roterende banner

vrijdag 19 mei 2006

Caissa 5 wint, toch nog positief nieuws.

Bas belde me gisteravond, hij was toeschouwer bij Euwe 5 - Caissa 5. Als Caissa wint staat ENPS III met lege handen. Het zag er slecht uit: Euwe had maar 7 man opgesteld, stond 1½-2½ achter en de rest van de partijen was ook niks. Pech voor het derde dus. Nu daarom maar even iets anders dan schaken.

Ik kreeg gisteren een tip van een collega: www.pandora.com. 'De site van het jaar' zei hij. Je geeft een nummer of een artiest op en aan de hand daarvan wordt een radiostation van dat genre gemaakt. Je lievelingsmuziek, maar dan van onbekende afkomst, stroomt je kamer binnen.

Ik heb me vanaf gisteravond en vanmorgen permanent laten verrassen door Pandora. Het is geweldig! Dit is niet de site van het jaar, maar van de afgelopen vijf jaar.

Het ultieme muzikale kado was voor mij vroeger het 'verzamel bandje', waarmee een vriend je verraste op nieuwe muzikale inzichten. Nu heb je oneindig veel verzamelbandjes van al de denkbare genres ..

Ik vrees dat dit, veel meer dan al die p2p programma's (zoals vroeger Napster of KaZaA en nu LimeWire of Aquisition), de nekslag is voor de commerciële muziekindustrie: waarom zou ik nu ooit nog naar de winkel gaan?

de volume knop gaat hier steeds hoger!

vrolijke groet, Niek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten