "" Peter Kersten er weer bij is .Die andere come back kid ( Eric) had wat pech Danny Overweg was altijd een vaste waarde voor Almere 1 ,speelde 5 jaar geleden nog tegen hem ,ik stond huizenhoog gewonnen maar Danny bleef cool ,hield zijn hoofd erbij en ik verloor mijn hoofd ,toch nog verloren ,Danny is gewoon een sterke speler met zijn 1952 elo .Toch blij dat mijn oude kennis Johan Haspels niet verloren heeft ,Haspels is al op leeftijd en zolang ik hem ken verliest hij altijd van een ENPS-speler .Heel sportief persoon ! Enfin de laatste loodjes wegen het zwaarst ............. Pegasus dus !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Burgemeester Mr G.P. Haspels was van 1932-1942 en later van 10 mei 1945-1955 Burgemeester van Nieuwer -Amstel ( later Amstelveen ) .Haspels weigerde als enige burgemeester in Nederland op 13 mei 1942 mee te werken ,aan het eerste transport van Joden uit Amstelveen naar Amsterdam ! + 15 jaar geleden speelde ik tegen Johan Haspels en vroeg of die burgemeester toevallig zijn vader was .Nee zei hij dat was mijn oom ! Sindsdien heb ik nog een keer tegen hem gespeeld en helaas gewonnen ,volgende keer geef ik bij zet 1 OP !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Velen weten het niet maar dat grondgebied van Nieuwer -Amstel reikte tot 1896 tot de Ceintuurbaan en de Van Baerlestraat ,.Hun oude stadhuis 1886-1896 stond aan de Amsteldijk 67 ( Vlak bij Steve M om de hoek ) Waarom bouwde Nieuwer -Amstel juist daar hun Stadhuis ? Om de annexatie plannen van Amsterdam te dwarsbomen ! Was dat plan gelukt woonde Steve M nu in Amstelveen ( Vroeger Nieuwer -Amstel ) en speelden wij ook in Amstelveen ! Ik zou nog net ( ietsje over de Ceintuurbaan ) in Amsterdam wonen .Dat huis van Steve zou zomaar 30 % in waarde stijgen ,want Amstelveen is/was een chique dorp .( geen stad dus )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja stel je voor dat die Locatie van de Vredeskerk weer teruggedraaid wordt en het weer in Amstelveen komt te liggen ...............Zou ik meteen een stuk minder op de club komen ! Belt Johan op "" Zeg Bert je bent al een tijdje niet op de club gekomen ben je ziek of zo ?"" Nee ik ben niet ziek maar je denkt toch niet dat ik elke vrijdag van Amsterdam naar Amstelveen ga lopen ? "" Trouwens Caissa zou ook weer in Amstelveen komen te liggen ! Dat mooie oude gebouwtje t/o het Concertgebouw in de Van Baerlestraat is de oude Brandweer kazerne van Nieuwer-Amstel .Zo cukup ( genoeg ) Vrijdag klaagde die Verweij dat ik niet meer zoveel schreef ,nou klaagt die vent uit Landsmeer ,dat ik teveel schrijf .Ik dacht altijd dat die Klaagmuur in Jeruzalem lag ,nee er ligt er ook eentje in Landsmeer ! 🥸😎🥸

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een kleine aanvulling op Nieks korte verslag. Ik dacht namelijk: hu? Heeft die Tawfiq zo'n hoge rating? Ik speelde namelijk bij Tata tegen hem (en verloor helaas enigszins onnodig). Kjell daarentegen won van hem. Die rating van 1797 dateert van oktober 2022, inmiddels zit hij op 1623. Wat me overigens verbaasde, was dat hij toen een k-factor van 72 had, hij maakte toen een enorme ratingsprong. Dat schijnt te maken te hebben met hoe veel partijen er worden meegeteld, geloof ik. Is er onder ons een k-geleerde?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Almere is wel een beetje een metabole club :-) als ik zo naar de foto kijk.
    Martin R.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zie inderdaad wel enige figuren met een licht embonpoint...maar als ik naar de foto kijk zou ik ook kunnen zeggen: ik zie een heleboel grote en sommige dikke mensen en een dwerg...😉

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vroeg aan een Almeerder: Jullie hebben maar één team in de SGA, dat waren er vroeger toch een stuk of zes? De Almeerder dacht dat het zelfs 9 teams waren. Maar sinds de KNSB heeft besloten dat je zelf mag kiezen of je landelijk en/of regionaal speelt hebben de Almeerders en masse gekozen voor landelijk, omdat ze op zaterdag overdag spelen leuker vinden dan op een avond door de week.

    Apart om op te merken is wel dat de KNSB het natuurlijk deed zodat er méér competitie zou zijn. Je mag immers landelijk én regionaal uitkomen (ja toch?). Nu spelen de Almeerders met 1 team in de SGA en 4 in de KNSB. Samen dus 5. Dat is minder dan 6 en al helemaal minder dan 9! Of zou die terugloop ergens anders aan liggen?

    Voor ons is de ontwikkeling eigenlijk nogal gunstig, de kans op Almere-uit is kleiner geworden, het was weer een hele toer om er te komen maandag. Vrijwel niemand rijdt auto op onze club!

    .. en, metabool en embonpoint, mooie woorden, de laatste moest ik wel even opzoeken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Herinneringen aan de tijd toen mijn zoons nog voetbalden, op een regenachtige winderige zaterdagmorgen in alle vroegte naar Almere Buiten, vreselijk.
      Heb ooit lang geleden in Dronten gewerkt, kwam ik met de auto langs Almere Buiten Oost, had soms het gevoel: hier houdt de beschaving op.
      De enige leuke plek om te wonen in Almere is de Weteringkade, dat is een mooie plek waar woonarken liggen, heeft een ex-zwager van mij ooit gewoond.

      Verwijderen
    2. Ik denk dat het kiezen voor landelijk door de schakers van Almere een late avond achtergrond heeft. Enps schakers zuchten als Almere in hun poule zit en extern moeten spelen. De volgende dag eventueel werken terwijl ze laat thuis komen. Lastig. Dit probleem heeft Almere natuuurlijk doorlopend. Door landelijk te gaan schaken omzeilen ze dit probleem. Het zou mij niet verbazen dat er op basis van bovenstaand argument er in de regio relatief gezien veel meer landelijk wordt gespeeld dat in de grote stadsregio's zoals Amsterdam en Rotterdam.
      Martin R.

      Verwijderen
  9. Hola Enps! Als ik het goed zie: na ... Tb8, meteen 2. Pc4+ en de koning moet zijn loper achterlaten. Of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oooh ja, typisch weer eens een opmerking van iemand die werkt met de stappenmethode. Nou, ja, maar wat je zegt klopt... en mijn variant dus niet. In elk geval werd wel ergens achtereenvolgens Pd2, Ke2, en Pc4 gespeeld en dus Pxe4 gemist. Spelers noteerden niet meer, er is dus geen notatie beschikbaar. Is er nog iemand met een goed geheugen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies! Eenvoudig motiefje, 'wegjagen'. Je gaat het zien als je het door hebt... Leuk en aardig natuurlijk, maar tegen die stappenmethode van Bert en Eric is het niet opgewassen. Collectief mat gaan in de Plakhoek (bestaat die nog?). Dat mis ik nog wel eens... ¡Saludos!

      Verwijderen
  11. De Stappenmethode ? Ja daar weet Erik van Rijkom alles van ! Erik wil na afloop altijd Stappen ! 🤡🎉🥴

    BeantwoordenVerwijderen