roterende banner

dinsdag 31 mei 2016

25e kroegloperstoernooi

Zondag 26 juni vindt een van de hoogtepunten van het jaar plaats, het Amsterdamse kroegloperstoernooi. Dit jaar is de 25e editie alweer, en al 25 jaar zit Ronald Post in de organisatie. Ronald claimt zelfs dat hij 25 jaar geleden zelf het format heeft bedacht, afgeleid van een kroegloperstoernooi-voor-bridgers. Die doen het altijd al met paren. Na Ronalds schaakvariant zijn vele steden ons gevolgd en is het verschijnsel kroegloperstoernooi een vast begrip geworden in de schaakwereld. Ik kopieer een paar fragmentjes uit de mails die Ronald vanmorgen stuurde:
We kunnen 114 paren hebben, zit al een paar weken vol terwijl het toernooi pas over weken is!
en
Kreeg vanmorgen wel een aanmelding van Tom, hij komt helaas wel op de reservelijst. De ellende is, het is te populair. Zo staat supertalent Lucas van Foreest ook op de reservelijst. Net als Steve.
en
Aran speelt meestal met Manuel Bosboom. Zie dat Bosboom al meedoet. Hij speelt met Albert Blees. Nr 1 op de ratinglijst voorlopig

De complete deelnemerslijst is te zien op: http://mariked.home.xs4all.nl/25edlnlijst.html
Niek

PS  Ronald stuurde een reactie:

Even nog een aanvulling op jouw verhaal, als je dat zo leest zou je kunnen denken dat het allemaal mijn schuld is.
Maar dat is erg overdreven, er zijn gelukkig meerdere schuldigen!
Even over het opstarten van het toernooi.
Het was inderdaad een idee wat ik had gejat uit de bridgewereld. Het kwam toen erg goed uit want we hadden net de Quibus als sponsor binnen gehaald, het leek dan ook een erg leuk en nuttig idee! Het format (dat we met duo’s zouden spelen) is pas tijdens het opzetten van het toernooi tot stand gekomen.
Dat deden we niet alleen! We hadden namelijk in de Raadsheer, (mijn oude club) een partner gevonden om dit mede te organiseren. Het werd dus een Raadsheer-ENPS evenement. Namens de Raadsheer: Gerie en Ben Kamp
Namens ENPS: het bestuur, maar dan voornamelijk Marike, Cora Kok en ik.
Het tweede jaar werden Cora en Ben vervangen door Mieke (op de dag zelf) en Paul Scheermeijer. Paul bracht zijn vereniging Het Probleem mee. Het werd dus een Probleem-Raadsheer-ENPS evenement. We groeiden met editie 2 van 42 (volgens een oud clubblad) naar 80 duo’s Editie 3 en later 100+ duo’s.
De ploeg Marike, Gerie, Paul, Mieke en Ronald is hier nog steeds mee bezig. Jaar of 10 terug kregen we versterking van onze eigen Bas.

Gr Ronald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten